ROGER MANCEAUX Demi-Sec Premier Cru (0,75l)

Víno má zlatožlutou barvu, jež je podtržena množstvím jemných bublinek. Vůně je velmi hřejivá evokující tóny žlutého ovoce (broskví, meruněk) a známky křupavých briošek. Chuť je dužnatá, kulatá, s dokonalým projevem hroznů charakteristických pro daný region. Tento Demi-Sec je perfektní šampaňské pro milovníky sladkého, snoubí v sobě komplexnost a sílu okamžiku.


  • Na skladě
545 Kč
Kategorie: Roger Manceaux
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Demi-sec
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva: Bílé
 

Víno má zlatožlutou barvu, jež je podtržena množstvím jemných bublinek. Vůně je velmi hřejivá evokující tóny žlutého ovoce (broskví, meruněk) a známky křupavých briošek. Chuť je dužnatá, kulatá, s dokonalým projevem hroznů charakteristických pro daný region. Tento Demi-Sec je perfektní šampaňské pro milovníky sladkého, snoubí v sobě komplexnost a sílu okamžiku. Vyrobeno na stejné bázi jako Brut Cuvée de Réserve (obsahuje 45% Pinot Noir 1er Cru, 30% Chardonnay 1er Cru a 25% Pinot Meunier 1er Cru) avšak s větším podílem cukru. Toto šampaňské tvoří dokonalou harmonii s množstvím sladkých pokrmů jako jsou ovocné dezerty, koláče nebo crumblés, které kombinují svěžest a dužnatost ovoce s křupavostí a lahodností slaného, lámaného či listového těsta. Pokud jste odvážní zkuste i zajímavou kombinaci s foie gras.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

rogermanceaux_logo

Šampaňský dům Roger Manceaux je

  • 5 generací milovníků vinic počínaje Edmondem, po něm René, pak Roger a teď Patrik a jeho děti.
  • 5 vesnic „Montagne de Reims“: Rilly la Montagne, Taissy, Trois-Puits a Villers-Allerand klasifikované jako Premier Cru a Mailly-Champagne klasifikované jako Grand Cru.
  • 3 odrůdy hroznů: také hlavně Pinot Noir Chardonnay a Pinot Meunier.
  • Respektování tradic a biologické rozmanitosti, integrované vinohradnické postupy. Od roku 2016 má Manceaux certifikaci vysoké ekologické hodnoty.
  • Odbornost předávaná z generace na generaci a inovace ve vinicích a také ve výrobě vína.