BESSERAT DE BELLEFON CUVÉE BLUE BRUT (0,375l)
Popis
Hrozny: Srdce šampaňského mistrovství
Prozkoumejte esenci dokonalosti, kde se snoubí pečlivě vybrané odrůdy: 45 % Meunier pro plnost a ovocnost, 30 % Chardonnay pro eleganci a svěžest, a 25 % Pinot Noir pro hloubku a komplexní strukturu. Každý hrozen je ručně sklizen z nejprestižnějších vinic v Avize, Mesnil-sur-Oger, Louvois, Bisseuil, Vertus, Mareuil-sur-Aÿ, Grauves a Cumières – oblastí proslulých svou výjimečnou terroir, která dává vzniknout nezapomenutelnému vínu. Navíc, pečlivě vybraných 30 % rezervních vín propůjčuje tomuto šampaňskému mimořádnou komplexnost, konzistenci a nekonečnou hloubku chuti, rok co rok.
Zrání: Tajemství sametového doteku, který pohladí vaše smysly
Připravte se na zážitek, který zraje k naprosté dokonalosti. Naše šampaňské se záměrně obejde bez malo-laktické fermentace, což zachovává jeho čistou svěžest, živost a křišťálovou jasnost. Poté následuje neuvěřitelně trpělivé tříleté zrání ve sklepě na kvasinkách – období klidu a alchymie, které utváří jeho jedinečný, bohatý charakter. Následných 6 měsíců odpočinku po odkalení zajišťuje maximální harmonii a jemnost každého doušku.
Zde tkví skutečné mistrovství a unikátnost domu Besserat de Bellefon: revoluční přístup s menším množstvím tirážního likéru. Tato pečlivá a inovativní metoda vytváří nebývalé množství mikroskopických, étericky jemných bublinek, které se na patře rozplývají v luxusní, krémovou pěnu. Výsledkem je šampaňské s naprosto unikátní sametovou texturou, zážitek, který pohladí vaše smysly a zanechá nezapomenutelný dojem. S precizní dosáží pouhých 8 g/l si užijete nádherně vyváženou, suchou eleganci, která vás nenechá na pochybách o jeho prémiovém původu.
Chuť: Symphonie elegance a rozkoše na vašem jazyku
Ponořte se do vizuálního i chuťového opojení, které vás uchvátí. BESSERAT DE BELLEFON CUVÉE BLUE BRUT okouzlí vaše oči světlou slámově žlutou barvou s diskrétními měděnými odlesky, korunovanou nádherně hladkou a krémovou pěnou, která láká k prvnímu doušku. Přičichněte a nechte se unést opulentní, komplexní vůní, která tančí mezi tóny něžného lipového květu, svůdného zimolezu, šťavnaté švestky mirabelky a hřejivého, praženého lískového oříšku. Je to pozvánka do světa luxusu.
Ale to pravé kouzlo se odehrává na patře. Chuť je neskutečně harmonická, bohatá a dokonale vyvážená – symfonie, která se rozehraje s každým douškem. Objevte osvěžující noty šťavnatého citrónu, sladkých broskví a křupavých zelených jablek, mistrně doplněné o hřejivou esenci čerstvě upečených briošek a delikátní dotek minerality. Každý doušek je cesta plná objevů, zážitek, který vás vtáhne do světa ryzího potěšení a zanechá touhu po dalším.
Párování k jídlu: Odemkněte kulinární nirvanu a ohromte své hosty
Nenechte se omezovat a objevte nekonečné možnosti s BESSERAT DE BELLEFON CUVÉE BLUE BRUT. Podávejte tento výjimečný Brut samotný jako sofistikovaný aperitiv a nechte jej rozehrát vaše chuťové buňky před velkolepou večeří. Nebo se pusťte do odvážných kulinárních experimentů: Vychutnejte si ho s čerstvými, slanými ústřicemi, pikantními sardinkami s citrónem, či dokonale grilovanými krevetami – ryby a mořské plody obecně se s tímto šampaňským snoubí v dokonalé harmonii a pozvednou každé jídlo.
A pro ty, kteří milují nečekaná, ale geniální překvapení: Nebojte se podávat s klasickými křupavými hranolky – jednoduchá, ale naprosto senzační kombinace, která vás ohromí! Pro opravdu nezapomenutelný zážitek zkuste kachní prso s karamelizovanou cibulkou a perníkovými knedlíky, nebo prso posypte rozdrcenými sušenkami Lotuskami. Vznikne tím nečekaná, ale naprosto harmonická exploze chutí, která povýší vaše stolování na umění a zanechá nezapomenutelný dojem.
Pro dokonalé podávání a maximální chuťový profil se ujistěte, že je šampaňské vychlazené na ideální teplotu 8 - 10°C – právě tehdy odhalí svou plnou nádheru a komplexnost.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
„Prožitek“ Besserat de Bellefon
- Cuvée des Moines představuje 80 let jedinečného a originálního postupu za použití výběru skutečně nejlepších šampaňských vín.
- K výrobě Cuvée des Moines se používá vysoké procento hroznů Grands Crus a Premier Crus.
- Vinařský dům Besserat de Bellefon využívá méně tirážního likéru.
- Vznikající pěna je lehčí, éteričtější.
- Hluboké a svěží sklepy umožňují pomalé druhé kvašení v láhvi, které podporuje tvorbu nasládlé a přetrvávající pěny.
- Jemné bublinky a lehkost perlení dodávají Cuvée des Moines jeho krémovou, smetanovou příchuť.
