BESSERAT DE BELLEFON Cuvée Vintage 2013 (0,75l)
Popis
ROČNÍK 2013: Příběh Vítězství a Odolnosti
Představte si rok, kdy se příroda rozhodla vyzkoušet trpělivost. Zima a jaro chladné, vlhké, zpoždění na každém kroku. Hrozny se potýkaly s nepřízní počasí, úroda byla ohrožena. Ale pak přišel zázrak září. Teplé a slunečné dny zalily vinice, vdechly život Chardonnay a Pinot Noir, a proměnily potenciální katastrofu v triumf. Pozdější sklizeň, strategicky načasovaná, aby využila každého paprsku, zajistila, že každá bobule dosáhla dokonalosti. Tento ročník není jen šampaňské; je to svědectví o nezdolnosti přírody a mistrovství, které ji dokáže proměnit v čiré zlato.
ESENCE TERROIR: Pečlivý Výběr Hroznů
Každá kapka BESSERAT DE BELLEFON Cuvée Vintage 2013 je pečlivě utkaná z nejlepších odrůd: 50% elegantního Chardonnay, 38% strukturovaného Pinot Noir a 12% ovocného Meunier. Tyto skvostné hrozny pochází z šesti ikonických vinic v srdci Champagne – Mesnil-sur-Oger, Oger, Chouilly, Mailly, Ambonnay, Ludes a Passy-Grigny. Každá vinice přispívá svou jedinečnou notou, aby vytvořila harmonickou symfonii. S precizní dosáží 6 g/l je dosaženo dokonalé rovnováhy, která podtrhuje čistotu a svěžest.
UMĚNÍ ČASU: Devítileté Zrání a Sametová Textura
Toto šampaňské prošlo transformací v tichu sklepů po neuvěřitelných devět let zrání na kalech. Devět let čekání, které propůjčuje vínu hloubku a komplexnost, jež se jen těžko hledá. Důsledně se vyhýbáme malo-laktické fermentaci, abychom zachovali absolutní čistotu a živost primárních ovocných tónů. Tajemství značky Besserat de Bellefon spočívá v unikátním přístupu k tirážnímu likéru, který vytváří nepřekonatelné množství menších a neskutečně jemných bublinek. To je klíčem k legendární krémové pěně a nezaměnitelné, unikátní sametové textuře, která se něžně rozplývá na jazyku. Připravte se na zážitek, který pohladí vaše smysly.
SYMFONIE CHUTÍ: Dekadentní Komplexnost
Okouzlující, intenzivní žlutá barva tohoto Vintage 2013 je prvním náznakem jeho vyzrálosti a bohatství. Přivoníte a objevíte rafinovanou vůni bílých květů a svěžích citrusů, která se mistrně prolíná s opojnými tóny kandovaného exotického ovoce a jemně pražených mandlí. Chuť je plná, nesmírně minerální, dokonale vyzrálá a s překvapivým, elegantně jemně slaným závěrem. Ty neuvěřitelně jemné bublinky obalí toto šťavnaté víno do dekadentní krémové textury, která tančí na patře. Toto Millésime je mistrovské dílo – pyšní se silným charakterem, úžasným napětím a pozoruhodnou svěžestí, která slibuje vynikající potenciál ke zrání. Každý doušek je cesta k dokonalosti.
MAJESTÁTNÍ PÁROVÁNÍ: Pozvedněte Svůj Kulinářský Zážitek
BESSERAT DE BELLEFON Cuvée Vintage 2013 je stvořen pro výjimečné okamžiky. Toto ročníkové šampaňské je ideálním společníkem pro vybrané sušené šunky, které zdůrazní jeho plnost. Nebo jej spárujte s luxusními sýry, jako je Saint Maure, Crottin de Chavignol či Pecorino s lanýži, kde se jeho komplexnost snoubí s bohatstvím sýrů. Pro maximální explozi chutí a textur podávejte při optimální teplotě 10 - 12°C. Dopřejte si vrchol luxusu a vytvořte nezapomenutelné kulinářské zážitky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
„Prožitek“ Besserat de Bellefon
- Cuvée des Moines představuje 80 let jedinečného a originálního postupu za použití výběru skutečně nejlepších šampaňských vín.
- K výrobě Cuvée des Moines se používá vysoké procento hroznů Grands Crus a Premier Crus.
- Vinařský dům Besserat de Bellefon využívá méně tirážního likéru.
- Vznikající pěna je lehčí, éteričtější.
- Hluboké a svěží sklepy umožňují pomalé druhé kvašení v láhvi, které podporuje tvorbu nasládlé a přetrvávající pěny.
- Jemné bublinky a lehkost perlení dodávají Cuvée des Moines jeho krémovou, smetanovou příchuť.
- Cuvée des Moines je šampaňské vyrobené zejména pro velmi speciální zážitky na poli enologie a gastronomie.
