Bauchet Cuvée Contraste Extra Brut (0,75l)
Popis
Hrozny
Odrůdy: 100 % Pinot Noir (tedy Blanc de Noirs)
Obsahuje 20 % rezervních vín. Hrozny pocházejí z vinic z oblasti Côte des Bar (Bragelogne Beauvoir, Bligny, Bar sur Seine) a Montagne de Reims (Bisseuil).
Dosáž: 5,5 g/l
Zrání
Toto víno zrálo po dobu 2 let ve sklepích.
Chuť
Cuvée Contraste má světle žlutou barvu s měděnými odlesky a provázky neúnavných jemných bublinek, které na povrchu vyváří krémovou pěnu. Ponořte se do vůně sušeného ovoce, teplých sušenek a medové chuti. Na pozadí se ukazují lehce uzené tóny a káva. Víno nabízí krásný balanc ušlechtilých chutí vzniklých zráním ve sklepích a aroma sušeného ovoce s ořechy. Šampaňské je v ústech plné, kulaté a krémové. Má dlouhý smetanový závěr s lehkým závojem minerality.
Párování k jídlu
Neváhejte tento Extra Brut podávat ve sklenici na bílé víno, při teplotě mezi 10 a 20 °C, abyste si vychutnali jeho zralost a poctivost. Bude dobře hodit k masu, které má jemnou strukturu jako je například kachní prso či jemné telecí sedlo. Vyzkoušet ho můžete také s měkkými sýry, jako je Livarot, Soumaintrain, Munster.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinný šampaňský dům s historií sahající až do roku 1920. Rodina využívá 34 hektarů vinic rozložených na 7 různých terroir.
Vinice
Vinice se nacházejí v terroirech Côte des Blancs, Montagne de Reims a v Côte des Bar a jsou osázeny výhradně ušlechtilými odrůdami vinné révy.
- 9 hektarů Premier Cru se nachází v Grauves (Côte des Blancs) a v Bisseuil (Montagne de Reims).
- 25 hektarů, převážně s Pinot Noir, roste v Côte des Bar v Bar sur Seine, Bragelone-Beauvoir (poblíž Riceys), v Saulcy, ve Vitry le Croisé a v Bligny.
Částečné přesazování révy, které se provádí každý rok, domu umožňuje mít silné a zdravé révy, které jsou v průměru 20 let staré.
Výroba
Všechny různé fáze vývoje a vinařských procesů jsou prováděny na statku BAUCHET, rodinou a kvalifikovaným personálem. Takže vše je 100% Made in the Bauchet Estate.
V Bisseuil jim dva nejmodernější lisy na 8 000 kg umožňují šetrně lisovat vzácné hrozny, aby získali mošt, který je co nejčistší a průzračný. Šampaňské Bauchet obsahuje pouze ty nejušlechtilejší šťávy „cuvée“ (tedy ty z prvního lisování). Vína kvasí ve sklepech v Bisseuil po dobu 2 až 8 let tak, aby šampaňské dosáhlo plné zralosti.
Ekologie
V roce 2020 provedl dům Bauchet významnou ekologickou transformaci, která vyústila v získání certifikací High Environmental Value (HVE) a Sustainable Viticulture in Champagne (VDC). "Je důležité nabízet vynikající produkty a toho je třeba dosáhnout pomocí respektu k životnímu prostředí a nového přístupu k naší práci na vinicích.", říká Robin Bauchet.