SAN SIMONE METODO CLASSICO CUVÉE BLANC DE BLANCS RISERVA MILLESIMATO 2013 ZERO DOSAGE (0,75L)

Metodo Classico Zero Dosage vzniklo na oslavu 100 let výročí vynařství. Vzniklo ze snahy o čistotu a z výzvy co nejlépe vystihnout v tomto „millésime“ furlanské území a odrůdu hroznů. Výzva, touha, sen. Vyrobeno z hroznů (100 % Chardonnay) pěstovaných v náplavové nížině vyznačující se hlínou/pískem a vápencem u obcí Azzano Decimo a Porcia, ručně sklízených a pečlivě vybíraných, kvašení a zrání v ocelovém tanku. Jemné a pomalé lisování hroznů s cílem získat pouze ten nejlepší mošt. Zůstává na kalech až do doby tiráže, která se provádí v květnu. 


  • Na skladě
595 Kč
Kategorie: San Simone
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Zero Dosage
Země původu: Itálie
Oblast: Azzano, Decimo a Porcia
Barva: Bílé
 

Metodo Classico Zero Dosage vzniklo na oslavu 100 let výročí vynařství. Vzniklo ze snahy o čistotu a z výzvy co nejlépe vystihnout v tomto „millésime“ furlanské území a odrůdu hroznů. Výzva, touha, sen. Vyrobeno z hroznů (100 % Chardonnay) pěstovaných v náplavové nížině vyznačující se hlínou/pískem a vápencem u obcí Azzano Decimo a Porcia, ručně sklízených a pečlivě vybíraných, kvašení a zrání v ocelovém tanku. Jemné a pomalé lisování hroznů s cílem získat pouze ten nejlepší mošt. Zůstává na kalech až do doby tiráže, která se provádí v květnu. Víno vyrobené ze dvou různých vinic je smícháno do Cuvée těsně před druhotným kvašením, které probíhá v lahvi a na kalech po dobu 36 měsíců při stálé teplotě 12–13 °C. Remuáž a odkalení v červnu bez přidání cukru nebo expedičního likéru. Po odkalení lahve zůstávají další tři měsíce, než jsou odeslány spotřebiteli. Intenzivně žlutavě slámová barva, jemné, delikátní, dlouho přetrvávající perlení. Ve vůni najdete tóny bílých květin a lískových oříšků v perfektní harmonii s náznaky jablka a banánu. Chuť je krémová s příjemnou energií a atraktivní kyselostí. Dobré přetrvávání, vynikající příchuť a nuance čerstvých ořechů. Kombinace s jídlem: výborné jako aperitiv, skvěle chutná k jakýmkoli pokrmům z ryb, měkkýšů a zejména je doporučováno k syrovým mořským plodům. Teplota podávání: ideálně 4–6 °C. Obsah alkoholu: 12,5% vol. Potenciál archivace: může se pít okamžitě nebo uchovávat 6–8 let.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.