Akce

PIPER HEIDSIECK Cuvée Rare Brut 2013 (0,75l)

PIPER HEIDSIECK Cuvée Rare Brut 2013: 70 % Chardonnay, 30 % Pinot Noir. Hladké, živé, s tóny sněhových pusinek, marcipánu, kumquatu a kiwi. Sametová textura a svěžest. Kupte nyní!
  • 4 730 Kč 300 Kč –6 %
  • Na skladě
4 430 Kč
Kategorie: Piper Heidsieck
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Ročník: 2013
Balení: Holá láhev
 

ROČNÍK

Představte si rok plný výzev, kde se chladné a vlhké jaro snažilo zpozdit zrození něčeho mimořádného. Příroda se postavila proti, hrozny trpěly, úroda byla snížena. Ale pak, jako zázrak, přišlo teplé a slunečné září, které zachránilo to nejcennější – dokonale vyzrálé Chardonnay a Pinot Noir. Dlouhé čekání na pozdější sklizeň se vyplatilo, aby se plně využilo každého slunečního paprsku a dalo vzniknout ročníku, který je důkazem odolnosti a mistrovství. Rok 2013 je vzácným svědectvím o triumfu přírody nad nepřízní osudu.

 

HROZNY

Srdce tohoto vznešeného šampaňského bije v dokonale harmonickém poměru 70 % Chardonnay a 30 % Pinot Noir. Tyto hrozny, pečlivě vybírané z 17 prestižních cru v legendární Montagne de Reims, jsou esencí elegance a síly. Každá bobule nese v sobě odkaz terroir, který se proměňuje v neopakovatelný chuťový zážitek.

 

Zrání

Představte si 12 let trpělivosti a perfekcionismu. Přesně tak dlouho zraje toto šampaňské ve sklepích, na kvasinkách, aby dosáhlo absolutní dokonalosti. Není to jen víno, je to mistrovské dílo času, které se pomalu a něžně rozvíjí, aby odhalilo svou plnou hloubku a komplexnost. S dosáží 9 g/l je dosažena ideální rovnováha, která podtrhuje jeho jedinečný charakter a připravuje vás na nezapomenutelný zážitek.

 

CHUŤ

Pohled na Rare Millésime 2013 je první indicií mimořádnosti – intenzivní světle zlatavá barva tančí ve sklenici, protkaná nekonečnou kaskádou jemných, perlivých bublinek. Přivřete oči a nechte se unést první vlnou vůní, které se objevují ve dvou fascinujících fázích, kombinujících napětí a eleganci, jež probudí vaše smysly. Vše začíná něžným pohlazením bílých květů, následovaným překvapivým nádechem černého čaje a jiskrným dotekem citrusů, exotického kiwi a kumquatu. Tato aromatická symfonie pokračuje vábivými tóny lipového květu a osvěžujícího zeleného čaje, než ustoupí krémové jemnosti bílého ovoce. Luxusní buket je pak korunován hřejivými doteky medu, sladkého koření, sametové vanilky a delikátního marcipánu, které vás zcela pohltí.

Jakmile se dotkne vašich rtů, v ústech se s nevídanou silou potvrdí dvojí, neodolatelný charakter Rare Millésime 2013: je dokonale hladké a zároveň neuvěřitelně živé, požitkářské a elektrizující, dynamické. V plném těle se rozvinou hravé tóny sněhových pusinek, smyslné šlehačky a sladkého marcipánu, které hýčkají vaše chuťové buňky. Následně kumquat, krvavý pomeranč a svěží kiwi dodávají tomuto šampaňskému osvěžující, jiskřivé napětí, které probudí každý kout vaší palety. Závěr je skutečným grand finále – sametová textura a svěžest protkaná jemnou hořkostí zanechávají nezapomenutelný dojem. Ikonický podpis tropické minerality šampaňského Rare je u tohoto ročníku prohloubený do plné a prodloužené dochuti, která vás nenechá na pochybách, že jste právě ochutnali absolutní vrchol.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Odhalte plný potenciál tohoto mistrovského šampaňského a dopřejte si dokonalé kulinářské spojení. Mezi pokrmy, které pozvednou zážitek na novou úroveň, patří delikátní opečené mušle svatého Jakuba, osvěžující salát s kumkvaty, granátovým jablkem, zázvorem a koriandrem, či elegantní tataráček z mořského ďasa s okurkou. Pro milovníky exotiky doporučujeme bohatý čočkový dahl s mátovým jogurtem, nebo pro dokonalé osvěžení – jiskrný citrónový sorbet. Servírujte jej ideálně při teplotě 10 - 12°C, abyste si vychutnali každou nuanci tohoto unikátního ročníku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

ph_logo

Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.

Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".

V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!

1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.

Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.

Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.

V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.

Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.

V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.