Novinka

Duval Leroy Fleur de Champagne Brut Premier Cru (0,75l)

Elegantní a dobře strukturované víno je zahaleno v hávu jemných až saténových bublinek. Toto šampaňské, které v sobě spojuje dlouhou, vyváženou chuť a kultivovaný, distingovaný charakter, je harmonickou předehrou k lahodnému jídlu. Je to krásné, vzrušující cuvee plné života, které přináší vznešený osobitý charakter, voňavý dojem s nádechem minerálů, broskví, bílých květů a croissantů.


  • Na skladě
1 525 Kč
Kategorie: Duval Leroy
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
 

Fleur de Champagne Premier Cru je legendární víno a vůbec první Premier Cru vyrobené v Champagne. Jméno mu v roce 1911 dal Raymond Duval-Leroy, syn a dědic z manželství Henriho Duvala a Eugénie Leroyové. Během prvních testovacích ochutnávek z vína Raymond poznal vůni bílých květů evokující vůni "vinného květu" kvetoucího v červnu. To vedlo ke zrodu "Fleur de Champagne". Víno ze vyrábí dodnes ze stejných vinic jako tehdy.

 

HROZNY

Odrůdy: Pinot Noir, Chardonnay

Hrozny pochází z Grand Cru a Premier Cru.

 

CHUŤ

Elegantní a dobře strukturované víno je zahaleno v hávu jemných až saténových bublinek. Toto šampaňské, které v sobě spojuje dlouhou, vyváženou chuť a kultivovaný, distingovaný charakter, je harmonickou předehrou k lahodnému jídlu. Je to krásné, vzrušující cuvée plné života, které přináší vznešený osobitý charakter, voňavý dojem s nádechem minerálů, broskví, bílých květů a croissantů. Dlouhotrvající dochuť.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Toto kompelxní víno krásně doprovodí pokrmy z krevet, filet z pakambaly či těstoviny s mořským ježkem.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Podobné produkty

  • brut reserveNovinka
    Toto šampaňské překypuje elegancí a šarmem. Ve vůni se rozvíjí elegantní tóny ovoce se špetkou hořké čokolády, skořice, pražených žlutých fíků. V...

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

 

deuval_leroy_logo

V roce 1855 se obchodník se šampaňským vínem Armand Edouard Leroy snažil o rozšíření svého obchodu. V hlavě již několik let nosil koncept na přilákání zákazníků a udržení jejich loajality, ale chyběl mu vhodný vinař. Po několika letech usilovného hledání našel jediné vinařství schopné zhostit se tohoto úkolu s ním - jeho jméno bylo Duval. Osud těchto dvou rodin byl spojen sklizní roku 1859, která díky vášni a preciznosti ve výrobě přinesla chuť a styl vína, které bylo světu představeno pod značkou Duval-Leroy. S postupem času si vinařství vybudovalo velmi dobrou pověst zejména díky své odbornosti.  V letech 1888 - 1893 ovládli četné výstavy v Barceloně, Monaku, Moskvě a Paříži. Kritici pěli chválu o šarmu, komplexnosti a delikátnosti jejich vín a znalci je obdivovali pro jejich distingovaný charakter a eleganci. Krátce po roce 1911, kdy region Champagne prošel svou první revolucí a kdy převzal oficiální klasifikaci šampaňských vinic, Raymond Duval-Leroy vytvořil první Premier Cru Champagne.  Toto šampaňské nazval „Fleur de Champagne“, protože mu připomínalo vůni a jemnost bílých květů vinné révy při prvním ochutnání. Smíchal hrozny pouze z Grand Cru a Premier Cru vinic, aby dostál zásadám své rodiny. Dnes je toto šampaňské vyráběno stále ve Vertus a pouze exkluzivně dostupné na pultech těch nejlepších obchodníků.

Vinice Duval-Leroy se rozkládají na 200 hektarech půdy. Duval-Leroy je přítomen ve všech oblastech, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru“ v Cote des Blancs a též téměř ve všech oblastech klasifikovaných „Grand Cru“ v Montagne de Reims. Celkem 40 % produkce pochází z vinic označených Grand Cru a Premier Cru.

Vinný sklep rodiny Duval-Leroy je jedním z prvních, který využívá solární fotovoltaické panely. Skladovací prostory pak pojmou 300 dubových sudů a několik miliónů vinných lahví. Součástí sklepu je i 3,5 km dlouhý křídový sklep, který je pro zrání šampaňského neocenitelný.

Duval-Leroy je jedno z posledních místních vinařství, které je 100% v rukou rodiny a jejich snaha o nezávislost pomáhá konzistentní práci a stabilitě. Od roku 1859, tedy od svého vzniku, je vinařství předáváno z otce na syna již po 6 generací a duch tradice se odráží i v jejich vínech.