Louis XIII. de Rémy Martin (0,7l) v dárkové krabičce

Čistá barva tmavého jantaru. Jemné aroma zázvoru a muškátového oříšku. Základem jedinečné chuti královského koňaku je nejlepší réva na světě. Dokonalá harmonie květin, ovoce a koření s tóny jasmínu a mučenky. Filtrací získává tento koňak i jemné aroma zázvoru, muškátového oříšku, fialek, santalového dřeva a medu. Legenda mezi koňaky s více než stoletou historií. Louis XIII. jako jediný nese označení „Ultra Premium Cognac“. Je vrcholným projevem mistrovství všech, kteří jsou spojeni s jeho vznikem. Louis XIII. není pouze koňak, je také známkou luxusu a kvality.


  • Na skladě
65 900 Kč
Kategorie: Rémy Martin
Velikost lahve: 0,7l
Země původu: Francie
Oblast: Cognac
Stáří: X.O
 

Čistá barva tmavého jantaru. Jemné aroma zázvoru a muškátového oříšku. Základem jedinečné chuti královského koňaku je nejlepší réva na světě. Dokonalá harmonie květin, ovoce a koření s tóny jasmínu a mučenky. Filtrací získává tento koňak i jemné aroma zázvoru, muškátového oříšku, fialek, santalového dřeva a medu. Legenda mezi koňaky s více než stoletou historií. Louis XIII. jako jediný nese označení „Ultra Premium Cognac“. Je vrcholným projevem mistrovství všech, kteří jsou spojeni s jeho vznikem. Louis XIII. není pouze koňak, je také známkou luxusu a kvality.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

remimartin_logo

Cognac Rémy Martin se vyrábí od r. 1824, v r. 1991 došlo k spojení s společností Cointreau a vznikla tak společnost Rémy-Cointreau.

Cognac Rémy Martin má zlatou, až jantarovou barvu. Ve vůni projevuje stopy kandovaného ovoce. Chuť Rémy Martin je zaoblená a lahodná, plná, s příjemnou ostrostí. Rémy Martin V.S.O.P. je vyroben z vinných hroznů sklízených v oblastech Grand Champagne a Petite Champagne. Jen takový cognac smí užívat prestižní označení "Fine Champagne Cognac". Každý třetí V.S.O.P. cognac prodaný ve světě nese značku Rémy Martin.

Koňak (cognac) je nejznámějším typem brandy. Proto, aby se mohla pálenka nazývat koňak, musí splňovat přísná kritéria, které ustanovilo BNIC (Bureau National Interprofessionel du cognac). Musí pocházet z okolí města Cognac v západní Francii (což stanovil již francouzský zákon roku 1909). Tento region se dále dělí na šest oblastí (cru): Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois, Bons Bois a Bois Ordinaires – v pořadí snižující se hodnocení. Musí být vyrobena nejméně z 90% z bílého vína odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard.Musí zrát v dubových sudech nejméně 2 roky od konce destilační sezóny, tj. od 1. dubna následujícího roku po sklizni. Koňak ( cognac ) se vyrábí dvojitou destilací vína. Po první destilaci má pálenka 30% alkoholu, po druhé, delší destilaci, se získá 70% koňak. Na jeden litr koňaku je potřeba devět litrů vína.Pravý koňak je pak směs několika ročníků.Při destilaci se používá tradičních měděných destilačních přístrojů kotlíkového typu. Poté destilát zraje nejméně 2 roky v dubových sudech. Délku zrání je poté označena zkratkou na láhvi: VS (very special) – nejméně 2 roky, VSOP (very superior old pale) nebo Réserve – nejméně 4 roky , XO (extra old) nebo Napoleon nebo Hors d’Age – nejméně 6 let.