Pol Couronne Brut Magnum (1,5l)

34 % Chardonnay, 35 % Meunier, 31 % Pinot Noir. Ve vůni je víno velmi expresivní s tóny mandlí, citrusů, sena a květin. Komplexní vůně později odhaluje i tóny sušeného ovoce. V ústech je temperamentní a svěží, s tóny grapefruitu. Chuť je dobře vyvážená s pěknou délkou, kyselým a křídovým aroma.


  • Na skladě
1 895 Kč
Kategorie: Pol Couronne
Velikost lahve: 1,5l
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
 

Tento Brut odráží terroir šampaňského s jeho třemi třetinami Pinot Noir, Pinot Meunier a Chardonnay. Vinice nabízejí rozmanitost odrůd hroznů, kterou šampaňský dům Pol Couronne ví, jak dovedně využít. Pečlivě vybírají ty nejlepší hrozny, aby vytvořili jemné a vyvážené šampaňské. Právě toto know-how a tato rafinovaná aromata dělají z Pol Couronne Brut skvělé šampaňské.

 

Hrozny

Odrůdy: 34 % Chardonnay, 35 % Meunier, 31 % Pinot Noir

65 % směsi tvoří hrozny ze sklizně roku 2017, 35 % směsi tvoří rezervní vína ze sklizní z let 2013 až 2016.

 

ZRÁNÍ

U 90 % vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení), 10 % procent vína tímto typem fermentace neprojde, aby si šampaňské zachovalo čerstvost. Následně šampaňské zraje minimálně 4 roky ve sklepě na kvasinkách.

Dosáž: 8 g/l

MAGNUM

Zrání v Magnumu (láhev o objemu 1,5l) se považuje za tu nejlepší volbu. Tvar láhve je maličko jiný, než u standardní 0,75l. Jde především o poměr velikosti hrdla láhve k jejímu tělu, které je u magnumu větší. To umožňuje snížit okysličení vína a dá tak prostor pro optimální a komplexnější stárnutí. Jde tedy o šampaňské v jeho nejlepší formě.

 

 

Chuť

Pol Couronne Brut je světle žlutý s jemnou bublinou. Ve vůni je víno velmi expresivní s tóny mandlí, citrusů, sena a květin. Komplexní vůně později odhaluje i tóny sušeného ovoce. V ústech je temperamentní a svěží, s tóny grapefruitu. Chuť je dobře vyvážená s pěknou délkou, kyselým a křídovým aroma.

 

Párování s jídlem

Toto šampaňské je skvělé jako aperitiv, ale krásně si notuje s těstovinami s krevetami či rizotem se zeleným chřestem a houbami.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Zakladatel Pol Auguste Couronne se narodil v roce 1862 v Hautvillers, kolébce Champagne a Doma Pérignona. Samotný šampaňský dům vznikl v roce 1887.Kvality a vytrvalost Pol Couronna byly oceněny také 5. října 1921 v Paříži, kde mu byl udělen Rytířský kříž za zemědělské zásluhy.

 

Hlavní pilíře domu Pol Couronne jsou do dnes úcta k půdě a péče o ni, respekt k řemeslu a k těm, kteří ho dělali před nimi, a zaměření na kvalitu, na kterou se lidé mohou spolehnout.