Henriot Brut Souverain (0,75l)
Popis
Hrozny – Srdce Každé Lahve
Představte si pečlivě vybrané hrozny, které tvoří duši šampaňského Henriot Brut Souverain. Dokonalá rovnováha začíná jedinečnou směsí: 45 % Pinot Noir pro strukturu a sílu, 40 % Chardonnay pro eleganci a svěžest, a 15 % Meunier pro ovocnou lehkost. Tyto skvostné plody pochází z celkem 29 prestižních vinic, pečlivě vybíraných pro jejich terroir. Aby byla zaručena konzistence a nesrovnatelná hloubka, 30 až 50 % této mistrovské směsi tvoří vzácná rezervní vína, která dodávají šampaňskému jeho charakteristickou bohatost a komplexnost.
Zrání – Ticho, Které Tvoří Dokonalost
Čas je luxus, který si Henriot Brut Souverain dopřává v hojné míře. Každá láhev zraje minimálně 3 roky ve tichu a chladu sklepů na kvasinkách. Tato trpělivost se proměňuje v mimořádnou hloubku chuti a krémovou texturu, která okouzlí vaše smysly. S precizní dosáží méně než 7 g/l je zachována čistota a svěžest projevu, což zaručuje, že každý doušek je absolutním požitkem.
Chuť – Symfonie, Která Zůstane Vzpomínkou
Připravte se na vizuální i chuťový zážitek. Henriot Brut Souverain se představuje křišťálově čistou zlatou barvou, jíž tančí nekonečně jemné a perzistentní bublinky, slibující okamžiky čiré elegance. Je to doslova balet vůní, který vás uchvátí hned po přivonění: bohatá, lákavá vůně čerstvě upečeného dortu se svěžími citrusovými plody probudí vaše smysly. Následuje bujný kouřový podtón, který se plynule transformuje v čisté minerální tóny křídy, to vše obklopené explozií zralého žlutého a červeného ovoce. V chuti je šampaňské plné, podmanivě přímočaré, přesto neuvěřitelně kulaté a sametově krémové. Zažijte rafinované tóny šťavnaté citrónové kůry a sladkých meruněk, které se proplétají s brilantní harmonií čerstvě opečených toastů a nadýchaných teplých briošek. Závěr je neuvěřitelně dlouhý, zanechávající přetrvávající, osvěžující pocit, který si budete pamatovat.
Párování s Jídlem – Dokonalý Partner pro Gurmány
Henriot Brut Souverain není jen aperitiv; je to mistrovský partner pro ty nejvybranější kulinářské zážitky. Jeho univerzálnost a komplexnost ho předurčují k tomu, aby povýšil každý pokrm. Ideální je nejen jako luxusní aperitiv, který rozproudí konverzaci, ale také se dokonale snoubí s delikatesami, jako jsou čerstvé ústřice, exkluzivní kaviár, jemný uzený losos či šťavnatý humr. Pro ty, kteří hledají nevšední spojení, doporučujeme vyzkoušet ho s bohatým parmazánovým rizotem, kde jeho svěžest a krémovost vytvoří nezapomenutelnou harmonii. Pro optimální rozvinutí všech jeho nuancí doporučujeme podávat šampaňské vychlazené na ideální teplotu 8-10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Henriot, jeden z posledních nezávislých a původní rodinou vlastněných domů v Champagne, si už v roce 1905 zvolil císař František Josef I. za svého dodavatele "dvorního Champagne". Henriotovi si pak zavázal k dodávkám zvláštním císařským patentem.
Rodina Henriot přišla do oblasti Champagne v roce 1640. Věnovala se obchodu s textilem a vínem a kousek po kousku získávala do svého majetku vinice. V roce 1808 pak byla založena značka Champagne Henriot, která je dodnes ve vlastnictví rodiny. Již od počátků výroby Champagne v domě Henriotových se kladl velký důraz na kvalitu vinic a preciznost vinifikace.
Vína Henriot vynikají především dokonalou harmonií, ušlechtilostí a jemnějším, ale brilantním perlením.