ROGER MANCEAUX Brut Cuvée de Réserve Premier Cru Jéroboam (3l)

45 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay a 25 % Meunier. Vůně je upřímná a čistá, obsahuje buket jarních květin a ovocných tónů. Po přivonění je šťavnatost ovoce téměř znatelná. Chuť je svěží, elegantní a šťavnatá. Čerstvé a dužnaté ovoce dávající vínu nenucenou strukturu doplňuje neuvěřitelná svěžest s tóny máslových sušenek a medu.


  • Na skladě
3 990 Kč
Kategorie: Roger Manceaux
Velikost lahve: 3l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
 

HROZNY

Odrůdy: 45 % Pinot Noir, 30 % Chardonnay a 25 % Meunier

Hrozny pochází z vinic s označením Premier Cru.

 

ZRÁNÍ

U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 2 roky ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 8 g/l

 

CHUŤ

Víno světlé zlatavé barvy s příjemnými jemnými bublinkami tvořícími sametovou pěnu na povrchu. Vůně je upřímná a čistá, obsahuje buket jarních květin a ovocných tónů. Po přivonění je šťavnatost ovoce téměř znatelná. Chuť je svěží, elegantní a šťavnatá. Čerstvé a dužnaté ovoce dávající vínu nenucenou strukturu doplňuje neuvěřitelná svěžest s tóny máslových sušenek a medu. Závěr je vytrvalý s jemnou mineralitou na pozadí.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Jeho chuť a sílu skvěle doplní sýry Comté či parmazán. Zkusit můžete i jednohubky z listového těsta.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

rogermanceaux_logo

Šampaňský dům Roger Manceaux je

  • 5 generací milovníků vinic počínaje Edmondem, po něm René, pak Roger a teď Patrik a jeho děti.
  • 5 vesnic „Montagne de Reims“: Rilly la Montagne, Taissy, Trois-Puits a Villers-Allerand klasifikované jako Premier Cru a Mailly-Champagne klasifikované jako Grand Cru.
  • 3 odrůdy hroznů: také hlavně Pinot Noir Chardonnay a Pinot Meunier.
  • Respektování tradic a biologické rozmanitosti, integrované vinohradnické postupy. Od roku 2016 má Manceaux certifikaci vysoké ekologické hodnoty.
  • Odbornost předávaná z generace na generaci a inovace ve vinicích a také ve výrobě vína.