LOUIS ROEDERER Brut Collection (0,75l)
Popis
Připravte se na zážitek, který překoná vše, co znáte. Představujeme vám LOUIS ROEDERER Brut Collection (0,75l) – mistrovské dílo, které ve vás probudí smysly a promění každý okamžik v nezapomenutelnou oslavu. Toto není jen šampaňské; je to esence luxusu, elegance a vášně, stvořená pro ty, kteří si dopřávají jen to nejlepší a hledají absolutní dokonalost v každém doušku.
HROZNY – Srdce Každé Lahve
Za každou kapkou LOUIS ROEDERER Brut Collection stojí precizní výběr těch nejlepších hroznů, které dýchají příběhem francouzských vinic. Pečlivě vyvážená směs 41 % Chardonnay pro eleganci a svěžest, 33 % Pinot noir pro sílu a strukturu, a 26 % Meunier pro ovocnost a jemnost, vytváří harmonii, kterou jinde nenajdete.
Tajemství jeho komplexnosti spočívá v unikátním blendu vybraných ročníků: od roku 2012 až po 2018. Přestože je sklizeň z roku 2018 páteří této kolekce, každý předchozí ročník přidává vrstvu hloubky a charakteru, což zaručuje nepřekonatelnou bohatost a konzistenci, na kterou se můžete spolehnout. Je to symfonie času a přírody, pečlivě destilovaná pro váš požitek.
ZRÁNÍ – Čas Proměny v Dokonalost
Každá lahev LOUIS ROEDERER Brut Collection je výsledkem trpělivého a mistrovského procesu. První kvašení pečlivě vybraných hroznů probíhá v dubových sudech, kde získává víno jedinečnou hloubku a komplexnost. U zhruba třetiny tohoto klenotu navíc probíhá malolaktická fermentace, která zjemňuje jeho texturu a dodává mu sametovou hladkost. Následně šampaňské zraje úžasných minimálně 3 roky v temných sklepích na kvasinkách, aby dosáhlo své plné slávy. A ani poté není hotovo! Po degorzáži dopřejeme této lahůdce dalších 6 měsíců odpočinku, aby se všechny chutě dokonale propojily a vytvořily nezapomenutelný zážitek. S dosáží pouhých 7 g/l si vychutnáte čistou esenci hroznů s dokonalou rovnováhou, která je známkou skutečné mistrovství.
CHUŤ – Symfonie pro Vaše Smysly
Ponořte se do podmanivého světa LOUIS ROEDERER Brut Collection. Již pouhý pohled na jeho nádhernou zlatožlutou barvu s nekonečným tancem mimořádně jemných, vytrvalých bublinek vás uchvátí. Přivoňte a nechte se unést hlubokou vůní zralého ovoce – šťavnatých divokých broskví, sladkých hrušek williams, svěžích citrónů a exotických krvavých pomerančů. To vše je elegantně doplněno evokujícími jódovými a kouřovými tóny, které jsou svědectvím jeho zrání v dubových sudech. Následně se rozvinou delikátní tóny křídy, signalizující neuvěřitelnou koncentraci a sílu, jež na vás čeká.
Vstup do chuti je absolutně lahodný, ohromující svou bohatou a robustní strukturou. Každý doušek je šťavnatým, ovocným a neskutečně koncentrovaným zážitkem. Objevte eleganci křídové svěžesti, která tvoří pevnou páteř a dodává šampaňskému působivou délku, jež se jen tak nerozplyne. Víno je zároveň lahodně bohaté, s jemným, lehce praženým charakterem, a přesto mimořádně svěží, zakončené nádechem tajemných kouřových tónů, které vás zanechají toužit po dalším doušku. Toto je chuť, která definuje nezapomenutelné okamžiky a zanechává hluboký dojem.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU – Pozvedněte Váš Kulinářský Zážitek
Ať už hledáte dokonalý start večera, nebo chcete pozvednout běžné jídlo na gurmánský zážitek, LOUIS ROEDERER Brut Collection je vaší volbou. Můžete ho servírovat jako vznešený aperitiv, který probudí chuťové pohárky a navodí slavnostní atmosféru. Ale proč se zastavit tam, kde začíná opravdové dobrodružství? Dopřejte si ho ve spojení s tradičním francouzským quichem, sametovým humrovým bisquem, dokonale lehce opečenými mušlemi svatého Jakuba s krémovým beurre blanc, nebo s bohatým parmazánovým rizotem. Každé sousto se snoubí s tímto šampaňským v harmonii chutí, která vás ohromí a potěší.
Pro optimální vychutnání a plné rozvinutí jeho potenciálu servírujte při ideální teplotě 8 - 10°C. Neodkládejte to, dopřejte si tento luxusní zážitek ještě dnes!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V roce 1776 založili otec a syn Duboisovi v Reims vinařství, které později prodali Nicolasovi Schreiderovi. Od roku 1819 jej vlastní a spravuje jedna stejná rodina. Vinařství Louis Roederer je dnes jedním z posledních velkých stále nezávislých "Maison de Champagne", který vždy řídili a stále řídí skuteční odborníci.
