Johnnie Walker Black Label 12 Years Old (1,0l)
Popis
Ponořte se do světa nekompromisního luxusu a nadčasové elegance s whisky Johnnie Walker Black Label 12 Years Old. Není to jen nápoj; je to živoucí legenda, která si podmanila chuťové pohárky generací, včetně ikon jako byl Winston Churchill. Představte si ten pocit, když držíte v ruce sklenici plnou čistého zlata – barva, která slibuje nezapomenutelný zážitek. S každým nádechem vás obejme jemně sladká vůně, předzvěst dokonalé harmonie. A pak ten závěr! Dlouhý, hluboký a neuvěřitelně hedvábný, zanechávající na jazyku pocit čistého uspokojení a touhu po dalším doušku. Tajemství této dokonalosti spočívá v mistrovském blendu: více než 40 pečlivě vybraných sladových a obilných whisky z celého Skotska, z nichž každá zrála nejméně 12 let, a mnohé dokonce déle než 20 let, v těch nejlepších dubových sudech. V roce 1909 dal této ikoně současnou tvář vnuk Johna Walkera, Alexander, a od té doby se stala nejvíce oceňovanou a nejprodávanější luxusní skotskou whisky na světě. Přijměte pozvání do světa, kde se historie snoubí s chutí a kvalita je absolutní prioritou.
Ocenění:
Tato whisky si nevydobyla své postavení náhodou. Její kvalita je nezpochybnitelná a potvrzená celou řadou prestižních ocenění. Užijte si vítěznou chuť! Johnnie Walker Black Label 12 Years Old byla oceněna Zlatou medailí na World Whiskies Awards 2012 v kategorii “Skotská míchaná whisky do 12 let”. To je důkaz, že držíte v ruce skutečný klenot, který exceluje i v té nejtvrdší konkurenci. Nyní je čas, abyste tento mistrovský blend zažili sami.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V roce 1820 založil John Walker ve věku 15ti let malý koloniál ve městě Kilmarnock. Jako součást sortimentu nabízel různé whisky společně se svou vlastní směsí, kterou pečlivě připravoval z produktů místních palíren. Jeho syn Alexander pokračoval v podnikání a stále více se zaměřoval na svou vášeň - vytváření bohaté a silné směsi. Jeho filozofií bylo "udělat naši whisky tak kvalitní, že se jí jiná whisky nevyrovná".
Okolo roku 1920 se značka Johnnie Walker, už tehdy prodávaná ve více než 120ti zemích, etablovala jako jedna z prvních opravdu globálních značek. V posledním hodnocení známém jako "Klub milionářů", které probíhá každým rokem, se tato světově proslulá whisky umístila na 2. místě v kategorii nejlépe prodávaných lihovin a na 1. místě v kategorii whisky. Toto pořadí zveřejňuje časopis Drinks International na základě výzkumu PASH Beverage Research. Označení whisky pochází od galského "uisge beatha" nebo "usquebaugh", což znamená "živá voda". Proto, aby mohl nápoj vůbec používat název skotská whisky, musí být vyroben a zrát ve Skotsku po dobu nejméně tří let. Dle zákona je složení skotské whisky čistě přírodní.
Na osamělém místě, vysoko na svahu Mannoch Hill ve Skotské vysočině, jemně probublává rašelinou na povrch voda z podzemního pramene. Je to drsné a nehostinné místo bez lidského obydlí na míle daleko. Ledově studená voda je křišťálově průzračná a čistá, jak vyvěrá do svěžího horského vzduchu. Tento pramen, stejně jako další prameny Vysočiny, je místem, kde příběh skotské whisky začíná.
Voda, která plyne z těchto skotských pramenů je nejen zvláštní, ale i jedinečná a je to jedna z odpovědí na tajemství, proč chutná skotská whisky tak, jak chutná. Každá whisky, aby mohla být označena jako skotská - Scotch Whisky - musí ze zákona splnit několik podmínek. Mimo jiné musí být vyrobena v palírně ve Skotsku pouze z vody, kvasinek a ječmene, do kterého mohou být přidána jen celá zrna jiných obilovin. Musí zrát v dubových sudech o maximálním objemu 700 litrů a do destilátu se nesmí přidávat nic jiného než voda a přírodní karamel.
Na charakteristických vlastnostech skotské whisky se podílí především vzduch a voda, déšť a sníh, podzimní mlha v horách a zimní mořské bouře na ostrovech při pobřeží, vítr nad táhlými kamenitými vřesovišti a prohřátý vzduch nad slunnými loukami v nížinách. Když pronikáte do tajemství chuti skotské whisky, jako byste pronikali do samého srdce Skotska.