JACQUES SELOSSE SUBSTANCE BRUT (0,75L)

JACQUES SELOSSE SUBSTANCE BRUT 0,75L: 100% Chardonnay z Avize ze solery 1986. Víno zraje 5-6 let. Nízká dosage 0-4 g/l. Objevte toto výjimečné šampaňské.

  • Na skladě
19 060 Kč
Kategorie: Jacques Selosse
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Brut
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
 

Ponořte se do světa nesrovnatelné elegance a čistoty s JACQUES SELOSSE SUBSTANCE BRUT. Toto není obyčejné šampaňské, je to esence 100% Chardonnay, pečlivě vybíraného ze dvou proslulých vinic v Avize, s ideální jižní a východní orientací, která každé bobuli propůjčuje výjimečný charakter.

Jeho tajemství spočívá v unikátním systému solera, založeném již v roce 1986. Každá láhev v sobě nese živou historii ročníků, proměňující se v nekonečnou hloubku a konzistenci, s pouhými 22% nového vína přidávaného ročně. Neuvěřitelných 5 až 6 let zrání na kalech před degoržáží s minimální dozáží 0-4 g/l propůjčuje tomuto skvostu nezapomenutelnou komplexnost a sílu. Toto je vskutku výjimečné víno!

Ale pravá duše tohoto šampaňského? Tou je vizionář Anselme Selosse z Domaine Jacques Selosse. Muž, který v roce 1980 po studiích v Burgundsku revolučním způsobem změnil pohled na Champagne. Zapomeňte na kompromisy. Jeho přístup je minimalistický a nekompromisní: žádná umělá hnojiva, herbicidy či pesticidy, jen čistá esence terroiru a jedny z nejnižších výnosů v Champagne. To vše pro maximální zachycení autenticity každé vinice.

Vlastní majestátních 7,5 hektarů vinic v ikonických Grand Cru obcích jako Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Aÿ, Ambonnay a 1er Cru Mareuil-sur-Aÿ. Hrozny jsou sbírány v plné fyziologické zralosti – o 3-4 týdny později než je běžné – což zajišťuje bezkonkurenční hloubku chuti a aromatickou intenzitu. Ke každému ročníku a každé vinici přistupuje s individuální péčí a úctou.

Primární fermentace probíhá spontánně v dřevěných sudech (až 20% nových) různých velikostí, kde víno zraje alespoň rok na jemných kvasničních kalech. Malolaktická fermentace probíhá jen tehdy, když je to pro víno nejlepší, a použití SO2 je minimalizováno. Rezervní vína se rok vyvíjí ve velkých sudech (foudres) a následně se ukládají do nerezových tanků, s nulovou nebo minimální dozáží. Každá kapka je svědectvím o jeho neochvějné vizi.

Jeho plná, charakterní vína vzbudila vlnu emocí, pozvedla laťku a inspirovala generaci vinařů, včetně jmen jako Egly-Ouriet a Ulysse Collin. Jsou často přezdívána jako "Burgundsko s bublinami" – a právě tak byste k nim měli přistupovat. Pro maximální zážitek dopřejte JACQUES SELOSSE SUBSTANCE BRUT velkou sklenici burgundského tvaru, nechte jej volně dýchat před servírováním a vyhněte se podchlazení. Odhalte plný potenciál tohoto skvostu a dopřejte si okamžik, na který nikdy nezapomenete.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Vyhlášený šampaňský dům Selosse se nachází ve vesnici Avize, která se nachází v Côte de Blancs. Rodinný majetek, který zahrnuje téměř 8 hektarů vinic v porostech Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Ay, Mareuil-sur-Aÿ a Ambonnay.

Historie

Rodiče Anselma Selosse rodiče provedli svou první vinifikaci v roce 1964. O deset let později dostal Anselme klíče od panství. Svou profesionální kariéru tak zahájil tím, co se stalo celoživotním procesem pozorování, pokusů a omylů a rozjímání o jeho vinařských metodách a praktikách.

Od roku 1990 do roku 1996 byly ve vinicích uplatňovány principy agrobiologie, od roku 1996 se zaměřil na biodynamiku. V roce 2002 se Anselme distancoval od biodynamické doktríny, vzepřel se obvyklým kódům a procesům, protože nechtěl mít žádný podíl na ovlivňování přírody. Začaly ho inspirovat myšlenky a úvahy Masanobu Fukuoay a permakultuře.

Za posledních dvacet let vyvinula rodina Selosse svůj vlastní systém vinohradnictví, což je přístup, který se neřídí žádnou předem stanovenou metodou, ale spíše se neustále přizpůsobuje okolnostem a počasí. Aby vysvětlili svou filozofii týkající se vinné révy, Anselme a Guillaume často odkazují na „sběrače“, tedy ty, kteří se vydávají do přírody sklízet úrodu a sbírat tam nalezené ovoce: „Primum non nocere“. Za prvé, neubližuj…

Jak se blíží čas předání klíčů další generaci v Domaine Jacques Selosse, syn Anselma a Corinne, Guillaume, se od roku 2012 připravuje jít ve stopách svého otce. Během doby, kdy pracoval bok po boku se svým otcem, přirozeně rozvíjel své vlastní vinařské dovednosti a sklony, které do budoucna jistě propůjčí vínům jedinečnou identitu.