Pol Roger Brut Vintage 2016 (0,75l) v dárkové krabičce

60 % Pinot Noir, 40 % Chardonnay. První přivonění nabízí tóny okvětních lístků růží. Pak otěže přebírají svěží tóny jablečného želé mísící se s cukrářskými výrobky, pečivem, ořechy, medem. Chuť je kulatá a elegantní. Lehce pikantní charakter doplňují tóny briošky, pečené drobenky a toastů v kombinaci s lékořicí a ořechy.


  • Na skladě
1 875 Kč
Kategorie: Pol Roger
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Ročník: 2016
Balení: Dárkové balení
 

Ročník

Rok 2016 se vyznačoval extrémními výkyvy počasí: mírná, deštivá zima ustoupila kontrastnímu jaru s obdobím mrazů, po němž následovala intenzivní vedra a bouřlivé léto. Chladné a suché září umožnilo hroznům dokonale dozrát. Především modré hrozny ukázaly pozoruhodnou zralost s výraznou ovocnou vůní a plným tělnatým dozvukem.

 

HROZNY

Odrůdy: 60 % Pinot Noir, 40 % Chardonnay

Hrozny pochází z 20 různých Premier Cru a Grand Cru.

 

ZRÁNÍ

U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 6 let ve sklepě na kvasinkách. U tohoto šampaňského se kaly setřásají ručně podle původních tradic. Po degorzáži ještě další 3 měsíce odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 7 g/l

 

CHUŤ

Toto ročníkové šampaňské má krásný zlatavý odstín se stříbrnými odlesky. První přivonění nabízí tóny okvětních lístků růží. Pak otěže přebírají svěží tóny jablečného želé mísící se s cukrářskými výrobky, pečivem, ořechy, medem. Chuť je kulatá a elegantní. Lehce pikantní charakter doplňují tóny briošky, pečené drobenky a toastů v kombinaci s lékořicí a ořechy. Hedvábná textura je doprovázena krásnou přetrvávající kyselinkou až do konce. Ročník 2015 nám přináší teplé a velmi jemné šampaňské.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Mezi pokrmy, které skvěle doprovodí toto ročníkové šampaňské, patří: terinka z foie gras s pepřem, filet z mořského vlka s chorizem, kachní prso a mangový salátek s koriandrem, pomalu tažená telecí plec s hříbky nebo parmazánové rizoto s telecím brzlíkem.

Ideální teplota podávání je 10 - 12°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

pr_logo

Tak jako všude ve Francii se i v této oblasti můžete setkat s kvalitou průměrnou, podprůměrnou, ale i vynikající. Mezi „vlajkové lodě“, jejichž jméno se stalo symbolem tradiční kvality a vysoké úrovně patří i vinařský dům Pol Roger. Firma, založená již roku 1849, je v současné době považovaná za jednu z nejmenších, co se týče objemu výroby, ale jednu z největších, co se týče prestiže.