Royal Oporto Colheita 2007 (0,75l) v dárkové krabičce

Zraje 20 i více let v sudech. „Colheitas“ - portská vína té nejvyšší kvality, vyráběná pouze ve výjimečných ročnících. Díky procesu zrání má nádhernou barvu topazu. Ve vůni je jemné a komplexní s tóny sušeného ovoce a oříšků. Chuť je kulatá, harmonická, nesmírně vrstevnatá a dlouhá. V sametové chuti se prolínají tóny dubu, což dodává vínu na komplexitě.


  • Na skladě
1 170 Kč
Kategorie: Royal Oporto
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Portugalsko
Oblast: Douro
Barva / Typ: Červené
Ročník: 2007
Balení: Dárkové balení
 

„Colheitas“ - portská vína té nejvyšší kvality, vyráběná pouze ve výjimečných ročnících.

 

Ročník

Vegetačnímu období předcházela vlhká zima, která po dlouhém období sucha vrátila do půdy dostatek vláhy. Letní teploty byly relativně mírné. Počasí v září a říjnu se blížilo ideálnímu, takže dvě nejdůležitější odrůdy Turiga Francesa a Turiga Nacional plně dozrály. Vyrobená množství jsou malá, takže je po nich vysoká poptávka. Není pochyb o tom, že ročník 2007 je prvotřídním ročníkem.

 

Hrozny

Odrůda: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz a další

 

Zrání

Zraje 20 i více let v sudech. Víno bylo filtrováno – neobsahuje tedy žádnou usazeninu.

 

Chuť

Díky procesu zrání má nádhernou barvu topazu. Ve vůni je jemné a komplexní s tóny sušeného ovoce a oříšků. Chuť je kulatá, harmonická, nesmírně vrstevnatá a dlouhá. V sametové chuti se prolínají tóny dubu, což dodává vínu na komplexitě.

 

Servírování

Dekantace není nutná, Colheita může být otevřena i několik týdnů.

Teplota servírování 16 - 20°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

royaloporto_logo

Royal Oporto je celosvětově nejoblíbenějším druh portského vína.

Jeho výrobce Real Companhia Velha, což je portugalská společnost, nechává toto portské víno zrát po dobu 5 let, což je podstatně déle, než činí její konkurenti, kteří pouze dodržují zákonem předepsané 3 roky.

Zraje tradičním způsobem a kombinuje příjemnost své zralé chuti s jemností, dosažené zráním v dubových sudech.

Doporučuje se podávat při pokojové teplotě a během horké sezóny o teplotě 16°C. Můžete si ho dopřát jako aperitiv, či naopak až po jídle.