BOLLINGER Rosé (0,75l)

BOLLINGER Rosé (0,75l) - zářivá růžová barva, jemné bublinky. Vůně červených bobulí, rybízu, třešní a jahod. Šťavnatá chuť lesního ovoce, dlouhá dochuť. Ovocné, svěží, plné víno. Objednejte nyní!

  • Na skladě
2 465 Kč
Kategorie: Bollinger
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Brut
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
 

Představujeme Vám BOLLINGER Rosé – ztělesnění elegance a mistrovství, stvořené pro ty nejvýjimečnější okamžiky. Zapomeňte na obyčejné. S každou bublinkou se ponoříte do světa, kde se snoubí tradice s vášní, a kde je každý doušek oslavou života.

Srdce a Duše BOLLINGER Rosé: Dokonalost Začíná u Hroznů

V jádru tohoto mistrovského díla leží pečlivě vybrané hrozny: dominantních 62 % Pinot Noir, elegantních 24 % Chardonnay a harmonizujících 14 % Meunier (s přídavkem zhruba 5 % prvotřídního červeného vína pro nezaměnitelnou barvu a charakter). Ale co dělá BOLLINGER Rosé skutečně výjimečným? Je to fakt, že plných 85 % těchto vzácných hroznů pochází z nejprestižnějších parcel klasifikace Grand Cru a Premier Cru. Toto je záruka kvality, která se promítá do každé kapky.

Magie Zrození: Nekonečná Trpělivost a Mistrné Zrání

Tajemství nezapomenutelného charakteru BOLLINGER Rosé spočívá v jeho pečlivém zrání. První kvašení části hroznů probíhá s nekompromisní precizností, a to exkluzivně v dubových sudech. Tento tradiční proces je klíčový pro zachování autentických charakteristických znaků a čistého, nezaměnitelného stylu, který definuje značku Bollinger. Následně, toto šampaňské trpělivě zraje minimálně 3 roky ve sklepích na kvasinkách, kde postupně rozvíjí svou bohatou komplexnost a hloubku.

Nezapomenutelný Zážitek: Symfonie Barev, Vůní a Chutí

Připravte se na senzorickou cestu. Jakmile nalijete BOLLINGER Rosé do sklenice, uchvátí vás jeho zářivá růžová barva, protkaná svůdnými zlatými odlesky, jež tančí v rytmu nekonečně jemných bublinek. Korunuje jej luxusní, krémová pěna, která slibuje prvotřídní zážitek. Přivoníte a objevíte ušlechtilou kytici: dominují zde tóny červeného rybízu, sladkých třešní a divokých lesních jahod, vše doplněné o jemný, svůdný kořenitý nádech. Na patře se rozvine exploze šťavnatého lesního ovoce, které se elegantně snoubí s diskrétními tříslovinami a vyústí v nesmírně dlouhou, uspokojivou dochuť. Je to ovocné, osvěžující, plné víno s neodolatelně krémovou texturou, které zanechá trvalý dojem.

Harmonie Chutí: Perfektní Společník pro Každou Příležitost

BOLLINGER Rosé je více než jen šampaňské – je to oslava kulinářských zážitků. Ať už si jej dopřejete jako sofistikovaný aperitiv, který probudí smysly, nebo jako dokonalý doprovod k delikátnímu lososu, jeho všestrannost vás ohromí. Nebojte se ho kombinovat ani s lehce kyselými ovocnými dezerty – od lahodných koláčů a šťavnatých bublanin až po éterickou Pavlovu. Jeho svěžest a ovocnost podtrhnou sladké tóny a vytvoří nezapomenutelnou symfonii chutí.

Pro maximální zážitek podávejte vychlazené na ideální teplotu mezi 8 a 10°C. Ponořte se do světa BOLLINGER a dopřejte si luxus, který si zasloužíte!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

bol_logo

Bollinger se stal nedílnou součástí filmů s Jamesem Bondem. Jistě si vzpomenete, jak Bond vždy klidným hlasem pronese - šampaňské prosím - a na scénu "přichází" Bollinger.