Základní informace
- Roční výroba přibližně 1 milion lahví
- 3 miliony lahví na skladě
- 30 % produkce jde na vývozní trhy
- 70 % produkce se prodá ve Francii
- Působí na 5 kontinentech, hlavními trhy jsou především Spojeném království, Itálie, Belgie, Nizozemsko, Severní Amerika (USA a Kanada), Japonsko a samozřejmě Francie
Historie
1843: Vinařství Besserat de Bellefon založil v roce 1843 v městečku Aÿ Edmond Besserat z Hautvillers, aby prodával šampaňské nejvyhlášenějším hotelům, restauracím a obchodníkům s víny. V budování pověsti značky pokračovali po převzetí společnosti jeho vnuci, Victor a Edmond.
1920: Edmond se oženil s Yvonne de Méric de Bellefon, dívkou ze šlechtických kruhů regionu Champagne. Tak se zrodil legendární dům Besserat de Bellefon.
1930: „Dokážete vyrobit šampaňské tak lehké a elegantní, že by se mohlo popíjet průběžně během jídla? Pokud to zvládnete, objednám si 1000 lahví místo obvyklých 100...“ Tuto větu napsal ředitel restaurace La Samaritaine de Luxe v roce 1930 Victoru Besseratovi. Na jeho žádost tedy vyvinul Victor Besserat Cuvée, které lze popíjet průběžně při jídle. Stalo se klenotem značky: Cuvée des Moines.
Dnešní vinařství
Za celou řadu let vinařství Besserat de Bellefon nikdy nepřestalo plnit požadavky svých nejnáročnějších a nejzasvěcenějších spotřebitelů. Proto podle této své filozofie doplnilo vinařství Besserat de Bellefon v roce 1999 svůj sortiment o víno Blanc de Blancs, symbol vytříbené čistoty a jemnosti, což jsou vlastnosti propůjčené odrůdou Chardonnay a v roce 2007 uvedlo první archivní ročník tohoto vína, r. 2000, což je víno výjimečné síly. V roce 2009 přichází Cuvée des Moines se svým zatím posledním přírůstkem, Cuvée des Moines Extra Brut, s nepatrným množstvím dodaného cukru a s absolutní čistotou. Mimořádný objev, který odhaluje překvapivé kulinářské a enologické asociace. Dnes významní šéfkuchaři potvrzují pozici vinařství Besserat de Bellefon jako dodavatele ideálního šampaňského pro gastronomické příležitosti, kde vznikají „božské jídelníčky“, které oslavují dokonalou souhru mezi Cuvée des Moines a potravinářskými specialitami. Hymna k probuzení smyslů...
Výjimečný styl
Po prvním alkoholovém kvašení v sudech může proběhnout druhé kvašení nazvané „jablečno-mléčné kvašení“. Při tomto postupu dochází k přeměně kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou, přičemž se oslabí ovocné aroma. Tradicí značky Besserat de Bellefon je neumožnit jablečno-mléčné kvašení. Díky této metodě mají šampaňská Besserat de Bellefon plně rozvinou svěžest a ovocitost, které mohou naplno vyjádřit prostřednictvím svých vůní a chutí, navíc mají vyšší potenciál zrání.
Cuvée des Moines - Unikátní v regionu Champagne
Cuvée des Moines má nižší než tradiční dávkování tirážního likéru což způsobuje nižší tlak v láhvi (4,5–5 kg/cm2 oproti běžnému tlaku 6 kg/cm2) a vytváří tak lehounkou pěnu s „krémovým“ vzhledem. V důsledku tohoto exkluzivního zpracování vznikají nejjemnější třpytivé bublinky, unikátní v regionu Champagne.
Výrazná osobitost
Vinařský dům Besserat de Bellefon je členem skupiny, od níž získává rozsáhlé dodávky vinných hroznů z různých vesnic, různých ročníků a odrůd, což mu zajišťuje optimální možnosti pro vytváření různých kombinací. Jedinečný styl, charakterizovaný svěžestí, elegancí a jemnými akcenty, splňuje konkrétní požadavky gastronomického odvětví. Jsou používány originální elegantní lahve ve stylu 18. století. Cuvée des Moines Rosé je jedním z mála šampaňských, které si vybral princ z Walesu!
GASTRONOMICKÉ ZÁŽITKY
Aperitiv, nezbytný okamžik srdečnosti a sdílení, je symbolem francouzského „Art de vivre“ (umění žít). Je to šance jak objevit předkládaná jídla, od nejjednodušších receptů až po ty nejnáročnější. V tomto duchu a na počest velkého úkolu, který byl uložen Victoru Besseratovi, vás vinařství Besserat de Bellefon zve, abyste se vydali za „dobrodružstvím chutí“, které vás nezklame žádnou kombinací Cuvée des Moines s vybranými jídly. Vyhlášení someliéři hledali dokonalé kombinace, od sushi po makarony a přes uzenou šunku po korýše, aby dosáhli nejlepších gastronomických spojení a aby se značka Besserat de Bellefon stala ideálním šampaňským, společníkem vašeho stolování od aperitivu až po moučník. „Řada typů šampaňského se hodí k jídlu, ale pouze jedno, Cuvée des Moines, bylo vytvořeno pro kombinaci s jídlem.“ - Cédric Thiébault – vinař.