Akce Novinka

Ron Zacapa Centenario Solera Gran Reserve 23YO (0,7l) v dárkové krabičce

Ron Zacapa Centenario Solera Gran Reserve 23YO v dárkové krabičce. Kombinuje rumy 6-23 let stařené systémem Solera. Aroma karamelu, vanilky, kakaa. Chuť komplexní, kořeněná s tóny ovoce a kávy. Nejlepší světový rum pro výjimečné zážitky. Kupte nyní!
  • 1 395 Kč 200 Kč –14 %
  • Na skladě
1 195 Kč
Kategorie: Zacapa
Velikost lahve: 0,7l
Země původu: Guatemala
Barva / Typ: Tmavý
Balení: Dárkové balení
 

Ponořte se do světa absolutní luxusu a nezapomenutelného zážitku s Ron Zacapa Centenario Solera Gran Reserve 23YO. Toto mistrovské dílo karibských destilérů není jen rum, je to symfonie času a preciznosti. Každá kapka je výsledkem legendárního systému "Solera", kde se snoubí nejpečlivěji vybírané rumy zrající neuvěřitelných 6 až 23 let, než jsou pečlivě blendovány po dobu minimálně jednoho roku. Připravte se na explozi smyslů. Už při prvním přičichnutí vás omámí opulentní aroma: bohatý karamel, svůdná vanilka, hluboké kakao, hřejivé pražené oříšky a majestátní dotek dubu, který šeptá příběhy dlouhého zrání. A chuť? Ta je naprosto mimořádná. Rozvine se na vašem jazyku jako komplexní balet kořeněných tónů propletených s exotickým tropickým ovocem, jemnými náznaky kávy, kůže, pikantní skořice a osvěžujícího zázvoru. Každý doušek je novým objevem, cestou do hlubin dokonalosti. Není divu, že Ron Zacapa Centenario 23YO je odborníky jednomyslně prohlašován za "Best in the World" – absolutní klenot, který musíte zažít. Dopřejte si ho přesně tak, jak si zasloužíte – pomalu, v masivní sklenici s jedinou kostkou ledu. Nechte se unést jeho majestátním charakterem a proměňte každý okamžik v nezapomenutelný rituál. Zasloužíte si to nejlepší. Objednejte si svou dárkovou krabičku ještě dnes a vstupte do elitního klubu znalců!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

zacapa_rum

Zacapa je  jediný rum, který se nachází v “Síni slávy karibských rumů.“

Je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2 333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa.

Historie rumů Zacapa Centario sahá až do roku 1976, kdy byla destilerie založena ve městě Zacapa nacházející se na východě Guatemaly 229 m n. m.

Výroba rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Destilerie se chlubí, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty.

Na rozdíl od ostatních výrobců rumů, kteří pro destilaci používají melasu, což je zbytkový produkt při výrobě cukru, destilerie Zacapa používá tak zvaný Panenský sirup (v originále Virgin sugar cane honey), tedy primární výrobek při zpracování cukrové třtiny.

Když přijde čas na kvašení, destilerie používá vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu: Saccharomyces cerevisiae. Tyto kvasinky produkují specifické aroma typické pro rumy Zacapa Centario. Kvašení probíhá pomalu, jelikož kvasinky potřebují čas pro práci ke kýženému výsledku.

Pokud se posuneme o 2000 m n. m. výše, přesněji do 2333 m n. m., dostaneme se do "The House Above the Clouds", v překladu dům nad mraky. Je to jedno z nejvýše položených míst využívaných ke zrání destilátů. Zde pomalým zráním získávají rumy Zacapa Centario svoje jedinečné vlastnosti. V horách nižší průměrná teplota 16,66 °C zpomaluje zrání a řidší vzduch a nižší atmosférický tlak napomáhá zintenzivnit infuzi chutí z dubových sudů.

Jakmile jsou sudy na místě v "The House Above the Clouds", začíná složitý jemně vyvážený proces zrání. Destilerie používá jedinečný způsob zvaný " Sistema Solera", převzatý ze zrání Sherry. U destilerie Zacapa je sistema solera používána pro míchání (neboli Blendování) rumů různého stáří v sudech, kde dříve zrály robustní americké whiskey, jemné sherry a delikátní vína Pedro Ximenez.

Každá kapka rumu zde prochází každým typem sudu, takže se každý z nich podělí o své aroma a chuť z čehož vzniká rum výjimečné kvality. Na celý tento proces dohlíží Master Blender, jedna ze tří žen, které v potravinářském průmyslu dosáhly této pozice.