HENRIOT BRUT SOUVERAIN (0,375l)
Popis
Hrozny – Srdce Každé Lahve
Ponořte se do umění dokonalého blendu. Henriot Brut Souverain je mistrovským dílem složeným ze 45 % Pinot Noir pro strukturu a hloubku, 40 % Chardonnay pro eleganci a svěžest a 15 % Meunier pro ovocné tóny a jemnost. Tajemství jeho jedinečnosti spočívá ve výběru hroznů z celkem 29 prestižních vinic, což zaručuje nepřekonatelnou komplexnost. Luxusní podíl 30 až 50 % rezervních vín pak dodává každé lahvi konzistentní bohatost a nesrovnatelnou hloubku chuti, která se vyvíjí s každým douškem.
Zrání – Čas, Který Tvoří Mistrovství
Nechte se unést výsledkem trpělivosti a preciznosti. Toto exkluzivní šampaňské zraje minimálně 3 roky v tichosti chladných sklepů na kvasinkách, kde každá bublinka dosahuje své dokonalosti. Proces, který propůjčuje Henriot Brut Souverain jeho nezaměnitelnou plnost a krémovou texturu. S elegantní dosáží méně než 7 g/l si uchovává svou ryzí, autentickou chuť, která nepřebíjí, ale harmonicky doplňuje.
Chuť – Symfonie Smyslů
Připravte se na neobyčejný zážitek, který pohladí vaše smysly. Henriot Brut Souverain se představuje křišťálově čistou zlatou barvou, protkanou nekonečným tancem jemných, elegantních bublinek. První přivonění je balet vůní: od opojné bohatosti čerstvě upečeného koláče se svěžími tóny citrusových plodů, které okamžitě probouzí vaše sliny, přes rafinovaný bujný kouř, jenž přechází v minerální čistotu křídy, to vše dokonale obklopené explozi zralého žlutého a červeného ovoce. Na patře je chuť plná a přímočará, přesto neuvěřitelně kulatá a krémová. Objevte rafinované tóny citrónové kůry a šťavnaté meruňky, které se mistrně prolínají s brilantní harmonií čerstvě opečených toastů a hřejivých briošek. Závěr je neuvěřitelně dlouhý, zanechávající přetrvávající pocit svěžesti, který vás nutí toužit po dalším doušku.
Párování s Jídlem – Oslava Každého Okamžiku
Vychutnejte si Henriot Brut Souverain jako dokonalý aperitiv, který pozvedne každou událost. Ale proč se omezovat? Jeho komplexnost a elegance se výjimečně snoubí s gurmánskými delikatesami: od čerstvých ústřic a opulentního kaviáru, přes hedvábný uzený losos a šťavnatého humra, až po krémové parmazánové rizoto. Pro maximální prožitek a plné rozvinutí všech jeho nuancí doporučujeme podávat toto šampaňské optimálně vychlazené na 8-10°C. Dopřejte si vrchol luxusu a chuti ještě dnes!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Henriot, jeden z posledních nezávislých a původní rodinou vlastněných domů v Champagne, si už v roce 1905 zvolil císař František Josef I. za svého dodavatele "dvorního Champagne". Henriotovi si pak zavázal k dodávkám zvláštním císařským patentem.
Rodina Henriot přišla do oblasti Champagne v roce 1640. Věnovala se obchodu s textilem a vínem a kousek po kousku získávala do svého majetku vinice. V roce 1808 pak byla založena značka Champagne Henriot, která je dodnes ve vlastnictví rodiny. Již od počátků výroby Champagne v domě Henriotových se kladl velký důraz na kvalitu vinic a preciznost vinifikace.
Vína Henriot vynikají především dokonalou harmonií, ušlechtilostí a jemnějším, ale brilantním perlením.