BOLLINGER Special Cuvée (0,375l)

Božská Champagne Bollinger Special Cuvée 0,375l. Vzniká z hroznů Grand Cru & Premier Cru. Ucítíte zralé ovoce, koření, ořech a briošku. Vychutnejte si tuto skvělou rovnováhu a dlouhou dochuť. Kupte nyní!

  • Na skladě
915 Kč
Kategorie: Bollinger
Velikost lahve: 0,375l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
 

Odhalte esenci dokonalosti: BOLLINGER Special Cuvée (0,375l)

Připravte se na zážitek, který přesahuje obyčejné šampaňské. Představujeme vám BOLLINGER Special Cuvée v ideální velikosti 0,375l – lahev stvořenou pro okamžiky ryzího požitku. Není to jen nápoj, je to symbol elegance, prestiže a mistrovství, který promění každou chvíli ve výjimečnou událost. Dopřejte si luxus, který si zasloužíte.

Srdce šampaňského: výjimečné hrozny s rodokmenem

Tajemství nepřekonatelné kvality Bollinger Special Cuvée spočívá v pečlivém výběru a harmonickém spojení odrůd. Toto mistrovské dílo se rodí z 60 % Pinot Noir, 25 % Chardonnay a 15 % Meunier. Co ho však činí skutečně jedinečným? Více než 80 % hroznů pochází z nejprestižnějších parcel klasifikace Grand Cru a Premier Cru – záruka původu a nejvyšší možné kvality. A pro ještě větší hloubku a komplexnost je obohaceno o přibližně 10 % rezervních vín, která zrála 5 až 15 let. Finální dosáž 7 g/l pak podtrhuje jeho dokonalou rovnováhu a svěžest.

Alchymie zrání: čas, dub a trpělivost

Každá kapka Bollinger Special Cuvée je výsledkem pečlivého a časově náročného procesu. První kvašení části hroznů probíhá v dubových sudech – to je to, co dává tomuto šampaňskému jeho nezaměnitelný charakter a podepisuje se na jeho čistém, opulentním stylu. Následně pak zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách. Během této doby se rozvíjí jeho bohatost, hloubka a získává ty nejjemnější a nejkrémovější bublinky, které pohladí vaše smysly.

Senzorická exploze: chuť, která tančí na patře

Připravte se na symfonii pro vaše smysly. Bollinger Special Cuvée se představí okouzlující zlatavou barvou, která je charakteristická pro modré odrůdy hroznů, a je obohacena o nekonečně jemné bublinky a krémovou, sametovou pěnu. Už při prvním přičichnutí vás pohltí krásná, komplexní vůně zralého ovoce a exotického koření, s podtóny pečených jablek, sladkého kompotu a šťavnatých broskví. Na patře se pak rozvine orchestr chutí, kde dominují svěží tóny hrušek, bohatost briošek a křehkost čerstvého vlašského ořechu. Dlouhá a elegantní dochuť pak dokonale podtrhuje nádherný balanc mezi plností a osvěžující svěžestí, zanechávající nezapomenutelný dojem.

Kulinářské partnerství: proměňte jídlo v oslavu

Tento Brut je mistr versatility. Ačkoliv je absolutně dokonalý jako aperitiv, který probudí vaše chuťové pohárky, jeho krása se naplno rozvine i v kombinaci s jídlem. Dopřejte si ho k lahodnému parmazánovému rizotu, objevte jeho potenciál s perfektně grilovanými rybami, nebo povzneste obyčejné kuřecí prso na kulinářský zážitek. Pro optimální prožití jeho bohatosti a elegance podávejte při ideální teplotě mezi 8 a 10°C. Nečekejte na speciální příležitost – stvořte si ji s Bollinger Special Cuvée!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

bol_logo

Bollinger se stal nedílnou součástí filmů s Jamesem Bondem. Jistě si vzpomenete, jak Bond vždy klidným hlasem pronese - šampaňské prosím - a na scénu "přichází" Bollinger.

