PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut Jéroboam (3,0l)
Popis
Některé lahve jsou jen nápoj. Pak je tu PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut Jéroboam – elixír, který v sobě nese ozvěny zlaté éry Hollywoodu a nespoutanou radost z každého životního vítězství. Představte si to: Marilyn Monroe si jej dopřávala, Laurel & Hardy s ním tvořili legendární scény. Dnes je to první volba těch, kteří slaví triumfy a oslavují úspěchy – od vytoužených Oscarů až po vaše osobní milníky. Kdekoliv se děje něco opravdu vzrušujícího, něco nezapomenutelného, tam nechybí PIPER HEIDSIECK. Nyní je čas, abyste tento pocit prožili i Vy. Ponořte se do legendy, která povznese každou událost na nezapomenutelný zážitek.
Mistrovství z Vinné Révy
Za každou šumivou kapkou PIPER HEIDSIECK se skrývá pečlivá alchymie a stoletá tradice. Toto exkluzivní Cuvée Brut je precizní symfonií, vytvořenou z 20 % Chardonnay pro svěžest a eleganci, 50 % Pinot Noir pro strukturu a bohatost a 30 % Meunier pro ovocnost a jemnost. Aby byla komplexnost dokonalá, minimálně 25 % tvoří vzácná rezervní vína, která dodávají hloubku a konzistenci. Hrozny pocházejí z více než 100 vybraných cru, každé s unikátním terroirem, který propůjčuje šampaňskému jeho nepřekonatelný charakter a duši.
Zrání: Čas, který Tvoří Legendu
Dokonalost se nespěchá. PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut zraje s trpělivostí a mistrovskou péčí minimálně 24 měsíců na kvasinkách v chladných, temných sklepech, kde získává svou charakteristickou hloubku a komplexnost. Po odkalení (degorgement), je každá lahev ponechána ještě dalších 6 měsíců k odpočinku, aby se všechny chutě a vůně harmonicky propojily. To je tajemství jeho nesrovnatelné rovnováhy a jemnosti. S dosáží pouhých 8 g/l si užijete suché, ale zároveň ovocné a plné šampaňské, které je ideální pro každou příležitost.
Chuť: Exploze Smyslů na Jazyku
Připravte se na symfonii chutí, která vás doslova pohltí. Okamžitě vás uchvátí zlatavá barva, ve které tančí tisíce drobných, neúnavných bublinek – vizuální předzvěst nekonečné svěžesti. První nádech odhalí omamné aroma bílé broskve, které se prolíná s křehkými tóny čerstvých mandlí, osvěžující máty a opojného pomerančového květu. Na patře se rozvine pronikavá svěžest s živými akcenty čerstvých hrušek a šťavnatých jablek, doplněná jemným závanem citrusových plodů, které probudí vaše chuťové pohárky. Vše vrcholí bohatou, krémovou dochutí čerstvě opečeného toastu a sladké briošky, která zanechává na jazyku luxusní, dlouhotrvající dojem. Je to zážitek, který si zasloužíte.
Párování: Povzneste Svůj Gurmánský Zážitek
PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut Jéroboam je nejen nápoj, je to společník pro nezapomenutelné kulinářské momenty. Jeho svěžest a komplexnost se dokonale snoubí s mořským okounem, dodávající jemným tónům ryby novou dimenzi. Odvažte se jej podávat k pikantnímu hovězímu tataráku, kde jeho bublinky krásně proříznou tučnost masa a zdůrazní koření. Nebo jej zkuste s elegantními cuketovými roládkami s fetou, kde vytvoří harmonický kontrast. A samozřejmě, nezapomeňte na klasiku – mladý sýr Comté, kde se jeho ovocné a toastové tóny skvěle doplňují s ořechovou chutí sýra. Dopřejte si luxusní spojení, které promění každé jídlo v oslavu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.
Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".
V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!
1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.
Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.
Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.
V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.
Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.
V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.