BOLLINGER Special Cuvee (0,75l) v dárkové krabičce

BOLLINGER Special Cuvee (0,75l) v dárkové krabičce. Vytvořeno z 80 % z hroznů Grand Cru a Premier Cru. Komplexní vůně zralého ovoce, koření a tónů pečených jablek. V chuti hrušky, briošky a ořech. Dlouhá dochuť s nádherným balancem. Ideální dárek. Kupte nyní!

  • Na skladě
1 790 Kč
Kategorie: Bollinger
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Ročník: Neročníkové
Balení: Dárkové balení
 

Dopřejte si okamžik, který předčí všechna očekávání. BOLLINGER Special Cuvée v elegantní dárkové krabičce není jen šampaňské, je to brána k nezapomenutelným zážitkům, symbol absolutní prestiže a dokonalého vkusu. Je to investice do radosti, která se dotkne srdce každého obdarovaného.

Hrozny: Srdce dokonalosti

Představte si pečlivý výběr, kde se snoubí mistrovství s tradicí. Special Cuvée je zrozeno z nejvybranějších hroznů: 60 % Pinot Noir pro sílu a charakter, 25 % Chardonnay pro svěžest a eleganci a 15 % Meunier pro ovocnou jemnost. Ale to není vše! Více než 80 % hroznů pochází z legendárních Grand Cru a Premier Cru parcel, které jsou vrcholem šampaňského umění. A jako třešnička na dortu? Téměř 10 % vzácných rezervních vín, pečlivě uložených po 5 až 15 let, dodává tomuto cuvée nesrovnatelnou hloubku a komplexnost. Dosáž 7 g/l podtrhuje jeho dokonalou harmonii.

 

Zrání: Tajemství mistrovství

Každá kapka tohoto šampaňského vypráví příběh trpělivosti a odhodlání. První kvašení části hroznů probíhá v dubových sudech – to je to, co Bollinger odlišuje! Tento unikátní proces zajišťuje, že se zachovají veškeré charakteristické znaky a čistý styl vína, který nikde jinde nenajdete. Následně zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách, kde získává svou nezaměnitelnou plnost, eleganci a jemnost, která vás okouzlí. Toto je čas, který transformuje hrozny v tekuté zlato.

 

Chuť: Symfonie smyslů

Připravte se na explozi smyslových vjemů. Bollinger Special Cuvée se pyšní nádhernou zlatavou barvou, která je dědictvím modrých odrůd hroznů. Pohled na něj je jen začátek – objevte ty nejjemnější bublinky, které tančí ve sklenici, a krémovou, sametovou pěnu, která slibuje luxusní zážitek. Vůně? Okouzlí vás bohatá komplexní symfonie zralého ovoce a koření, s neodolatelnými tóny pečených jablek, lahodného kompotu a šťavnatých broskví. A pak ta chuť! Objevte křehké hrušky, luxusní briošky a překvapivě svěží tóny čerstvého vlašského ořechu. Dlouhá, elegantní dochuť je závěrečným akordem, který mistrovsky podtrhuje dokonalý balanc mezi tělnatostí a osvěžující lehkostí tohoto výjimečného vína.

 

Párování k jídlu: Pro každou příležitost

Tento Brut je dokonalým společníkem pro každou slavnostní chvíli. Zazáří jako luxusní aperitiv, který okamžitě pozvedne atmosféru. Ale jeho univerzálnost nezná mezí – excelentně se snoubí s krémovým parmazánovým rizotem, zvýrazní chuť grilovaných ryb a dokonale doplní jemné kuřecí prso. Pro nejlepší zážitek podávejte vychlazené na ideální teplotu 8 až 10°C. Připravte se na ohromující gastronomickou cestu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

bol_logo

Bollinger se stal nedílnou součástí filmů s Jamesem Bondem. Jistě si vzpomenete, jak Bond vždy klidným hlasem pronese - šampaňské prosím - a na scénu "přichází" Bollinger.