Díky propojení s rodinou větví Villermontů sahá historie rodiny Bollinger v oblasti Champagne do 17. století. V této době už tato rodina vlastnila vinice v Aÿ a Cuis. V roce 1829 došlo v historickém městě Aÿ Atanasem de Villermont a Jacquesem Bollingerem k založení šampaňského domu. Již od počátku nebyla tato firma pouze výrobcem šampaňského, ale zároveň i pěstitelem vinné révy na nejlepších vinicích. S rostoucími požadavky na velké množství kvalitních hroznů následovalo zakoupení dalších vinic. Ve vlastnictví Bollingeru tak skončily některé z vybraných „cru“ v Louvois, Bouzy, Tauxiéres, Verzenay, Grauves, Bisseuil, Champvoisy, Passy-Grigny. Jako zatím poslední byly zakoupeny pozemky ve Vertus a Epernay. Tato expanze a získání celosvětové reputace bylo zákonitě spojeno s modernizací a rozšiřováním výroby. Od roku 1918 tak zakladatelův vnuk Jacques Bollinger postavil nové budovy a rozšířil sklepy. Jeho úsilí však bylo ukončeno předčasnou smrtí v roce 1941. Pokračování tak spočinulo na bedrech jeho ženy Lily, která se tohoto úkolu chopila s obrovským odhodláním a úsilím. Dokázala v programu svého zesnulého muže pokračovat nejen během těžkého válečného období, ale také v dalších třiceti letech a stala se tak legendou nejen v rodině Bollingerů, ale i v celé oblasti Champagne. Společnost zůstává nadále nezávislou a její firemní know-how je předáváno z generace na generaci. Od roku 1994 je firma řízena Ghislainem de Montgolfierem, což je zakladatelův pra-pravnuk. V současnosti Bollinger obhospodařuje 151 hektarů vinic, nacházejících se v klasifikaci grand cru nebo premier cru. Díky tomuto množství je Bollinger jedním z mála domů, který dokáže své požadavky na hrozny ze 70 % uspokojit svojí vlastní produkcí. Na vinicích dominuje Pinot noir, který je zároveň dominantním ve vyráběných směsích a určuje tak styl a charakter Bollingeru. Dále se zde pěstuje Chardonnay a Meunier. Při lisování hroznů si Bollinger ponechává pouze šťávy z prvního lisování, tzv. cuvée. Výsledky druhého lisování, tzv. taille jsou odprodány. Výjimkou tvoří taille z Chardonnay, které je v případě velmi dobrého ročníku uchováno. První fermentace probíhá oddělené pro jednotlivé crus a odrůdy. V průměrných nebo špatných ročnících, kdy je víno křehké a je potřeba mít nad fermentací lepší kontrolu, většina vín kvasí v malých nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Naproti tomu při dobré nebo výborné sklizni se k tomuto účelu používají dubové nádoby o obsahu 205, 225 a 400 litrů. Tyto nádoby jsou již dostatečně staré, aby víno neovlivnily dubovým aroma či taniny a zůstalo pouze přírodní aroma a chutě vína. Jako málokterý producent šampaňského produkuje Bollinger pouze dvě rozdílné směsi: Special Cuvée a Grande Année. První z nich je klasickou verzí šampaňského nejvyšší kvality vyráběné z variací hroznů, převážně Pinotu noir (okolo 60 %). Naproti tomu směs Grand Année se vyrábí pouze ve velmi dobrých ročnících z Pinotu noir (65-70 %) a Chardonnay. Nejvyšší verzí šampaňského je pak Bollinger R.D. (recently disgorged = nedávno degoržované), což je Grand Année, které prochází mnohem delším zráním v místních sklepeních. Tato prodloužená doba na kalech se pohybuje mezi 8 -25 roky. Grand Année se vyrábí také ve verzi Rosé, vznikající přidáním červeného vína z vinice Cote aux Enfants, čímž šampaňské získá tělnatost a ovocnost. Posledním Bollingerem produkovaných šampaňským je Vignes à la Française, což je čistý Pinot noir vyráběný ve starých dubových nádobách z hroznů pocházejících ze třech jedinečných parcel v okolí Aÿ a Bouzy, jejichž keře jako zázrakem unikly zkáze, při které phylloxera zničila všechny vinice v oblasti Champagne.