Johnnie Walker Red Label (1,0l)
Popis
Představte si chuť, která dobyla svět. Johnnie Walker Red Label není jen whisky – je to symbol. Je to nejprodávanější skotská whisky na planetě, důkaz jejího nepřekonatelného charakteru a kvality, které si zamilovaly miliony lidí. Každá kapka je mistrovským dílem, pečlivě namíchaným z více než 35 sladových a obilných whisky, zrajících po minimálně 5 let v srdci Skotska. Představte si tu hloubku, tu komplexnost, kterou propůjčuje čas a zkušenost.
Tato ikona si právem vydobyla pověst „pravé chuti skotské”. Není divu, že získala královskou pečeť a bezpočet prestižních ocenění na světových soutěžích lihovin. Váš nos okamžitě pozná její osobitou a kořenitou vůni, v níž se snoubí svůdný náznak vanilky s dráždivou trpkostí kouřového sladu. Je to symfonie chutí, která probudí vaše smysly.
Ať už si ji dopřejete samotnou, s ledem pro intenzivní zážitek, nebo jako základ pro vaše oblíbené koktejly, Johnnie Walker Red Label se vždy postará o nezapomenutelný moment. Je to vaše vstupenka do světa bezbřehých možností. Nečekejte. Dopřejte si tuto legendu ještě dnes a poznejte rozdíl.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V roce 1820 založil John Walker ve věku 15ti let malý koloniál ve městě Kilmarnock. Jako součást sortimentu nabízel různé whisky společně se svou vlastní směsí, kterou pečlivě připravoval z produktů místních palíren. Jeho syn Alexander pokračoval v podnikání a stále více se zaměřoval na svou vášeň - vytváření bohaté a silné směsi. Jeho filozofií bylo "udělat naši whisky tak kvalitní, že se jí jiná whisky nevyrovná".
Okolo roku 1920 se značka Johnnie Walker, už tehdy prodávaná ve více než 120ti zemích, etablovala jako jedna z prvních opravdu globálních značek. V posledním hodnocení známém jako "Klub milionářů", které probíhá každým rokem, se tato světově proslulá whisky umístila na 2. místě v kategorii nejlépe prodávaných lihovin a na 1. místě v kategorii whisky. Toto pořadí zveřejňuje časopis Drinks International na základě výzkumu PASH Beverage Research. Označení whisky pochází od galského "uisge beatha" nebo "usquebaugh", což znamená "živá voda". Proto, aby mohl nápoj vůbec používat název skotská whisky, musí být vyroben a zrát ve Skotsku po dobu nejméně tří let. Dle zákona je složení skotské whisky čistě přírodní.
Na osamělém místě, vysoko na svahu Mannoch Hill ve Skotské vysočině, jemně probublává rašelinou na povrch voda z podzemního pramene. Je to drsné a nehostinné místo bez lidského obydlí na míle daleko. Ledově studená voda je křišťálově průzračná a čistá, jak vyvěrá do svěžího horského vzduchu. Tento pramen, stejně jako další prameny Vysočiny, je místem, kde příběh skotské whisky začíná.
Voda, která plyne z těchto skotských pramenů je nejen zvláštní, ale i jedinečná a je to jedna z odpovědí na tajemství, proč chutná skotská whisky tak, jak chutná. Každá whisky, aby mohla být označena jako skotská - Scotch Whisky - musí ze zákona splnit několik podmínek. Mimo jiné musí být vyrobena v palírně ve Skotsku pouze z vody, kvasinek a ječmene, do kterého mohou být přidána jen celá zrna jiných obilovin. Musí zrát v dubových sudech o maximálním objemu 700 litrů a do destilátu se nesmí přidávat nic jiného než voda a přírodní karamel.
Na charakteristických vlastnostech skotské whisky se podílí především vzduch a voda, déšť a sníh, podzimní mlha v horách a zimní mořské bouře na ostrovech při pobřeží, vítr nad táhlými kamenitými vřesovišti a prohřátý vzduch nad slunnými loukami v nížinách. Když pronikáte do tajemství chuti skotské whisky, jako byste pronikali do samého srdce Skotska.