Novinka

Dos Maderas 12YO Origen Thailand Limited Edition (0,7l) v dárkové krabičce

Limitovaná edice 12-ti letého rumu z Thajska, který po smíchání putuje do Jerezu, kde dále zraje v jedinečných 80 let starých sudech po sherry Oloroso. Spojuje exotiku Thajska s mistrovským řemeslem španělských sklepů Williams & Humbert. 

 

Vůně je karamelová, tóny toffee, káva, pražené mandle, koření, jemná čokoláda a kokos, s citrusovým dotekem pomerančové kůry a netradiční notou kimchi.


Chuť je nádherně hladká, hřejivá, s plným tělem a dlouhým závěrem, v němž se vracejí tóny karamelu, kávy a kokosu.


  • Na skladě
1 749 Kč
Kategorie: Dos Maderas
Velikost lahve: 0,7l
Země původu: Španělsko, Thajsko
Barva / Typ: Tmavý
Balení: Dárkové balení
 

Zářivě mahagonová barva, s probleskujícími odstíny starého zlata. Intenzivní a komplexní aroma se sladkým charakterem, ve kterém se prolínají tóny karamelu, toffee, kávy, pražených mandlí a koření. V pozadí vystupuje dřevo a vanilka s jemnými náznaky hořké čokolády a kokosu. Při lehkém zakroužení sklenkou se začnou objevovat citrusové tóny, především fermentované kimchi a pomerančová kůra, na konci s lehkým jódovým dotekem.

Hřejivý, hladce olejnatý nástup s plným tělem a výraznou intenzitou chuti, která přetrvává dlouho na patře. Závěr připomíná pražené dřevo a v dozvuku se vracejí tóny karamelu, kávy, čokolády a kokosu. Jedinečný blend 12letých rumů z Thajska. Po smíchání se rum přepravuje do sklepů Williams & Humbert v Jerezu na jihu Španělska, kde prochází dalším zráním v mimořádně ceněných, 80 let starých sudech po sherry Oloroso.

Neobvyklý původ a kombinace chutí. 

Fanoušci Dos Maderas si jej nemohou nechat ujít!

Limitovaná edice – ideální pro sběratele i znalce!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Rumy Dos Maderas

Vlastníkem značky Dos Maderas je Williams & Humbert – španělské vinařství s více než 130 letou historií a jedno z nejprestižnějších vinařství v oblasti Jerezu.

Rumy Dos Maderas pochází z karibských ostrovů Barbados a Guayana. Ne náhodou jde o země, ve kterých se pěstuje nejlepší cukrová třtina a kde se vyrábí nejvyhlášenější rumy. Cukrová třtina se po sklizni lisuje a tak se získá třtinová šťáva. Ta se následně vaří a vzniká cukr a melasa. Z té se vyrábí rum tím, že se do ní přidají voda a kvasinky, čímž se nastartuje proces kvašení neboli fermentace. Následnou destilací se z tekutiny oddělí alkohol od vody a nežádoucích látek. Vzniklý rum je bílý a bezbarvý. Tmavou barvu dodá rumům až zrání v dřevěných sudech. Většina prodávaných značek rumů získává svůj typický charakter během finálního míchání. Proces míchání spočívá zejména v dokonalém spojení rumů z různých sudů, různého stáří a různých regionů. Tato práce vyžaduje dlouholeté zkušenosti a cit master blendera, který je za celý "blending" zodpovědný a zajišťuje, aby směs byla chuťově a charakterově konstantní. Proces míchání trvá v průměru několik dní.