Aktuality, Strana 2

Párování šampaňského s jídlem: Grilování

Sezóna letního grilování je konečně opět tady! Pohodové víkendové odpoledne, teplo, přátelé, dobrá nálada a rozpálený gril, na který se dá dát skoro cokoli. Steaky, burgery, klobásky či zelenina - stačí si vybrat! A pokud přemýšlíte nad tím, co k tomu všemu pít, tak máme pro vás pár tipů!   V...

Brunch a šampaňské? Perfektní pár!

Brunch má být hybrid mezi snídaní a obědem, ale v praxi to bývá většinou pozdní velká snídaně, často se slaným i sladkým chodem. Co na tom lze nemilovat? A asi vás jako první brunchový nápoj napadne cappuccino či pomerančový džus, ale šampaňské je ideální pro zvláštní příležitosti, kterým brunc...

Léto na ledu!

Šampaňské neodmyslitelně patří k oslavám, ale jak řekla madam Bollinger vychutnáte si ho i ve chvílích smutku, u večeře s přáteli, v zimě i v létě. A právě v létě frčí šampaňské koktejly.Že to zní divně? To jste jen žádný nezkusili! Základ pro tyto drinky tvoří sladší šampaňské, větší skleničk...

Oslavy bublinkami na Formuli 1

Záběry z Formule 1, kdy po sobě vítězové stříkají napěněné šampaňské zná asi každý. Ať už jste fanouškem tohoto rychlého sportu, či ho znáte jen skrze populární show Netflixu „Drive to survive“, sprcha bublinkami je zkrátka ikonickou podívanou. A ačkoli forma oslavy zůstává, obsah láhví se mění. &n...

Jak správně nachladit šampaňské?

Šampaňské by mělo být vždy správně vychlazené, a to nejen z praktických důvodů při otevírání láhve, ale především kvůli chuti. Jedině tak totiž máte šanci objevit všechny vrstvy vůně a chutě, které šampaňské nabízí.   PROČ? Už jsme naznačili, že se bublinky při různé teplotě chovají jin...

Párování šampaňského s jídlem: Pad Thai

Asijskou kuchyni obecně bývá těžké párovat s víny. Výrazné umami chutě umí lecjaké víno zastínit. Ale šampaňské si díky své svěžesti umí poradit. Navíc jemné bublinky umí lehce zkrotit i pálivost jídla. V tichých vínech více vynikne alkohol, který pak způsobí, že kapsaicin v chilli bude pálit ještě ...

Co s dárkovými krabičkami od šampaňského?

Láhev šampaňského v dárkové krabičce je perfektním dárkem, o tom není pochyb. Dárková balení jsou často nápaditá a tematická (je libo rtěnku či parfém?) až je člověk nechce vyhodit. Spousta krabiček je dnes plechová, takže je lze znovu využít a nemusí jen „sedět na výstavce“.   A právě z plec...

Párování šampaňského s jídlem: Pho Bo

Vietnamský kořeněný hovězí vývar s rýžovými nudlemi a výraznými notami zázvoru, koriandru, badyánu, skořice, hřebíčku a černého kardamomu. Tenhle mix navozující pocity tepla a útulna je budou krásně harmonizovat s ovocností a tělem Pinot Noir.   Blanc de Noirs Blanc de Noirs neboli bílé z mo...

Párování šampaňského s jídlem: Lasagne

Lasagne - italská klasika původem z Neapole, kterou má rád snd každý. Perfektní jídlo pro větší návštěvy, protože se jednoduše sdílí. A jasně, že k němu můžete podávat červené víno, třeba Chianti, ale skvělé párování najdete i u šampaňského.   Macerované Rosé Zkuste sáhnout po růžovém šampaň...

Jak se vyrábí růžové šampaňské?

Šampaňské má stejně jako například tichá vína svoji růžovou variantu, ale proces výroby je od vín zcela odlišný. Vzhledem k tomu, že každý krok výroby šampaňského je opředen přísnými pravidly AOC (Appellation d'Origine Controlée), tak vás asi nepřekvapí, že i růžové šampíčko má jen tři povolené...

Stránka 2 z 5 - 44 položek celkem