Díky propojení s rodinou větví Villermontů sahá historie rodiny Bollinger v oblasti Champagne do 17. století. V této době už tato rodina vlastnila vinice v Aÿ a Cuis. V roce 1829 došlo v historickém městě Aÿ Atanasem de Villermont a Jacquesem Bollingerem k založení šampaňského domu. Již od počátku nebyla tato firma pouze výrobcem šampaňského, ale zároveň i pěstitelem vinné révy na nejlepších vinicích. S rostoucími požadavky na velké množství kvalitních hroznů následovalo zakoupení dalších vinic. Ve vlastnictví Bollingeru tak skončily některé z vybraných „cru“ v Louvois, Bouzy, Tauxiéres, Verzenay, Grauves, Bisseuil, Champvoisy, Passy-Grigny. Jako zatím poslední byly zakoupeny pozemky ve Vertus a Epernay. Tato expanze a získání celosvětové reputace bylo zákonitě spojeno s modernizací a rozšiřováním výroby. Od roku 1918 tak zakladatelův vnuk Jacques Bollinger postavil nové budovy a rozšířil sklepy. Jeho úsilí však bylo ukončeno předčasnou smrtí v roce 1941. Pokračování tak spočinulo na bedrech jeho ženy Lily, která se tohoto úkolu chopila s obrovským odhodláním a úsilím. Dokázala v programu svého zesnulého muže pokračovat nejen během těžkého válečného období, ale také v dalších třiceti letech a stala se tak legendou nejen v rodině Bollingerů, ale i v celé oblasti Champagne. Společnost zůstává nadále nezávislou a její firemní know-how je předáváno z generace na generaci. Od roku 1994 je firma řízena Ghislainem de Montgolfierem, což je zakladatelův pra-pravnuk. V současnosti Bollinger obhospodařuje 151 hektarů vinic, nacházejících se v klasifikaci grand cru nebo premier cru. Díky tomuto množství je Bollinger jedním z mála domů, který dokáže své požadavky na hrozny ze 70 % uspokojit svojí vlastní produkcí. Na vinicích dominuje Pinot noir, který je zároveň dominantním ve vyráběných směsích a určuje tak styl a charakter Bollingeru. Dále se zde pěstuje Chardonnay a Meunier. Při lisování hroznů si Bollinger ponechává pouze šťávy z prvního lisování, tzv. cuvée. Výsledky druhého lisování, tzv. taille jsou odprodány. Výjimkou tvoří taille z Chardonnay, které je v případě velmi dobrého ročníku uchováno. První fermentace probíhá oddělené pro jednotlivé crus a odrůdy. V průměrných nebo špatných ročnících, kdy je víno křehké a je potřeba mít nad fermentací lepší kontrolu, většina vín kvasí v malých nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Naproti tomu při dobré nebo výborné sklizni se k tomuto účelu používají dubové nádoby o obsahu 205, 225 a 400 litrů. Tyto nádoby jsou již dostatečně staré, aby víno neovlivnily dubovým aroma či taniny a zůstalo pouze přírodní aroma a chutě vína. Jako málokterý producent šampaňského produkuje Bollinger pouze dvě rozdílné směsi: Special Cuvée a Grande Année. První z nich je klasickou verzí šampaňského nejvyšší kvality vyráběné z variací hroznů, převážně Pinotu noir (okolo 60 %). Naproti tomu směs Grand Année se vyrábí pouze ve velmi dobrých ročnících z Pinotu noir (65-70 %) a Chardonnay. Nejvyšší verzí šampaňského je pak Bollinger R.D. (recently disgorged = nedávno degoržované), což je Grand Année, které prochází mnohem delším zráním v místních sklepeních. Tato prodloužená doba na kalech se pohybuje mezi 8 -25 roky. Grand Année se vyrábí také ve verzi Rosé, vznikající přidáním červeného vína z vinice Cote aux Enfants, čímž šampaňské získá tělnatost a ovocnost. Posledním Bollingerem produkovaných šampaňským je Vignes à la Française, což je čistý Pinot noir vyráběný ve starých dubových nádobách z hroznů pocházejících ze třech jedinečných parcel v okolí Aÿ a Bouzy, jejichž keře jako zázrakem unikly zkáze, při které phylloxera zničila všechny vinice v oblasti Champagne.