Hampden Estate Pure Single Jamaican Rum 46% (0,7l)

Hampden Estate patří mezi poslední aktivní palírny, které k výrobě svých rumů dodnes používají diskontinuální destilační proces, přírodní kvasinky a pramenitou vodu. Žádný přidaný cukr, taniny, karamel či glycerin. Pouze nefalšovaný, autentický rum, jenž neobsahuje nic umělého. Intenzivní a zároveň jemná vůně ananasu, mučenky, vůně nové kůže, kandované ovoce a ovocné želé (papája, guava, limeta, sevillsk. pomeranč, červen. pomeranč, nektarinka), ovocné bonbony, tóny banánů a restovaného koření (především hřebíčku).


  • Na skladě
1 495 Kč
Kategorie: Hampden Estate
Velikost lahve: 0,7l
Země původu: Jamajka
Barva / Typ: Tmavý
Balení: Holá láhev
 

Hampden Estate patří mezi poslední aktivní palírny, které k výrobě svých rumů dodnes používají diskontinuální destilační proces, přírodní kvasinky a pramenitou vodu. Žádný přidaný cukr, taniny, karamel či glycerin. Pouze nefalšovaný, autentický rum, jenž neobsahuje nic umělého. Intenzivní a zároveň jemná vůně ananasu, mučenky, vůně nové kůže, kandované ovoce a ovocné želé (papája, guava, limeta, sevillsk. pomeranč, červen. pomeranč, nektarinka), ovocné bonbony, tóny banánů a restovaného koření (především hřebíčku). Chuť je výrazná, fenolová, v popředí koření a banány. Krémový banánový koláč bohatě sypaný mletým hřebíčkem a skořicí. V pozadí olejové tóny.
Již od svého založení získává společnost Hampden vodu z pramene, který se nachází čtyři kilometry jižně od palírny. Odtud je voda do destilerie již po staletí odváděna sítí kanálů. Před destilací prochází alkohol neobyčejnou fermentací. Proces spouštějí „divoké“ kvasinky, které se přirozeně nacházejí a rozmnožují ve fermentačních komorách. Po osmi až patnácti dnech kvašení v dřevěných kuželovitých kádích je tzv. „deadwash“ (zápara –tekutina po zkvašení, jež je připravená k destilaci) v kádích ponechána po další dva týdny, během nichž dochází k dodatečné bakteriální fermentaci. Díky tomu se ve fázi destilace vytvářejí specificky vysoké hladiny esterů typické pro rumy Hampden. Během kvašení je přidáván stoprocentní třtinový ocet vlastní výroby. Ten dodává výslednému rumu jeho jedinečné a nezaměnitelné aroma. Hampden Estate patří mezi poslední aktivní palírny, které k výrobě svých rumů dodnes používají diskontinuální destilační proces. V současnosti pracují se čtyřmi funkčními kotlíkovými destilačními zařízeními. Destilace trvá kolem sedmi hodin a výsledný rum obsahuje zhruba 82 % alkoholu. Rumy Hampden se začaly ukládat ke staření (sudy po bourbonu) až po akvizici destilerie rodinou Husseyůvroce 2009. Nejstarší rumy uložené do sudů ke zrání v jamajských tropických podmínkách pocházejí zroku 2010. „Single rumy“ společnosti Hampden jsou vyráběny, stařeny a lahvovány bez přidání jakýchkoli aditiv.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: