OLIVOVÝ OLEJ CASAS DE HUALDO MANZANILLA (0,5L)
Popis
LEHCE PIKANTNÍ extra panenský olivový olej odrůdy MANZANILLA
Lehce pikantní chuť, ovocné aroma, olivový olej opravdových znalců, kteří ocení vyváženou chuť, která vám bude dlouho doznívat v ústech.
- Ovocné aroma s vůní olivových listů, zelených banánů, zelených listů rajčat, čekanky a bazalky
- Jemná měkká struktura, harmonická chuť s nižší pikantností a jemnou hořkostí
- Díky své vybalancované chuti má univerzální použití v kuchyni
- Použijte na přípravu zeleninových pokrmů, luštěnin, těstovin, k dochucení krémových polévek
- Olivová farma Casas de Hualdo je pravidelně oceňovaná na nejprestižnějších mezinárodních soutěžích a výstavách
- Říjnová sklizeň, kdy olivy dávají nejlepší a nejzdravější olej
- Odrůda Manzanilla
- Acidita 0,16%, Polyfenoly 772 mg/kg, jednodruhový olivový olej
Chuť a vůně Manzanilly
Manzanilla má nejvyšší podíl polyfenolů ze všech extra panenských olivových olejů Casas de Hualdo. Díky tomu je chuť velmi pikantní (štiplavá) a je skvěle vyvážena s vyšší hořkostí, což ocení především milovníci výrazných chutí. Výrazné ovocné aroma ve vás bude evokovat vůni listů rajčat, čekanky, bazalky, zelených banánů.
Párování Manzanilly s jídlem
Výrazná pikantní chuť se dobře páruje s chuťově výraznějšími jídly. Manzanilla je perfektní pro přípravu mastných ryb jako je makrela, losos nebo také tuňák. Skvěle se hodí k přípravě omáček jako je boloňská omáčka, španělská omáčka (někdy uváděná jako hnědá omáčka - angl. brown sauce) nebo pro přípravu pesta. U těstovin vyniká především se zeleninovými lasagnemi nebo s raviolami a ricottou. Můžete také vyzkoušet v kombinaci s luštěninami, především s vařenou čočkou. Ve Španělsku se kombinuje s místním oblíbeným jídlem Cocido madrileño (Madrilenian guláš), což je tradiční guláš na bázi cizrny, zeleniny a masa. Ideální jídlo pro zimní období.
O odrůdě Manzanilla
Manzanilla je tradiční španělská odrůda z oblasti Cáceres (oblast Extremadura), která na Pyrenejském poloostrově roste již od starověku. Olivy jsou velké a oválné, buničina oliv je masitá a plná chuti a hodí se jak pro výrobu olivového oleje, tak pro konzumaci. Olivy dávají jedinečný olivový olej, který se těžko zaměňuje s jiným. Olivový olej Manzanilla má vysoký podíl polyfenolů (nejvyšší z nabídky Casas de Hualdo) a má celou řadu zdravotních benefitů.
Excelentní hodnocení získává Casas de Hualdo i od italského průvodce Flos Olei, který je takovou obdobou Michelinského průvodce ve světě prémiových olivových olejů. Flos Olei vybírá 500 nejlepších olivových olejů světa a Casas de Hualdo má hodnocení 99 bodů ze 100!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.