Tarlant La Vigne d’Antan Extra-Brut (0,75l)
Popis
Ponořte se do historie a tradice s Tarlant La Vigne d'Antan Extra-Brut – šampaňským, jehož název „La Vigne d'Antan“ (Réva z dob dávných) je poctou původním, předfyloxerovým keřům. Objevte nefalšovanou eleganci a sílu, která pramení z kořenů hluboko v čase.
HROZNY: SRDCE DOKONALOSTI
Prožijte ryzost 100% Chardonnay, které definuje esenci Blanc de Blancs. Každá kapka tohoto šampaňského je zrozená z jedné výjimečné vinice zvané "Les Sables" v srdci Oeuilly. Tyto révy, starší než 60 let, zapouštějí své kořeny hluboko do unikátního písčitého podloží, což dodává vínu neopakovatelný minerální charakter a hlubokou komplexnost. Je to chuť historie v každém doušku.
ZRÁNÍ: UMĚNÍ ČASU A TRPĚLIVOSTI
Staňte se svědky mistrovství zrání, které přeměňuje hrozny v tekuté zlato. Po pečlivém prvním kvašení části hroznů v dubových sudech, aby získaly jedinečnou hloubku, zraje toto šampaňské neuvěřitelných minimálně 10 let ve sklepě na kvasinkách. Tato nekonečná trpělivost mu propůjčuje nevídanou komplexnost a vrstevnatost. A jako finální pohlazení po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá, aby dosáhlo absolutní harmonie. S dosáží pouhých 2 g/l si užijete čistou, nefalšovanou esenci vinice.
CHUŤ: SYMFONIE SMYSLŮ
Nechte se unést hlubokou zlatou barvou se stříbrnými odlesky a elegantní, živou pěnou, která tančí ve sklenici. Přivoníte a vaše smysly zaplaví omamná vůně kandované pomerančové kůry a šťavnatých broskví, s jemnými, ale intrigujícími tóny kouře a koření v pozadí. Ale to nejlepší teprve přijde: čistá, svěží a silně minerální chuť s doteky zralé hrušky, noblesního sušeného ovoce, křupavých lískových oříšků a sametových mandlí. Je to exploze chutí, která zanechává nezapomenutelný dojem a vybízí k dalšímu doušku. Ne jen chuť, ale zážitek.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU: KULINÁRNÍ VRCHOL
Pozvedněte své kulinární zážitky na novou úroveň s tímto ročníkovým šampaňským. Tarlant La Vigne d'Antan je stvořen k doprovodu těch nejvznešenějších pokrmů. Představte si dokonalou harmonii s terinkou z foie gras s pepřem, luxusním filetem z mořského vlka s chorizem, jemným kachním prsem a exotickým mangovým salátkem s koriandrem, pomalu taženou telecí plecí s hříbky nebo krémovým parmazánovým rizotem s telecím brzlíkem. Pro optimální chuťový profil podávejte vychlazené na ideální teplotu 10 - 12°C. Toto není jen nápoj, je to vstupenka do světa gurmánských požitků.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Tarlant je dynamický rodinný dům se širokou nabídkou šampaňského.
Má 14 hektarů vinic rozmístěných ve 4 různých crus: Oeuilly, Boursault, St-Agnan a Celles-les-Condés, všechny v údolí Marne. Dohromady to dává přibližně 57 pozemků, které jsou obhospodařovány udržitelným způsobem. Průměrný věk vinic je 35 let.
Benoit Tarlant, který momentálně vinařství vede, mění jejich portfolio směrem k menší dosáži (zhruba 0–6 g/litr). Vinifikace je 70 % v sudu, 29 % v tanku a 1 % v amfoře a velmi často u jejich šampaňského neprobíhá malolaktická fermentace.