Tarlant Zero Brut Nature (0,75l)

Tarlant Zero Brut Nature: Minerální šampaňské s citrusy. Suchá, čistá chuť s kyselinkou, tóny opečené kůrky, grepu a jablka. Vyrobeno z Pinot Noir, Chardonnay a Meunier. Ochutnejte toto výjimečné víno.

  • Na skladě
1 655 Kč
Kategorie: Tarlant
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Zero Dosage, Brut Nature
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
 

Představte si dokonalost. Představte si čistotu. Tarlant Zero Brut Nature je víc než jen šampaňské – je to nefalšovaný projev terroir, esence autenticity a majestátního charakteru, který vás uchvátí hned prvním douškem. Zapomeňte na kompromisy a dopřejte si absolutní špičku.

 

HROZNY – Srdce Každé Lahve

Objevte srdce tohoto výjimečného šampaňského, kde se snoubí harmonie tří ikonických odrůd: 30 % Pinot Noir pro robustnost a hloubku, 33 % Chardonnay pro eleganci a svěžest, a 30 % Meunier pro ovocnost a jemnost. Tyto pečlivě vybrané hrozny pocházejí ze čtyř prestižních vinic z historických vesnic Oeuilly a Celles-lès-Condé, kde průměrné stáří révy úctyhodných 40 let zaručuje nepřekonatelnou hloubku, komplexnost a koncentraci chuti. Každá bobule je svědectvím generací péče a mistrovství, které se promítají do každé kapky.

 

ZRÁNÍ – Umění Trpělivosti a Preciznosti

Ponořte se do umění trpělivosti a preciznosti. První kvašení části hroznů probíhá v ušlechtilých dubových sudech, což dodává šampaňskému jedinečnou strukturu a neopakovatelnou hloubku. Poté následuje neuvěřitelných minimálně 6 let zrání ve sklepě na kvasinkách, kde každý den přispívá k rozvoji bohatých, vrstevnatých a komplexních aromat. Po degorzáži dopřejeme Tarlant Zero Brut Nature ještě dalších 6 měsíců klidného odpočinku ve sklepě, aby se všechny tóny dokonale propojily a dosáhly své maximální harmonie. A co je nejlepší? S nulovou dosáží (0 g/l) – bez jakéhokoli přidaného cukru – zažijete tu nejčistší, nejautentičtější esenci Champagne, nezkreslenou a pravou, přesně tak, jak ji příroda zamýšlela.

 

CHUŤ – Symfonie pro Vaše Smysly

Jakmile nalijete Tarlant Zero Brut Nature do skleničky, pohled vás uchvátí – zlatožlutá barva se světle zelenými odlesky slibuje něco výjimečného. Přivoňte a nechte se unést explozí hluboké, poctivé minerality, která je jasně dominantní, mistrně doplněná o elegantní a osvěžující tóny citrusů. Chuť je suchá a čistá s přirozenou kyselinkou. Na patře se rozvinou fascinující noty opečené chlebové kůrky, pikantního grepu a šťavnatého zeleného jablka, které tančí v dokonalé rovnováze. Každý doušek je oslavou terroiru a pečlivého výběru hroznů, s dlouhým, nezapomenutelným závěrem, který zanechává jemný, lákavý dotek salinity. To není jen šampaňské; je to umělecké dílo pro vaše smysly, které si zasloužíte zažít.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU – Kulinářský Zážitek Bez Hranic

Připravte se na gastronomické nebe! Toto Non Dosé šampaňské je nejen dokonalým startem večera jako osvěžující aperitiv, ale jeho čistota a komplexnost z něj činí ideálního partnera pro nejdelikátnější kulinářské zážitky. Představte si harmonii s čerstvým sushi, mořskou eleganci s šťavnatými ústřicemi, nebo luxusní spojení s exkluzivním tataráčkem z mušlí svatého Jakuba. Každé sousto a každý doušek se vzájemně pozvednou a vytvoří nezapomenutelnou symfonii chutí. Pro optimální projev všech nuancí podávejte toto mistrovské šampaňské při ideální teplotě 9-11°C a nechte se unést nekonečnými možnostmi, které nabízí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

tarlent_logo

Champagne Tarlant je dynamický rodinný dům se širokou nabídkou šampaňského.

Má 14 hektarů vinic rozmístěných ve 4 různých crus: Oeuilly, Boursault, St-Agnan a Celles-les-Condés, všechny v údolí Marne. Dohromady to dává přibližně 57 pozemků, které jsou obhospodařovány udržitelným způsobem. Průměrný věk vinic je 35 let.

Benoit Tarlant, který momentálně vinařství vede, mění jejich portfolio směrem k menší dosáži (zhruba 0–6 g/litr). Vinifikace je 70 % v sudu, 29 % v tanku a 1 % v amfoře a velmi často u jejich šampaňského neprobíhá malolaktická fermentace.