Royal Oporto Late Bottled Vintage 2017 (0,75l)

Odrůda: Touriga Nacional, Touriga Franca. Dozrává 6 let v dřevěných sudech, před lahvováním se nefiltruje. Je to bohaté, plné a vyvážené víno s intenzivním a komplexním aroma červeného zralého ovoce a koření. Chuť má dobrou strukturu a koncentraci, která je podpořena hladkými tříslovinami, dávající dlouhý a harmonický závěr. 


  • Na skladě
475 Kč
Kategorie: Royal Oporto
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Portugalsko
Oblast: Douro
Barva / Typ: Červené
Ročník: 2017
Balení: Holá láhev
 

Late Bottle Vintage neboli LBV je ročníkové portské. Po otevření není nutné ihned vypít a vydrží otevřené i několik týdnů. Vyrábí se jen v dobrých ročnících.

 

Ročník

Rok 2017 zaznamenal nejranější sklizeň, kterou v údolí Duoro do té doby měli. Teplejší a sušší podmínky vedly k vytvoření malých, kompaktních hroznů ve vynikající kondici, přičemž výnosy patřily k nejnižším v dosavadním století a byly o 20 % nižší než desetiletý průměr. Výsledná vína se vyznačují mimořádnou intenzitou, koncentrací a strukturou v kombinaci s úžasnou vůní a svěžestí.

 

Hrozny

Odrůdy: Touriga Nacional, Touriga Franca

 

Zrání

Dozrává 6 let v dřevěných sudech, před lahvováním se nefiltruje.

 

Chuť

Je to bohaté, plné a vyvážené víno s intenzivním a komplexním aroma červeného zralého ovoce a koření. Chuť má dobrou strukturu a koncentraci, která je podpořena hladkými tříslovinami, dávající dlouhý a harmonický závěr.

 

Párování k jídlu

Ovocnost vína a jeho jedinečný styl svádí k mimořádnému spojení s bohatými čokoládovými dezerty, jako jsou čokoládové fondány s omáčkou z červeného rybízu nebo čokoládová pěna.

Teplota servírování 16 - 20°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

royaloporto_logo

Royal Oporto je celosvětově nejoblíbenějším druh portského vína.

Jeho výrobce Real Companhia Velha, což je portugalská společnost, nechává toto portské víno zrát po dobu 5 let, což je podstatně déle, než činí její konkurenti, kteří pouze dodržují zákonem předepsané 3 roky.

Zraje tradičním způsobem a kombinuje příjemnost své zralé chuti s jemností, dosažené zráním v dubových sudech.

Doporučuje se podávat při pokojové teplotě a během horké sezóny o teplotě 16°C. Můžete si ho dopřát jako aperitiv, či naopak až po jídle.