Jameson (0,7l)

Vyzrálost a jemnost whiskey Jameson je dána trojnásobnou destilací a výjimečně pomalým procesem zrání v dubových sudech. Lze ji vychutnat čistou, naředěnou pramenitou vodou, v osvěžujících koktejlech a také jako horký drink ,,Hot Irish" nebo ,,Irish Coffee". Jeho výjimečně jemná, zaoblená a vyzrálá chuť dokazuje, že John Jameson, který v roce 1780 stál při jejím zrození, povýšil pálení irské whiskey na umění.

  • 447 Kč 89 Kč –20 %
  • Na skladě
358 Kč
Kategorie: Jameson
Velikost lahve: 0,7l
Země původu: Irsko
Blend: Single malt
 

Vyzrálost a jemnost whiskey Jameson je dána trojnásobnou destilací a výjimečně pomalým procesem zrání v dubových sudech. Lze ji vychutnat čistou, naředěnou pramenitou vodou, v osvěžujících koktejlech a také jako horký drink ,,Hot Irish" nebo ,,Irish Coffee". Jeho výjimečně jemná, zaoblená a vyzrálá chuť dokazuje, že John Jameson, který v roce 1780 stál při jejím zrození, povýšil pálení irské whiskey na umění.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

jameson_logo

Jameson je třikrát destilovaná, dvakrát tak jemná irská whiskey. Značku založil John Jameson v roce 1780. Hned poté, co založil svoji dublinskou palírnu, začal si vytvářet pověst a jméno. Již od začátku trval pouze na těch nejlepších ingrediencích (tradice, kterou přirozeně Jameson whiskey dodržuje do dnes a bude i nadále!). Osobně vybíral barely k dozrávání a nikdy neměl strach připlatit si za opravdovou kvalitu. John Jameson byl pořádně tvrdohlavý a neústupný, co se týče kvality, takže není žádným překvapením, že se jeho palírna stala "Single Distillery". To jednoduše znamená, že vše, od výběru ingrediencí či sudů přes destilaci až ke zrání, mělo své místo v jedné jediné palírně, aby byla zajištěna co největší kontrola kvality. Ale nebojte, John nebyl jen samá práce a žádná zábava.

Single Distillery na dublinské Bow Street se stala legendární pro své společenské události. Do dnešních dní tato stará palírna hostí ty nejlepší party v celém Dublinu. Pokud se někdy ocitnete poblíž, neváhejte a přidejte se! Na konci osmnáctého století bylo zvykem destilovat whiskey na dvakrát, podle skotského modelu. Což ničemu nevadí, pokud se s takovouto whiskey spokojíte. John ale chtěl víc. Přidal své speciální schopnosti a trval na trojité destilaci, neboť objevil, že právě ona je to tajemství, které činí whiskey dvakrát tak jemnou. Ptáte se, proč ne třeba čtyři či snad dokonce pět destilací? Neudělaly by snad whiskey ještě jemnější? Nemyslete si, že to John nezkoušel. Vyzkoušel by cokoliv, jen aby dosáhl dokonalosti! Potvrdilo se nakonec, že trojitá destilace je bodem, který už nemůže být lepší.

 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.