PIPER HEIDSIECK Riviera (0,75l)
Popis
Představte si slunce na kůži, jemný písek pod nohama a tyrkysové moře před vámi. Přesně ten pocit nekonečné dovolené vám přináší PIPER HEIDSIECK Riviera – šampaňské stvořené pro okamžiky čisté radosti a bezstarostného luxusu. Toto polosuché mistrovské dílo, dokonale vychlazené nebo s pár kostkami ledu, odhalí opojnou symfonii chutí s nádechem exotiky a hřejivého sladkého koření, která vás nenechá přestat ochutnávat…
Hrozny
Za každou kapkou Riviera stojí pečlivě vybrané srdce šampaňského regionu. Kombinace 50 % Pinot Noir, 30 % Meunier a 20 % Chardonnay, mistrně doplněná o až 25 % rezervních vín z více než 50 prestižních cru, dává vzniknout nesrovnatelné hloubce a komplexnosti. To je záruka kvality, kterou cítíte s každým douškem.
Zrání
Každá láhev PIPER HEIDSIECK Riviera je výsledkem trpělivosti a preciznosti. Díky pečlivé malolaktické fermentaci a následnému, neuvěřitelnému minimálně dvouletému zrání ve sklepě na kvasinkách, a dalších šesti měsících odpočinku po degorzáži, dosahuje šampaňské své jedinečné harmonie. S dosáží 35g/l se dokonale snoubí s plážovou atmosférou a exotickými tóny.
Chuť
Připravte se na explozi smyslů! Riviera je definicí spontánnosti, osvěžení a pulzující vitality. Její křišťálově zlatá barva tančí ve sklenici, doprovázená čipernými bublinkami a sametovou, lákavou pěnou. První dojem? Svěží tóny šťavnaté hrušky a sametové žluté broskve, které se rozvinou v opojnou vůni zimolezu a jemného anýzu. Pak přijde ten okamžik, kdy se na vašem patře rozprostře úžasné sladké aroma křupavého karamelu a čerstvého créme brulée – naprosto elegantní a povzbuzující zážitek! Vše je mistrně podtrženo tóny jemné vanilky a omamného pomerančového květu. A bublinky, krystalizované ledem, rozvinou další, nečekaný rozměr: podmanivé sladké koření, které je brilantně vyváženo osvěžující čerstvostí vína. Toto není jen šampaňské, je to symfonie chutí, která vás přenese do ráje.
Servírování
Abyste si vychutnali PIPER HEIDSIECK Riviera v jeho plné kráse, dopřejte mu velkorysou sklenici (ideálně typu cabernet). Ta umožní komplexním vůním plně se rozvinout a naplno vás pohltit. Pro dokonalý dotek exotiky a zvýraznění citrusových tónů, přidejte do sklenice, kromě ledu, plátek čerstvého zázvoru nebo kousek šťavnatého ananasu. Proměňte každou příležitost v nezapomenutelný rituál a prožijte Riviera styl naplno. Dopřejte si tento klenot ještě dnes a nechte se unést na vlnách luxusu a chuti!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.
Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".
V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!
1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.
Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.
Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.
V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.
Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.
V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.