Ferdinand's

ferdinands_logo

Autentický gin Ferdinand’s pochází ze Sárska. Ve své receptuře kombinuje přes 30 rostlin, bylinek i ovoce pocházející z této oblasti. Jeho květinové aroma doplňuje chuť vína odrůdy Ryzlink Rýnský. Gin infuzuje vínem mistr destilér Andreas Vallendar, jehož rodina se destilováním zabývá už skoro 200 let. 

Gin nese jméno osobnosti a někdejšího lesníka Pruského království Ferdinanda Geltze, který mimochodem spoluzakládal i významné společenství vinařů VDP Mosel-Saar-Ruwer. A právě víno sehrává v případě tohoto ginu klíčovou roli na jeho chuti.

Za ojedinělou recepturou sárského ginu stojí mistr destilatér Andreas Vallendar. Do obilného destilátů přidává více než 30 ručně sbíraných rostlin, bylinek i ovoce z oblasti tamních vinic. Nechybí mezi nimi sladké malvice, aromatická levandule a tymián či tradiční ingredience jako jalovec, šípek a růže. „Všechny tyto takzvané botanicals pocházejí z okolí tamní destilérky a některé se sbírají přímo u řeky Saar. Kromě toho, že v ginu zanechávají nádech místa vzniku, tak mu především dodávají svěží květinové aroma,“ doplňuje Suja. Rodina Vallendarových předává receptury autentických destilátů z generace na generaci, destilovat začala v Sársku už roku 1824.
Na rodinnou historii, ale i odkaz Ferdinanda Geltze, navazuje gin mimo jiné nostalgickou vinnou lahví, kterou uzavírá přírodní korek zalepený včelím voskem. Ferdinand’s vystihuje styl a reputaci ginů domovského Německa a zároveň Lucemburska a Francie, se kterými Sársko geograficky sousedí.

  • Řadit dle:
  • 3 položek celkem

Stránka 1/1

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem