ROGER MANCEAUX Extra Brut 100% Meunier (0,75l)
Popis
TAJEMSTVÍ VÝJIMEČNÝCH HROZNŮ
Ponořte se do čisté elegance se 100 % odrůdou Meunier, skvostem známým jako Blanc de Noirs. Každá kapka tohoto šampaňského nese hrdost a jedinečnost hroznů pečlivě sklizených z vinic s prestižním označením Premier Cru. To je záruka kvality a původu, která z každého doušku dělá nezapomenutelný zážitek.
ČAS. TAJEMSTVÍ. DOKONALOST.
Každá láhev je mistrovským dílem trpělivosti a preciznosti. Díky pečlivé malolaktické fermentaci a působivému zrání minimálně 3 roky ve sklepích na kvasinkách, se toto šampaňské vyvíjí do nebývalé hloubky a komplexnosti. A po degorzáži? Dopřejeme mu dalších 6 měsíců klidu, aby se chutě dokonale propojily. S precizní dosáží pouhých 4 g/l se jedná o pravý Extra Brut – svěžest bez kompromisů, čistá esence vína.
SYMFONIE CHUTÍ, KTERÁ OŽÍVÁ
Představte si okamžik, kdy se ve vaší sklenici rozzáří zlatavě žlutá barva s dotekem jantaru, tančící s nekonečným proudem jemných, živých bublinek, jež korunují sklenici opulentní, krémovou pěnou. První nádech vás přenese do tropické zahrady – objevíte opojnou vůni šťavnatých žlutých broskví v sirupu, propletenou s exotickým kouzlem zeleného manga a vášnivé mučenky. S druhým nádechem se odhalí jemnější, pikantní záblesky bílého pepře, které podtrhují eleganci. Toto šampaňské odhaluje pozoruhodnou rovnováhu mezi aromatickou bohatostí a živostí – zážitek, který i přes minimální množství cukru zanechává v ústech nádherný, plný a nezapomenutelný pocit. Není to jen nápoj, je to umění.
UMĚNÍ KULINÁRNÍCH ZÁŽITKŮ
Nenechte si ujít příležitost pozvednout jakoukoli událost na vyšší úroveň. Tento Extra Brut je stvořen pro nekonečné možnosti. Vychutnejte si ho jako elegantní aperitiv, který otevře večer, nebo ho nechte zářit po boku kulinářských skvostů. Představte si dokonalé spojení s šťavnatým opečeným kachním prsem nebo s robustními vepřovými klobáskami. Ale skutečné kouzlo se děje s houbami! Toto šampaňské se s nimi snoubí naprosto dokonale – ať už jde o bohaté hříbkové rizoto, tradiční houbový kuba, nebo gurmánské pečené kuřecí stehno s krémovou houbovou omáčkou. Pro maximální explozi chutí a aromat podávejte ideálně při teplotě 8 - 10°C. Připravte se na nezapomenutelnou hostinu pro vaše smysly.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Šampaňský dům Roger Manceaux je
- 5 generací milovníků vinic počínaje Edmondem, po něm René, pak Roger a teď Patrik a jeho děti.
- 5 vesnic „Montagne de Reims“: Rilly la Montagne, Taissy, Trois-Puits a Villers-Allerand klasifikované jako Premier Cru a Mailly-Champagne klasifikované jako Grand Cru.
- 3 odrůdy hroznů: také hlavně Pinot Noir Chardonnay a Pinot Meunier.
- Respektování tradic a biologické rozmanitosti, integrované vinohradnické postupy. Od roku 2016 má Manceaux certifikaci vysoké ekologické hodnoty.
- Odbornost předávaná z generace na generaci a inovace ve vinicích a také ve výrobě vína.