Aperol (0,7l)
Popis
Toužíte po okamžiku čisté radosti, který rozjasní každý den? Objevte Aperol, ikonický italský aperitiv, který přenáší slunce a lehkost italské dolce vity přímo do vaší sklenice. Jeho neodolatelná oranžovo-červená barva je příslibem zážitku, zatímco dokonale vyvážená hořko-sladká chuť, mistrně stvořená z pečlivě vybraných bylin a svěžích citrusových plodů, pohladí vaše smysly a probudí touhu po dalším doušku.
Každá kapka Aperolu je výsledkem přísně střežené, po generace neměnné receptury, která v sobě snoubí esenci hořce, rebarbory, pulzujících pomerančových výtažků a aromatických bylin. Tato harmonická směs, macerovaná v alkoholu, vodě a cukru, vytváří nápoj s bohatou historií a nezaměnitelným charakterem, který se podává vždy dokonale vychlazený, s množstvím ledu.
Ale opravdová magie začíná s Aperol Spritz – koktejlem, který si podmanil svět a stal se symbolem bezstarostných setkání a letních večerů. Představte si sami sebe, jak držíte sklenici plnou zlatavého třpytu, ozdobenou svěžím plátkem pomeranče, a cítíte, jak vás každá bublinka přenese do srdce Itálie. Příprava je tak snadná, že si tento klenot můžete dopřát kdykoli:
Recept na dokonalý Aperol Spritz: Do sklenice dejte pár kostek ledu (ať je jí plno!). Nalijte postupně všechny ingredience: 2 díly Aperolu, 3 díly šumivého vína pro jemnou perlivost a 1 díl sody pro osvěžující lehkost. Nakonec přidejte plátek čerstvého pomeranče, který dodá vůni i vzhled.
Nečekejte! Pozvedněte své okamžiky a proměňte obyčejný den v mimořádný zážitek. Aperol (0,7l) je víc než nápoj; je to pozvánka k radosti, přátelství a oslavě života. Dopřejte si tento kousek italského slunce ještě dnes a nechte se unést vlnou osvěžení a elegance, která vás zasáhne na první doušek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Aperol je alkoholický nápoj řadící se mezi kořeněné bittery. Má oranžovočervenou barvu s ovocnou lehkou hořkou chutí. Vyrábí se na bázi lihu z hořce, rebarbory, výtažků z pomerančů, aromatických bylin a barviv. Vznikl v italské rodinné firmě Barbero na kraji města Torino kolem roku 1919. Jeho zvláštností je velmi nízký obsah alkoholu, jen 11%. Podává se vždy dobře vychlazený, čistý i prodloužený (se sodou, šumivým vínem).