Louis Roederer se narodil v roce 1809 ve Štrasburku a společníkem ve vinařství svého strýce Nicolase Schreidera se stal již ve svých osmnácti letech. O šest let později pak podnik zdědil, pojmenoval ho podle sebe a v následujících letech dovedl k nečekanému rozmachu. S pomocí svého bratra Eugéna a Huga (Hugues) Kraffta, neúnavného obchodního cestujícího hovořícího mnoha jazyky, se prodeje během jeho života zvýšily o 600 000 lahví, ze 100 000 na 700 000 lahví ročně. Roku 1870 převzal vinařství jeho syn Louis Roederer II. Zajímavostí je, že Louis junior byl přímo posedlý knihami. Jeho knihovna, s díly a výkresy z 18. století, je považována, po té v Château Chantilly, za druhou největší a nejskvostnější ve Francii. Pod jeho taktovkou dosáhla champagnes Roederer dalšího skvělého úspěchu – prodej dvou a půl milionů lahví v roce 1872, z čehož 666 000 lahví tohoto skvělého šumivého vína putovalo do Ruska (na carský dvůr) a 390 000 lahví do Spojených států amerických. Tento úspěšný vinař však zemřel v roce 1880 v pouhých 34 letech. Vzkvétající podnik po něm přebírá jeho sestra Léonie a její manžel Jacques Olry a po nich jejich děti Louis-Victor a Léon Olry-Roederer, který musel čelit nejednomu úskalí, jenž mu osud připravil – 1. světové válce v letech 1914 až 1918, Říjnové revoluci v Rusku, kvůli které přišlo vinařství o svého největšího odběratele, americké prohibici v roce 1919 a krizi v roce 1929. Léon, známý pro svou eleganci „sportmana“, svými hřebčíny, loveckým vybavením nebo zřízením podnikových odborů, tak po své smrti v roce 1932 zanechal Maison značně oslabený. Jeho obdivuhodná žena Camille Olry-Roederer, která řídila vinařství více než 40 let, vyvedla podnik obrovskou pílí a odhodláním z vinařského stínu. V roce 1979 po ní nastoupil do čela vinařství její vnuk Jean-Claude Rouzaud, vážený enolog, který nastolil politiku upřednostňování kvality nad kvantitou. Vedle řízení „admirálského“ podniku zahájil rozvoj celé řady velkých vín nejen v Champagne, ale také v Bordeaux, v Provence, v Portugalsku a v Kalifornii. Syn Jean-Clauda, Frédéric Rouzaud, převzal řízení podniku v roce 2006 a pozdvihl ambice podniku mezi skupinu velkých vín na světové úrovni.
Cristal – šampaňské carů
Již od první poloviny 19. století věděl Louis Roederer jak dobýt velké trhy jako byla německá knížectví, Holandsko, Švédsko a především pak významný ruský trh. Velký milovník těchto vín, car Alexandr II. poslal svého dvorního sommeliera do Remeše, aby mu přivezl speciální cuvée, tzn. že se podílel spolu se sklepmistrem podniku Roederer na jeho stvoření. Když se v podniku dozvěděli, že je car rozhořčen tím, že lahve se nijak neodlišují od lahví obyčejných smrtelníků, povolali vlámského mistra sklenáře, jenž byl proslulý výrobou úchvatných nebarvených křišťálových lahví s rovným dnem… Tak se zrodil i název mýtického "cuvée de prestige" - Cristal v "nejjasnější" lahvi náležitě ozdobené císařskými znaky.
Za vlády Mikuláše II. se Maison Louis Roederer stal "Oficiálním dodavatelem Ruského císařského dvora", ale říjnová revoluce toto půl století trvající aristokraticko-chuťové souznění ukončila. Na konci dvacátých let 20. století se Cristal vrátil na honosné evropské stoly a později i na ty světové, od té doby je zcela nemožné uspokojit poptávku po tomto skvostu. Jeho sláva je skutečně oslňující.
214 hektarů vinic se rozkládají ve třech hlavních výrobních zónách v Champagne Montagne de Reims, Vallée de la Marne a Côte des Blancs. Množství hroznů z těchto vinic pokryje dvě třetiny potřeb vinařství, což umožňuje perfektní kontrolu nad výrobou šampaňského. Většina vinařů totiž musí hrozny nakupovat.
Základní osobitost šampaňského spočívá v umění scelovat vína z různých terroirs. Díky bohatosti a různorodosti svých vinic může Louis Roederer využívat obrovské palety vín pro scelování. Drží v ruce všechny trumfy pro sestavení svých cuvées. Vína se však nepoužijí hned. Některá z nic putují mezi "rezervy vinařství" do velkých dubových sudů: přijdou na řadu při scelování šampaňského Brut Premier, aby udržela neměnnost Roederer stylu, nebo poslouží jako expediční likér. Několik tisíc litrů vína vyzrává řadu let ve více než 150 velkých dubových sudech. Jsou to tzv. "rezervní vína". Představují velmi značnou a důležitou investici společnosti: finanční náklady na uskladnění, údržba dřevěných kádí, klimatizace ve skladu, neustálý dohled nad vývojem vína…