De Venoge Cordon Bleu (0,75l)
Popis
Hrozny
Představte si dokonalou harmonii – přesně takovou, jakou nabízí mistrovské spojení hroznů v šampaňském De Venoge Cordon Bleu. Tajemství jeho hloubky a složitosti spočívá v pečlivě vybrané symfonii odrůd: 33 % Pinot Noir pro strukturu a sílu, 33 % Chardonnay pro eleganci a svěžest, a 33 % Meunier pro ovocnou radost a hebkost. Navíc, 20 % směsi tvoří vzácná rezervní vína, která dodávají tomuto šampaňskému nepopsatelnou vrstvu komplexnosti a paměti času.
Zrání
Každá kapka De Venoge Cordon Bleu je výsledkem trpělivosti a mistrovství. Tento exkluzivní Brut zraje minimálně 3 roky ve sklepeních, přímo na kvasinkách. Tento fascinující proces dodává šampaňskému neuvěřitelnou hloubku, krémovou texturu a jemné tóny, které se rozvinou na vašem jazyku. S precizní dosáží 6 g/l je každá láhev dokonalým ztělesněním rovnováhy a čistoty chuti.
Chuť
Připravte se na zážitek pro všechny smysly. De Venoge Cordon Bleu vás okouzlí okamžitě – jeho zářivá zlatavá barva je příslibem luxusu. Jakmile se přiblížíte, uvolní se velkolepá aromatická komplexnost, která vás pohltí tóny šťavnatého zeleného jablka, osvěžujícího citronu, bohaté briošky a sladkého medu. Ale to nejlepší teprve přichází: na patře je šampaňské De Venoge Cordon Bleu dokonale vyvážené, nesmírně kulaté, hluboce komplexní a nezapomenutelně jemné. Je to exploze elegance, která zanechává touhu po dalším doušku.
Párování k jídlu
De Venoge Cordon Bleu není jen nápoj – je to partner pro vaše kulinářské zážitky. Je naprosto neodolatelné jako samotný aperitiv, který rozproudí konverzaci a zahájí večer plný radosti. Nebo si dopřejte ikonický Kir Royal a povzneste jej na novou úroveň. Jeho sofistikovaný charakter dokonale podtrhne chuť delikátního lososa, mořských plodů jako srdcovky, luxusního šafránového či parmezánového rizota, nebo dokonce tradiční bílé klobásy. Pro maximální explozi chutí doporučujeme podávat toto šampaňské o optimální teplotě 8-10°C. Udělejte z každého jídla nezapomenutelnou událost!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne de Venoge založil v roce 1837 Henri-Marc de Venoge. Ve dvacátých letech 20. století to byla spolu s Moët & Chandon největší vinařská firma v Champagne. Henri-Marc byl prvním, kdo začal své etikety ilustrovat, což bylo v Champagne něco zcela nového. Navrhl ilustrované etikety nejen pro de Venoge, ale i pro Moët a další značky. První etiketa byla oválná se jménem společnosti a dvěma nakreslenými láhvemi. Prestižním cuvée domu Champagne de Venoge je cuvée Louis XV.
V současnosti produkuje de Venoge cca jeden milion lahví.