PIPER HEIDSIECK ROSÉ SAUVAGE Brut Magnum (1,5l)

Piper Heidsieck Rosé Sauvage Magnum (1,5l) – nespoutaná vůně červeného ovoce a živá chuť. Objevte svěží eleganci s tóny jahod a červených pomerančů. Ideální pro každou oslavu. Kupte nyní!

  • Na skladě
2 890 Kč
Kategorie: Piper Heidsieck
Velikost lahve: 1,5l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Brut
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
 

Hrozny

Ponořte se do umění dokonalého blendu, který dává tomuto šampaňskému jeho nezaměnitelnou duši. Srdcem Piper Heidsieck Rosé Sauvage je 50 % odrůdy Pinot Noir, doplněné 25 % Meunier a 25 % Chardonnay. Toto mistrovské složení zahrnuje minimálně 25 % vzácných rezervních vín, pečlivě vybraných ze 100 různých "cru" poloh, což zaručuje mimořádnou komplexnost a hloubku.

Kouzlo tohoto růžového skvostu tkví v jeho metodě míchání, kde je 15 % Pinot Noir vinifikováno jako tiché červené víno. Právě tento „divoký“ Pinot Noir, pocházející většinově ze slavných vinic v Les Riceys, dodává šampaňskému jeho intenzivní barvu a nespoutaný charakter, který vás uchvátí na první pohled i doušek.

 

Zrání

Každá kapka Piper Heidsieck Rosé Brut Sauvage je plodem trpělivosti a preciznosti. Toto šampaňské zraje minimálně 24 měsíců na kvasinkách v chladných, temných sklepích, což mu umožňuje rozvinout bohatou a komplexní paletu chutí. Následně, po degoržování, dopřáváme tomuto vzácnému pokladu další 3 měsíce klidu, aby se dokonale zcelilo a dosáhlo své plné harmonie. S dosáží 8 g/l je dosaženo dokonalé rovnováhy mezi svěžestí a delikátní sladkostí, připravené okouzlit vaše smysly.

 

MAGNUM – Manifest Dokonalosti

Připravte se na zážitek, který přesahuje běžné. Láhev Magnum o objemu 1,5 litru není jen větší – je to vrchol dokonalosti v uchování šampaňského. Díky specifickému poměru velikosti hrdla k tělu láhve dochází k výraznému snížení okysličení vína. Tento jedinečný design poskytuje Piper Heidsieck Rosé Sauvage optimální prostor pro zrání, které prohlubuje jeho komplexnost a umožňuje mu dosáhnout té nejlepší, nejbohatší a nejintenzivnější formy. Ponořte se do světa, kde každá bublinka vypráví příběh o mistrovství a luxusu, dostupném pouze v této výjimečné velikosti.

 

Chuť – Smyslná Explotze

Představte si jiskřivou růžově lososovou záři, která tančí ve vaší sklenici. Piper Heidsieck Rosé Sauvage je symfonií pro vaše smysly, která vás okamžitě okouzlí svou nespoutanou a výraznou vůní. Ucítíte explozi červeného ovoce – šťavnatý rybíz, sladké třešně, lesní jahody a temné ostružiny. Nechte víno dýchat a objevte další vrstvy, kde se rozvinou tóny krvavého pomeranče, černých třešní a lahodných máslových sušenek, které dodávají vůni sametovou hloubku. V chuti je živé a elegantní s jemným dotekem jahod a červených pomerančů. Tyto svěží tóny doplňují bohaté noty ostružinového džemu, exotické lékořice a lehce pikantní, kouřové akcenty, které probudí vaše chuťové buňky. Závěr je neuvěřitelně plný a dlouhý, s krémovou texturou, která zanechává nezapomenutelný dojem luxusu a divoké elegance.

 

Párování k jídlu – Kulinární Harmonie

Dopřejte si toto Rosé samotné jako okouzlující aperitiv, který povznese každou příležitost. Pro skutečný kulinární zážitek ho kombinujte s pokrmy, které podtrhnou jeho nespoutaný charakter: představte si dokonale připravený steak ze svíčkové s karamelizovanou červenou cibulkou, šťouchanými bramborami a bohatým demi-glace. Nebo si vychutnejte lososový filet s osvěžující citrónovo-koriandrovou omáčkou. Pro milovníky středomořských chutí je ideální volbou grilovaná cuketa, lilek a rajčata s bylinkami, kde se chuť zeleniny snoubí s elegancí šampaňského. A pro sladké zakončení? Kombinace s dezerty z červeného ovoce, jako je třešňový koláč, jahodová bublanina nebo klasické jahody Wimbledon, je vždy brilantní volbou, která dotáhne váš zážitek k dokonalosti.

Pro nejlepší chuťový prožitek podávejte při teplotě 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

ph_logo

Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.

Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".

V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!

1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.

Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.

Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.

V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.

Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.

V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.