Dos Maderas 12YO Origen Thailand Limited Edition (0,7l) v dárkové krabičce
Popis
Zářivě mahagonová barva, s probleskujícími odstíny starého zlata. Intenzivní a komplexní aroma se sladkým charakterem, ve kterém se prolínají tóny karamelu, toffee, kávy, pražených mandlí a koření. V pozadí vystupuje dřevo a vanilka s jemnými náznaky hořké čokolády a kokosu. Při lehkém zakroužení sklenkou se začnou objevovat citrusové tóny, především fermentované kimchi a pomerančová kůra, na konci s lehkým jódovým dotekem.
Hřejivý, hladce olejnatý nástup s plným tělem a výraznou intenzitou chuti, která přetrvává dlouho na patře. Závěr připomíná pražené dřevo a v dozvuku se vracejí tóny karamelu, kávy, čokolády a kokosu. Jedinečný blend 12letých rumů z Thajska. Po smíchání se rum přepravuje do sklepů Williams & Humbert v Jerezu na jihu Španělska, kde prochází dalším zráním v mimořádně ceněných, 80 let starých sudech po sherry Oloroso.
Neobvyklý původ a kombinace chutí.
Fanoušci Dos Maderas si jej nemohou nechat ujít!
Limitovaná edice – ideální pro sběratele i znalce!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rumy Dos Maderas
Vlastníkem značky Dos Maderas je Williams & Humbert – španělské vinařství s více než 130 letou historií a jedno z nejprestižnějších vinařství v oblasti Jerezu.
Rumy Dos Maderas pochází z karibských ostrovů Barbados a Guayana. Ne náhodou jde o země, ve kterých se pěstuje nejlepší cukrová třtina a kde se vyrábí nejvyhlášenější rumy. Cukrová třtina se po sklizni lisuje a tak se získá třtinová šťáva. Ta se následně vaří a vzniká cukr a melasa. Z té se vyrábí rum tím, že se do ní přidají voda a kvasinky, čímž se nastartuje proces kvašení neboli fermentace. Následnou destilací se z tekutiny oddělí alkohol od vody a nežádoucích látek. Vzniklý rum je bílý a bezbarvý. Tmavou barvu dodá rumům až zrání v dřevěných sudech. Většina prodávaných značek rumů získává svůj typický charakter během finálního míchání. Proces míchání spočívá zejména v dokonalém spojení rumů z různých sudů, různého stáří a různých regionů. Tato práce vyžaduje dlouholeté zkušenosti a cit master blendera, který je za celý "blending" zodpovědný a zajišťuje, aby směs byla chuťově a charakterově konstantní. Proces míchání trvá v průměru několik dní.