- Cuvée des Moines je šampaňské vyrobené zejména pro velmi speciální zážitky na poli enologie a gastronomie.
Základní informace
- Roční výroba přibližně 1 milion lahví
- 3 miliony lahví na skladě
- 30 % produkce jde na vývozní trhy
- 70 % produkce se prodá ve Francii
- Působí na 5 kontinentech, hlavními trhy jsou především Spojeném království, Itálie, Belgie, Nizozemsko, Severní Amerika (USA a Kanada), Japonsko a samozřejmě Francie
Historie
1843: Vinařství Besserat de Bellefon založil v roce 1843 v městečku Aÿ Edmond Besserat z Hautvillers, aby prodával šampaňské nejvyhlášenějším hotelům, restauracím a obchodníkům s víny. V budování pověsti značky pokračovali po převzetí společnosti jeho vnuci, Victor a Edmond.
1920: Edmond se oženil s Yvonne de Méric de Bellefon, dívkou ze šlechtických kruhů regionu Champagne. Tak se zrodil legendární dům Besserat de Bellefon.
1930: „Dokážete vyrobit šampaňské tak lehké a elegantní, že by se mohlo popíjet průběžně během jídla? Pokud to zvládnete, objednám si 1000 lahví místo obvyklých 100...“ Tuto větu napsal ředitel restaurace La Samaritaine de Luxe v roce 1930 Victoru Besseratovi. Na jeho žádost tedy vyvinul Victor Besserat Cuvée, které lze popíjet průběžně při jídle. Stalo se klenotem značky: Cuvée des Moines.
Dnešní vinařství
Za celou řadu let vinařství Besserat de Bellefon nikdy nepřestalo plnit požadavky svých nejnáročnějších a nejzasvěcenějších spotřebitelů. Proto podle této své filozofie doplnilo vinařství Besserat de Bellefon v roce 1999 svůj sortiment o víno Blanc de Blancs, symbol vytříbené čistoty a jemnosti, což jsou vlastnosti propůjčené odrůdou Chardonnay a v roce 2007 uvedlo první archivní ročník tohoto vína, r. 2000, což je víno výjimečné síly. V roce 2009 přichází Cuvée des Moines se svým zatím posledním přírůstkem, Cuvée des Moines Extra Brut, s nepatrným množstvím dodaného cukru a s absolutní čistotou. Mimořádný objev, který odhaluje překvapivé kulinářské a enologické asociace. Dnes významní šéfkuchaři potvrzují pozici vinařství Besserat de Bellefon jako dodavatele ideálního šampaňského pro gastronomické příležitosti, kde vznikají „božské jídelníčky“, které oslavují dokonalou souhru mezi Cuvée des Moines a potravinářskými specialitami. Hymna k probuzení smyslů...
Výjimečný styl
Po prvním alkoholovém kvašení v sudech může proběhnout druhé kvašení nazvané „jablečno-mléčné kvašení“. Při tomto postupu dochází k přeměně kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou, přičemž se oslabí ovocné aroma. Tradicí značky Besserat de Bellefon je neumožnit jablečno-mléčné kvašení. Díky této metodě mají šampaňská Besserat de Bellefon plně rozvinou svěžest a ovocitost, které mohou naplno vyjádřit prostřednictvím svých vůní a chutí, navíc mají vyšší potenciál zrání.
Cuvée des Moines - Unikátní v regionu Champagne
Cuvée des Moines má nižší než tradiční dávkování tirážního likéru což způsobuje nižší tlak v láhvi (4,5–5 kg/cm2 oproti běžnému tlaku 6 kg/cm2) a vytváří tak lehounkou pěnu s „krémovým“ vzhledem. V důsledku tohoto exkluzivního zpracování vznikají nejjemnější třpytivé bublinky, unikátní v regionu Champagne.
Výrazná osobitost
Vinařský dům Besserat de Bellefon je členem skupiny, od níž získává rozsáhlé dodávky vinných hroznů z různých vesnic, různých ročníků a odrůd, což mu zajišťuje optimální možnosti pro vytváření různých kombinací. Jedinečný styl, charakterizovaný svěžestí, elegancí a jemnými akcenty, splňuje konkrétní požadavky gastronomického odvětví. Jsou používány originální elegantní lahve ve stylu 18. století. Cuvée des Moines Rosé je jedním z mála šampaňských, které si vybral princ z Walesu!
GASTRONOMICKÉ ZÁŽITKY
Aperitiv, nezbytný okamžik srdečnosti a sdílení, je symbolem francouzského „Art de vivre“ (umění žít). Je to šance jak objevit předkládaná jídla, od nejjednodušších receptů až po ty nejnáročnější. V tomto duchu a na počest velkého úkolu, který byl uložen Victoru Besseratovi, vás vinařství Besserat de Bellefon zve, abyste se vydali za „dobrodružstvím chutí“, které vás nezklame žádnou kombinací Cuvée des Moines s vybranými jídly. Vyhlášení someliéři hledali dokonalé kombinace, od sushi po makarony a přes uzenou šunku po korýše, aby dosáhli nejlepších gastronomických spojení a aby se značka Besserat de Bellefon stala ideálním šampaňským, společníkem vašeho stolování od aperitivu až po moučník. „Řada typů šampaňského se hodí k jídlu, ale pouze jedno, Cuvée des Moines, bylo vytvořeno pro kombinaci s jídlem.“ - Cédric Thiébault – vinař.