Egly Ouriet 1er Cru Brut Vignes de Vrigny (0,75l)

Egly Ouriet Brut "Vignes de Vrigny" pochází z hroznů dvouhektarové vinice, osázené jedinou odrůdou Pinot Meunier (vinice leží ve vesnici Vrigny). Možná by někdo mohl namítnout, že Pinot Meunier je skvělá odrůda do kupáží, ale pracovat s ní jako s jedinou nebude dobrý nápad. Francis Egly to s Pinot Meunier ovšem umí výtečně. Pinot Meunier vínu dodává neměřitelnou pružnost a mladistvý temperament, a přesně takové je Vignes de Vrigny (víno z Vrigny). K pití téměř okamžitě, svěží aroma kandovaného ovoce prochází do dobře strukturované pikantní chuti plné mladých hrušek, koření a květin. V lahvi na kvasinkách zrálo 36 měsíců.


  • Na skladě
2 325 Kč
Kategorie: Egly Ouriet
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
 

Egly Ouriet Brut "Vignes de Vrigny" pochází z hroznů dvouhektarové vinice, osázené jedinou odrůdou Pinot Meunier (vinice leží ve vesnici Vrigny). Možná by někdo mohl namítnout, že Pinot Meunier je skvělá odrůda do kupáží, ale pracovat s ní jako s jedinou nebude dobrý nápad. Francis Egly to s Pinot Meunier ovšem umí výtečně. Pinot Meunier vínu dodává neměřitelnou pružnost a mladistvý temperament, a přesně takové je Vignes de Vrigny (víno z Vrigny). K pití téměř okamžitě, svěží aroma kandovaného ovoce prochází do dobře strukturované pikantní chuti plné mladých hrušek, koření a květin. V lahvi na kvasinkách zrálo 36 měsíců.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

eglyouriet_logo

Tento kultovní šampaňský dům v současné době řídí nadaný vinař Francis Egly se svým otcem Michelem, který zdědil vinice od svého otce Charlese. Doména disponuje přibližně osmi hektary vinohradů, kdy všechny leží na území se statusem Grand Cru, převážně v Ambonnay (kde Francois a Michel vlastní 7,2 ha), ale také ve Verzenay (dalších 1,2 ha) a v Bouzy (maličká parcela).

Vinohrady, jejichž stáří se pohybuje mezi 30 a 50 lety, jsou osázeny ze 75 % odrůdou Pinot Noir, zbylých 25 % tvoří hlavně Chardonnay a stará výsadba Meunier ve Vrigny.

Vína fermentují v dřevěných sudech, nejsou čiřena nebo filtrována před lahvováním pro druhotnou fermentaci a velmi se šetří se sírou. Vína jsou obvykle tři až čtyři roky na kvasnicích, ale někdy i déle (sedm let v případě ročníku 1996). Jsou minimálně dozážována a informace o délce zrání a odstřelení z kvasnic jsou vždy na zadní etikety láhve.