Organic

Fleury Pére & Fils Millésime 1995 Brut (0,75l)

Fleury Pére & Fils Millésime 1995 Brut: Vyvážené spojení 80% Pinot Noir a 20% Chardonnay. Okouzlující vůně třešní, sušeného ovoce a koření. V plné chuti potěší svěžest, zralé ovoce a jemný marcipán. Stále pozoruhodně svěží. Ochutnejte unikátní ročník!

  • Na skladě
5 780 Kč
Kategorie: Fleury Pére & Fils
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Ročník: 1995
Balení: Holá láhev
 

Ročník – Příběh Vítězství a Výjimečnosti

Představte si rok 1995. Rok, který v Champagne přinesl nejen vítanou úlevu po náročných sezónách 1990-1994, ale zrodil i něco skutečně magického. Léto bylo dlouhé, teplé a stabilní, až do zářijových dešťů, které prověřily umění vinařů. Přes výzvy přírody se však podařilo sklidit hrozny té nejvyšší kvality, které položily základ pro toto legendární ročníkové šampaňské. Každá bublinka v sobě nese otisk tohoto unikátního ročníku, symbolizujícího odolnost a dokonalost.

 

Srdce a Duše – Mistrovská Blende Hroznů

V jádru tohoto výjimečného šampaňského leží precizně vyvážená kombinace nejlepších odrůd: 80 % Pinot Noir a 20 % Chardonnay. Pinot Noir dodává tomuto moku robustní strukturu, hloubku a tu charakteristickou „vínnost“, která vás okamžitě okouzlí. Chardonnay pak přináší eleganci, svěžest a jiskru, která udržuje šampaňské překvapivě živé i po desetiletích. Je to harmonie síly a grácie v každé kapce.

 

Čas, Který Proměňuje – Více Než Desetileté Zrání

Toto není jen šampaňské. Je to živoucí umělecké dílo, které strávilo více než 10 let trpělivého zrání hluboko ve sklepích, spočívající na kvasinkách. Představte si tu péči, ten klid, tu transformaci, která se odehrávala v temnotě. Právě tato neuvěřitelně dlouhá doba zrání vdechuje šampaňskému neopakovatelnou komplexnost, bohatství a jemnost, která vás doslova pohladí. Je to investice do času, která se vrací v podobě nezapomenutelného zážitku.

 

Symfonie Smyslů – Chuť, Která Nadchne

Připravte se na senzorickou explozi. Jakmile nalijete Fleury Pére & Fils Millésime 1995, uchvátí vás jeho sytá zlatá barva, která tančí se stříbrnými, jemnými provázky bublinek. Přivoníte a objevíte svůdnou, otevřenou vůni plnou tónů zralých třešní, sušeného ovoce a exotického koření. První doušek odhalí plné, svůdné tělo s překvapivou svěžestí, která popírá jeho stáří. Kulatá chuť se rozvine s prvky zralého ovoce a delikátního marcipánu, dotvářející jeho naprostou smyslnost. Je to bohaté, plné šampaňské, které na patře přetrvává s nekonečnou dochutí, a přitom zůstává pozoruhodně svěží a živé.

 

Okamžiky Požitku – Párování s Elegancí

Fleury Pére & Fils Millésime 1995 je stvořeno pro výjimečné okamžiky. Vychutnejte si ho samotné a nechte se unést jeho komplexností, nebo jej povyšte na novou úroveň v kombinaci s luxusními pokrmy. Je to dokonalý partner pro foie gras, zvěřinu, bohaté rybí pokrmy nebo zralé sýry. Každý doušek se stane oslavou.