Díky propojení s rodinou větví Villermontů sahá historie rodiny Bollinger v oblasti Champagne do 17. století. V této době už tato rodina vlastnila vinice v Aÿ a Cuis. V roce 1829 došlo v historickém městě Aÿ Atanasem de Villermont a Jacquesem Bollingerem k založení šampaňského domu. Již od počátku nebyla tato firma pouze výrobcem šampaňského, ale zároveň i pěstitelem vinné révy na nejlepších vinicích. S rostoucími požadavky na velké množství kvalitních hroznů následovalo zakoupení dalších vinic. Ve vlastnictví Bollingeru tak skončily některé z vybraných „cru“ v Louvois, Bouzy, Tauxiéres, Verzenay, Grauves, Bisseuil, Champvoisy, Passy-Grigny. Jako zatím poslední byly zakoupeny pozemky ve Vertus a Epernay. Tato expanze a získání celosvětové reputace bylo zákonitě spojeno s modernizací a rozšiřováním výroby. Od roku 1918 tak zakladatelův vnuk Jacques Bollinger postavil nové budovy a rozšířil sklepy. Jeho úsilí však bylo ukončeno předčasnou smrtí v roce 1941. Pokračování tak spočinulo na bedrech jeho ženy Lily, která se tohoto úkolu chopila s obrovským odhodláním a úsilím. Dokázala v programu svého zesnulého muže pokračovat nejen během těžkého válečného období, ale také v dalších třiceti letech a stala se tak legendou nejen v rodině Bollingerů, ale i v celé oblasti Champagne. Společnost zůstává nadále nezávislou a její firemní know-how je předáváno z generace na generaci. Od roku 1994 je firma řízena Ghislainem de Montgolfierem, což je zakladatelův pra-pravnuk. V současnosti Bollinger obhospodařuje 151 hektarů vinic, nacházejících se v klasifikaci grand cru nebo premier cru. Díky tomuto množství je Bollinger jedním z mála domů, který dokáže své požadavky na hrozny ze 70 % uspokojit svojí vlastní produkcí. Na vinicích dominuje Pinot noir, který je zároveň dominantním ve vyráběných směsích a určuje tak styl a charakter Bollingeru. Dále se zde pěstuje Chardonnay a Meunier. Při lisování hroznů si Bollinger ponechává pouze šťávy z prvního lisování, tzv. cuvée. Výsledky druhého lisování, tzv. taille jsou odprodány. Výjimkou tvoří taille z Chardonnay, které je v případě velmi dobrého ročníku uchováno. První fermentace probíhá oddělené pro jednotlivé crus a odrůdy. V průměrných nebo špatných ročnících, kdy je víno křehké a je potřeba mít nad fermentací lepší kontrolu, většina vín kvasí v malých nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Naproti tomu při dobré nebo výborné sklizni se k tomuto účelu používají dubové nádoby o obsahu 205, 225 a 400 litrů. Tyto nádoby jsou již dostatečně staré, aby víno neovlivnily dubovým aroma či taniny a zůstalo pouze přírodní aroma a chutě vína. Jako málokterý producent šampaňského produkuje Bollinger pouze dvě rozdílné směsi: Special Cuvée a Grande Année. První z nich je klasickou verzí šampaňského nejvyšší kvality vyráběné z variací hroznů, převážně Pinotu noir (okolo 60 %). Naproti tomu směs Grand Année se vyrábí pouze ve velmi dobrých ročnících z Pinotu noir (65-70 %) a Chardonnay. Nejvyšší verzí šampaňského je pak Bollinger R.D. (recently disgorged = nedávno degoržované), což je Grand Année, které prochází mnohem delším zráním v místních sklepeních. Tato prodloužená doba na kalech se pohybuje mezi 8 -25 roky. Grand Année se vyrábí také ve verzi Rosé, vznikající přidáním červeného vína z vinice Cote aux Enfants, čímž šampaňské získá tělnatost a ovocnost. Posledním Bollingerem produkovaných šampaňským je Vignes à la Française, což je čistý Pinot noir vyráběný ve starých dubových nádobách z hroznů pocházejících ze třech jedinečných parcel v okolí Aÿ a Bouzy, jejichž keře jako zázrakem unikly zkáze, při které phylloxera zničila všechny vinice v oblasti Champagne.