Duval Leroy Cuvée Brut Biologique (0,75l)
Popis
Duval Leroy Cuvée Brut Biologique (0,75l)
Připravte se na zážitek, který přesahuje hranice obyčejného šampaňského. Představujeme vám Duval Leroy Cuvée Brut Biologique – mistrovské dílo, které ve své podstatě nese odkaz čistoty, vášně a hlubokého respektu k přírodě. Toto není jen nápoj, je to filozofie v každé bublince, symbol vašeho vytříbeného vkusu a uvědomělosti.
HROZNY: Čistá esence přírody v každé kapce
Zrozeno z nejlepších odrůd Pinot Noir a Chardonnay, pečlivě pěstovaných na vinicích s láskou a šetrným ohledem k životnímu prostředí. Vinařství Duval-Leroy se zavázalo k etice, která klade důraz na rozvoj, obohacování a ochranu naší planety. Toto „Cuvée Brut“ je výsledkem tohoto hlubokého závazku – „ideologickým“ vínem, které v sobě nese sílu a autentičnost čisté přírody. S hrdostí nese ekologický certifikát Ecocert organic FR-BIO-01, což je vaše záruka mezinárodních standardů a bezkonkurenční kvality. Ponořte se do chutí, které jsou nejen lahodné, ale i odpovědné.
Zrání: Časem vybroušená dokonalost
Představte si trpělivost a mistrovství, které se skrývají za každou lahví. První kvašení části těchto vzácných hroznů probíhá v exkluzivních dubových sudech, které vínu propůjčují nesmírnou komplexnost a hloubku. Následně toto šampaňské zraje úctyhodných minimálně 6 let ve sklepě na kvasinkách. Šest let. To je doba, kdy se obyčejné stává výjimečným, kdy se chutě prohlubují a harmonizují do naprosté symfonie. S jemnou dosáží 4 - 6 g/l je toto víno perfektně vyvážené, suché a dokonale čisté, připravené okouzlit vaše smysly.
CHUŤ: Orchestr zážitků pro vaše patro
Připravte se na senzorickou cestu. Částečná vinifikace v kádích a dubových sudech zachovala původní vlastnosti hroznů a zároveň rozvinula nevídanou koncentraci a silnou, nezaměnitelnou identitu. Výsledkem je rafinované víno s čistým, krystalickým buketem, který vás uchvátí hned od prvního nádechu. Toto hladké šampaňské se pyšní okouzlující zeleno-zlatou barvou, kterou prosvěcují pomalé, elegantní bublinky, zanechávající na patře úžasně živý pocit. V chuti objevíte svěžest zeleného jablka a pikantnost citrónové kůry, které se snoubí s hřejivým tónem křupavých teplých briošek. A pak ten překvapivý, osvěžující dotyk eukalyptu a máty, který dodává jedinečnou eleganci. Dochuť je suchá, dlouhá a neuvěřitelně čistá, zanechávající touhu po dalším doušku. Je to chuť, která vám zůstane v paměti.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU: Váš dokonalý společník
Duval Leroy Cuvée Brut Biologique je více než jen šampaňské – je to partner pro vaše gastronomické objevy. Vychutnejte si tento Extra Brut dobře vychlazený jako neodolatelný aperitiv, který rozproudí konverzaci a připraví vás na výjimečný večer. Jeho všestrannost vás překvapí: harmonicky ladí k delikátnímu sushi, dodá šmrnc ikonické smažené rybě (á la Fish and Chips), nebo dokonale doplní lehké a svěží pečené kuřecí prso s fenyklem. Pro maximální explozi chutí podávejte při ideální teplotě 8 - 10°C. Dopřejte si tuto dokonalost, zasloužíte si to nejlepší!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V roce 1855 se obchodník se šampaňským vínem Armand Edouard Leroy snažil o rozšíření svého obchodu. V hlavě již několik let nosil koncept na přilákání zákazníků a udržení jejich loajality, ale chyběl mu vhodný vinař. Po několika letech usilovného hledání našel jediné vinařství schopné zhostit se tohoto úkolu s ním - jeho jméno bylo Duval. Osud těchto dvou rodin byl spojen sklizní roku 1859, která díky vášni a preciznosti ve výrobě přinesla chuť a styl vína, které bylo světu představeno pod značkou Duval-Leroy. S postupem času si vinařství vybudovalo velmi dobrou pověst zejména díky své odbornosti. V letech 1888 - 1893 ovládli četné výstavy v Barceloně, Monaku, Moskvě a Paříži. Kritici pěli chválu o šarmu, komplexnosti a delikátnosti jejich vín a znalci je obdivovali pro jejich distingovaný charakter a eleganci. Krátce po roce 1911, kdy region Champagne prošel svou první revolucí a kdy převzal oficiální klasifikaci šampaňských vinic, Raymond Duval-Leroy vytvořil první Premier Cru Champagne. Toto šampaňské nazval „Fleur de Champagne“, protože mu připomínalo vůni a jemnost bílých květů vinné révy při prvním ochutnání. Smíchal hrozny pouze z Grand Cru a Premier Cru vinic, aby dostál zásadám své rodiny. Dnes je toto šampaňské vyráběno stále ve Vertus a pouze exkluzivně dostupné na pultech těch nejlepších obchodníků.
Vinice Duval-Leroy se rozkládají na 200 hektarech půdy. Duval-Leroy je přítomen ve všech oblastech, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru“ v Cote des Blancs a též téměř ve všech oblastech klasifikovaných „Grand Cru“ v Montagne de Reims. Celkem 40 % produkce pochází z vinic označených Grand Cru a Premier Cru.
Vinný sklep rodiny Duval-Leroy je jedním z prvních, který využívá solární fotovoltaické panely. Skladovací prostory pak pojmou 300 dubových sudů a několik miliónů vinných lahví. Součástí sklepu je i 3,5 km dlouhý křídový sklep, který je pro zrání šampaňského neocenitelný.
Duval-Leroy je jedno z posledních místních vinařství, které je 100% v rukou rodiny a jejich snaha o nezávislost pomáhá konzistentní práci a stabilitě. Od roku 1859, tedy od svého vzniku, je vinařství předáváno z otce na syna již po 6 generací a duch tradice se odráží i v jejich vínech.