 

Nepřekonatelné Uznání – Ocenění a Chvála

Nenechte se zmást, že jde o starší ročník – jeho kvalita je věčná a prokázaná. Toto šampaňské získalo nejvyšší ocenění od světových kritiků a soutěží, což potvrzuje jeho nezpochybnitelnou genialitu:
Zlatá medaile na MUNDUS vini Biofach 2009
Zlatá medaile na IWC 2008
Bronzová medaile na Decanter World Wine Awards 2011
* Guide Hachette 2009
Wine Spectator – 93 bodů
Wine Spirits – 95 bodů
To je záruka, že si pořizujete kus historie, který se těší celosvětovému uznání.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

fleury_logo

Champagne Fleury bylo založeno Emilem Fleurym v roce 1895 a nachází se v jižní části Côte des Bar v malebné vesničce Courteron. Jsou skutečnými průkopníky biodynamiky v Champagne. Emil Fleury byl vůbec prvním, kdo po epidemii phylloxery znovu osadil zdejší vinice odrůdou Pinot noir. Rozhodnutí produkovat vlastní šampaňské bylo učiněno jeho synem Robertem Fleurym kvůli krizi v roce 1929, kdy došlo k významnému poklesu ceny hroznů. Tímto krokem se Champagne Fleury stalo jedním z prvních výrobců vlastního šampaňského v Côte des Bar. Pokusy o změnu způsobu hospodaření na vinicích sahají již do počátku sedmdesátých let, když Jean-Pierre Fleury syn Roberta Fleuryho začal půdu obdělávat ručně s významným začleněním kompostu. Tento krok mu umožnil upuštění od používání herbicidů a syntetických hnojiv. Přeměna na biodynamický způsob hospodaření byla logickým krokem, který uskutečnil v roce 1989 u prvních 3 ha vinic. Výsledky byly natolik pozitivní, že se o pouhé tři roky později rozhodl přeměnit i zbytek vinic. Dnes obhospodařují 15 ha půdy, čímž se stávají největším biodynamickým producentem v celém regionu Champagne. Pozitivní zkušenosti s biodynamikou inspirovaly i dva majitele sousedních parcel, kteří také přeměnili své vinice na biodynamický způsob hospodaření. Díky vzájemné spolupráci má tak Champagne Fleury k dispozici celkem 23 ha biodynamicky kultivovaných vinic. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. V roce 1993 byl prestižním průvodcem Gault-Millau zvolen vinařem roku. Ocenění přicházela v každém roce, nicméně nejprestižnější jsou z posledních let. Je to logické, neboť Jean-Pierre nechává ty nejlepší ročníková cuvée zrát okolo deseti let na kvasinkách s tradičními korkovými zátkami. V roce 2008 obdrželo vinařství Biodynamic Trophy a zlatou medaili na IWC za svůj Brut Millésimé 1995 80% Pinot noir, 20% Chardonnay. Stejná ocenění byla udělena i v roce 2011, a to variantě extra brut. Toto ročníkové champagne si odneslo v roce 2009 čtyři hvězdičky od Decanteru a dvě zlaté medaile z MUNDUSvini. Prestižní ročníkové cuvée Robert Fleury 2000 1/3 Pinot noir, 1/3 Pinot blanc, 1/3 Chardonnay získalo v roce 2010 zlatou medaili zMUNDUSvini a stříbrnou medaili z IWC 2007. V roce 2011 se Champagne Fleury umístilo mezi 100 nejlepšími vinařstvími světa dle známého časopisu Wine Spirits. Od roku 2009 se více zapojuje i čtvrtá generace rodinného vinařství, kterou reprezentuje Jean-Sébastien. Díky jeho zásluze je dnes zrání všech vín před lahvováním zahájeno v obrovských dubových sudech o objemu 6000 l dovážených z Burgundska a opět se na některé parcely vrátil tradiční pomocník - kůň. 

Zajímavostí jistě je, že Champagne Fleury používá při výrobě vlastní kvasinky, které byly izolovány přímo na jejich vinicích. Jejich výhodou je zabezpečení alkoholické fermentace i při ztížených okolních podmínkách vysoký alkohol, nízké pH, nízká teplota apod. Tento nově izolovaný typ byl roku 2004 pojmenován Vitilevure Quartz a od roku 2006 se prodává po celém světě jeho komerční verze. Díky osobitému přístupu separují jednotlivá vína nejen podle odrůd, ale i dle jednotlivých parcel. Po sklizni v roce 2010 bylo tak připraveno celkem 37 čirých vín, která jsou spolu s ostatními víny z minulých roků používána ke scelování pro jednotlivá cuvée. Champagne Fleury patří zaslouženě k pokladům vinařského regionu Champagne.