HINE Rare V.S.O.P (0,7l) v dárkovém boxu

Prémiový cognac kategorie Fine Champagne. Hine Rare V.S.O.P byl vytvořen v roce 1999 a je namíchán z cognaců třídy V.S.O.P, z 50 % z oblasti Grande Champagne a z 50 % z Petite Champagne. Rare V.S.O.P má květinové aroma s tóny jasmínu, akátových květů, vanilky a dubu. V chuti vyzrálý, vyvážený a elegantně jemný. Minimální doba zrání 6 let. Dodává se ve fasetových lahvích firmy Thomas Hine, doplněných dárkovým balením.


  • Na skladě
1 395 Kč
Kategorie: Hine
Velikost lahve: 0,7l
Země původu: Francie
Oblast: Cognac
Stáří: V.S.O.P
Balení: Dárkové balení
 

Prémiový cognac kategorie Fine Champagne. Hine Rare V.S.O.P byl vytvořen v roce 1999 a je namíchán z cognaců třídy V.S.O.P, z 50 % z oblasti Grande Champagne a z 50 % z Petite Champagne. Rare V.S.O.P má květinové aroma s tóny jasmínu, akátových květů, vanilky a dubu. V chuti vyzrálý, vyvážený a elegantně jemný. Minimální doba zrání 6 let. Dodává se ve fasetových lahvích firmy Thomas Hine, doplněných dárkovým balením.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

hine_logo

Thomas Hine pocházel z rodiny anglického obchodníka se suknem, který byl do Francie poslán v r. 1791 pouze na studijní pobyt. Navzdory tomu, že tam byl během revoluce a byl málem popraven, se tam usadil natrvalo. V roce 1796 se přiženil do rodiny výrobců koňaku Delamainů a po tchánově smrti převzal rodinný podnik, který dnes nese jeho jméno. Dnes je společnost řízena již šestou generací rodiny a je stejně jako Hennessy součástí skupiny LVMH. 
Společnost vlastní 173 akrů vinic v srdci Grand Champagne, dále nakupuje mladý alkohol převážně z oblastí Grand a Petite Champagne, a trochu z Borderies a Fine Bois. Kromě zrání ve skladištích v Jarnacu společnost Hine prodává a vyváží malé procento sudů s koňakem do Británie, kde zrají v Bristolu pod dohledem celních úředníků i pracovníků koňakového domu, kteří doporučí vhodný čas stočení. Tento, tzn. časně dodaný koňak je ceněn jak pro svoji vzácnost, tak nové spektrum chutí způsobené zrání v chladnějším přímořském podnebí.