PIPER HEIDSIECK Essentiel Blanc de Blancs (0,75l) v dárkové krabičce
Popis
Hrozny
Zažijte dokonalou čistotu a sofistikovanost. PIPER HEIDSIECK Essentiel Blanc de Blancs je mistrovským dílem vyrobeným ze 100 % hroznů Chardonnay, které představují esenci elegance a svěžesti. Hrozny jsou pečlivě vybírány z nejprestižnějších oblastí Champagne – Côte des Blancs, Montagne de Reims a Côte de Sézanne – což propůjčuje tomuto šampaňskému neopakovatelnou hloubku a charakter. Srdcem této výjimečné směsi je ročník 2013, obohacený o přibližně 30 % pečlivě uchovávaných rezervních vín, která dodávají komplexitu, bohatost a zralost, jež jinde nenajdete.
Zrání
Tajemství jeho brilance spočívá v trpělivosti a řemeslné dokonalosti. Toto šampaňské zraje minimálně 3 roky v tichosti našich historických sklepů, kde na kvasinkách získává svou charakteristickou jemnost, opulentní perlení a neuvěřitelnou hloubku. Po pečlivém odkalení mu dopřáváme dalších nejméně 6 měsíců odpočinku, aby se všechny chutě dokonale propojily a dosáhly absolutní harmonie. S dosáží pouhých 4 g/l představuje toto šampaňské esenci čistoty a pravého, autentického charakteru Chardonnay, ideální pro ty, kteří hledají eleganci v její nejryzejší podobě.
Chuť
Ponořte se do symfonie barev a vůní, která probudí vaše smysly. Jakmile si nalijete sklenku, okouzlí vás světle zlatá barva protkaná smyslnými zelenými odlesky a nekonečným tancem drobných, elegantních bublinek. Váš nos okamžitě zachytí vznešené tóny bílých květů, svěžest pomerančovníku a neodolatelnou bohatost čerstvé briošky s hřejivým dotekem opečených mandlí. Poté vás okouzlí živá, temperamentní a minerální chuť, exploze svěžesti a elegance na patře. Objevíte pikantní tóny limetkové kůry, exotického yuzu a šťavnatých hrušek, které tančí v dokonalé harmonii. Závěr je neuvěřitelně čistý, zanechávající na patře jemný, sofistikovaný závan pepřových tónů, který vás nutí toužit po dalším doušku.
Párování k jídlu
Pozvedněte své kulinářské zážitky s tímto exkluzivním šampaňským, které je stvořeno pro ty nejvýjimečnější okamžiky. Vychutnejte si ho samotné jako luxusní aperitiv, který rozproudí konverzaci a připraví vaše smysly na nezapomenutelnou večeři. Nebo ho spárujte s delikátními pokrmy, které podtrhnou jeho brilanci a komplexnost: Představte si svěží tatarák z mořského vlka s omáčkou z kokosu, limety a koriandru, exotické ceviche z mořského ďasa, letní rajčata s mozzarellou s citrusovým vinaigrettem, či klasické, svůdné ústřice. A pro dokonalou sladkou tečku? Nezbytný je sorbet z limetky a yuzu, který dokonale uzavře tento gurmánský zážitek. Pro maximální potěšení podávejte vychlazené na ideálních 8 - 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.
Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".
V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!
1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.
Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.
Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.
V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.
Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.
V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.