Morel Pur Rosé (1,5l)

100 % Pinot Noir z Les Riceys. Rosé vyrobené metodou macerace. Silné a šťavnaté vůni dominuje červené ovoce, především višně. To vše doplněné tóny růží a jemnou mineralitu. Chuť je šťavnatá, ovocná a kulatá. Promítají se v ní noty briošek, smetany a opojného červeného ovoce jako jsou lesní jahody, maliny a třešně.


  • Na skladě
1 590 Kč
Kategorie: Morel
Velikost lahve: 1,5l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Brut
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
 

HROZNY

Odrůdy: 100 % Pinot Noir

Hrozny pochází pouze z dvou parcel ve slavné oblasti terroiru Les Riceys, která je také známá tím, že jako jediná má tři denominace kontrolovaného původu: Champagne AOC, Rosé des Ricey AOC a Coteaux Champenois AOC.

 

ZRÁNÍ

Jedná se o růžové šampaňské vyrobené procesem macerace. Ta trvá 48 až 72 hodin v závislosti na sklizni, napomáhá extrakci barvy a umožňuje získat jedinečné aroma, které odhaluje veškerou bohatost nejlepších odrůd Pinot Noir. U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách.

Dosáž: 7 g/l

 

MAGNUM

Zrání v Magnumu (láhev o objemu 1,5l) se považuje za tu nejlepší volbu. Tvar láhve je maličko jiný, než u standardní 0,75l. Jde především o poměr velikosti hrdla láhve k jejímu tělu, které je u magnumu větší. To umožňuje snížit okysličení vína a dá tak prostor pro optimální a komplexnější stárnutí. Jde tedy o šampaňské v jeho nejlepší formě.

 

CHUŤ

Jasnou růžovou barvou prostupují jemné bublinky a grenadinové odlesky. Silné a šťavnaté vůni dominuje červené ovoce, především višně. To vše doplněné tóny růží a jemnou mineralitu. Chuť je šťavnatá, ovocná a kulatá. Promítají se v ní noty briošek, smetany a opojného červeného ovoce jako jsou lesní jahody, maliny a třešně. Závěr je dlouhý s hedvábnou texturou.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Toto růžové šampaňské si vychutnáte samotné jako aperitiv nebo k roast beefu, koláčům z červeného ovoce či čokoládovým dezertům jako je například čokoládový fondán nebo čokoládová pěna.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Historie domu Morel sahá až do roku 1947.

Dnes řídí výrobní proces rodinné trio:

  • Simon spravuje vinici.
  • Pascal zaručuje vynikající výrobní standardy.
  • Emilie dotváří vytvořené láhve ženského vzhledu. Řídí obchod a export.

 

Zaměřují se na jemnost a jemnost, strukturu a rovnováhu, eleganci a rafinovanost šampaňského domu Morel. Duch vinařství je také ztělesněn v touze po ekologickém a udržitelném provozu, zachování vinice pro budoucí generace. Využívají přírodní travní porost, respektují biologický život půdy a dávají přednost mechanickým způsobům práce před chemickými.