Billecart-Salmon Extra Brut Le Réserve (0,75l) v dárkové krabičce
Popis
Představujeme Billecart-Salmon Brut Réserve – šampaňské, které tvoří samotné srdce produkce jednoho z nejprestižnějších šampaňských domů. Tato ikonická láhev, reprezentující 70 % naší celkové produkce, je důkazem mistrovství, tradice a nekompromisní kvality, kterou si můžete dopřát.
Hrozny
Pečlivě vybrané odrůdy se snoubí v dokonalé harmonii: 40 % Meunier, 30 % Pinot Noir a 30 % Chardonnay. Ale to pravé tajemství spočívá v našich rezervních vínech – 50 % až 60 % objemu tvoří pečlivě uchovaná vína z minulých ročníků, která dodávají Brut Réserve bezkonkurenční hloubku, komplexnost a konzistenci rok co rok. S precizní dosáží 8 g/l je zajištěna perfektní rovnováha svěžesti a elegance.
Zrání
Každá kapka tohoto skvostu zraje s nekonečnou trpělivostí minimálně dva a půl roku v našich historických, chladných sklepích na kvasinkách. Tento prodloužený čas zrání je investicí do vaší budoucí nezapomenutelné chvíle, transformující hrozny v tekuté zlato plné charakteru a jedinečnosti.
Chuť
Připravte se na symfonii smyslů. S každým douškem vás ohromí velmi jemné a nekonečně dlouhotrvající perlení, tančící na jazyku jako tekuté hedvábí. Vůně je pozvánkou do světa luxusu: vyzrálá svěžest dominuje, s aroma zralé hrušky podbarveným rafinovanými tóny suché trávy, vytvářející komplexní a lákavý buket. A ta chuť! Dlouhotrvající, opulentní a korunovaná svěžím závěrem na patře, který vás nenechá na pochybách o její výjimečnosti. Je to dokonalé rozvinutí bohatého buketu, výsledek precizního procesu zrání v tradičních sklepích domu Billecart-Salmon, kde se magie stává realitou.
Párování k jídlu
Ať už slavíte velkou událost, nebo si jen dopřáváte chvilku pro sebe, harmonické a výborně vyvážené šampaňské Brut Réserve je vaším ideálním společníkem. Jeho univerzální elegance pozvedne každý pokrm a příležitost. Představte si ho po boku delikátních sušených šunek, bohatého sýrového prkénka, čerstvých ústřic, šťavnatých grilovaných krevet nebo dokonale propečeného kuřete. Každé sousto se promění v gurmánský zážitek, který si zasloužíte. Pro plné rozvinutí jeho potenciálu podávejte ideálně při teplotě mezi 8 a 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nicolas-François Billecart založil tuto rodinnou firmu již v roce 1818. Název vznikl kombinací jeho jména a dívčího jména jeho manželky Elisabeth Salmon.
Špičková kvalita byla mottem rodiny Billecart-Salmon z Mareuil-sur-Ay již od samotného počátku. Dokladem toho je i velmi ranný zájem ze strany tehdy začínajících obchodníků s vínem ve Spojených Státech Amerických, ze strany ruské aristokracie, a později v druhé polovině devatenáctého století i mnoha prestižních evropských dvorů. Od založení se vedení a tradice podniku dědí z otce na syna.
Stávající management je sedmou generací rodu a zaručuje pokračování tradic jeho předků.V roce 1992 převzal správu François Rolland-Billecart od otce Jeana Rollanda-Billecarta a řídí podnik dodnes. Billecart-Salmon je jedním z mála domů v Champagne, které dodnes řídí rod jeho zakladatelů. Je to zárukou přetrvávající kvality a autenticity jejich šampaňských vín, která jsou ceněna mnoha aristokraty a rovněž prestižními restauracemi po celém světě. Billecart-Salmon nakupuje hrozny z 35 Crus Champagne od svých stálých dodavatelů, z nichž mnozí dodávají domu hrozny již přes 200 let. Chardonnay a Pinot Noir pochází výhradně z vinic Premiers a Grands Crus.