Novinka

OLIVOVÝ OLEJ CASAS DE HUALDO MANZANILLA (0,5L)

  • 1 z 3

Casas de Hualdo Manzanilla má lehce pikantní chuť, ovocné aroma, je to olivový olej opravdových znalců, kteří ocení vyváženou chuť, která vám bude dlouho doznívat v ústech. 


  • Na skladě
349 Kč
Kategorie: Olivové oleje
Velikost lahve: 0,5l
Oblast: Kastilie-La Mancha
Odrůda: Manzanilla
Balení: Holá láhev
Země původu:: Španělsko
 

LEHCE PIKANTNÍ extra panenský olivový olej odrůdy MANZANILLA

Lehce pikantní chuť, ovocné aroma, olivový olej opravdových znalců, kteří ocení vyváženou chuť, která vám bude dlouho doznívat v ústech. 

  • Ovocné aroma s vůní olivových listů, zelených banánů, zelených listů rajčat, čekanky a bazalky
  • Jemná měkká struktura, harmonická chuť s nižší pikantností a jemnou hořkostí
  • Díky své vybalancované chuti má univerzální použití v kuchyni
  • Použijte na přípravu zeleninových pokrmů, luštěnin, těstovin, k dochucení krémových polévek
  • Olivová farma Casas de Hualdo je pravidelně oceňovaná na nejprestižnějších mezinárodních soutěžích a výstavách
  • Říjnová sklizeň, kdy olivy dávají nejlepší a nejzdravější olej
  • Odrůda Manzanilla
  • Acidita 0,16%, Polyfenoly 772 mg/kg, jednodruhový olivový olej

 

Chuť a vůně Manzanilly

Manzanilla má nejvyšší podíl polyfenolů ze všech extra panenských olivových olejů Casas de Hualdo. Díky tomu je chuť velmi pikantní (štiplavá) a je skvěle vyvážena s vyšší hořkostí, což ocení především milovníci výrazných chutí. Výrazné ovocné aroma ve vás bude evokovat vůni listů rajčat, čekanky, bazalky, zelených banánů.

Párování Manzanilly s jídlem

Výrazná pikantní chuť se dobře páruje s chuťově výraznějšími jídly. Manzanilla je perfektní pro přípravu mastných ryb jako je makrela, losos nebo také tuňák. Skvěle se hodí k přípravě omáček jako je boloňská omáčka, španělská omáčka (někdy uváděná jako hnědá omáčka - angl. brown sauce) nebo pro přípravu pesta. U těstovin vyniká především se zeleninovými lasagnemi nebo s raviolami a ricottou. Můžete také vyzkoušet v kombinaci s luštěninami, především s vařenou čočkou. Ve Španělsku se kombinuje s místním oblíbeným jídlem Cocido madrileño (Madrilenian guláš), což je tradiční guláš na bázi cizrny, zeleniny a masa. Ideální jídlo pro zimní období.

O odrůdě Manzanilla

Manzanilla je tradiční španělská odrůda z oblasti Cáceres (oblast Extremadura), která na Pyrenejském poloostrově roste již od starověku. Olivy jsou velké a oválné, buničina oliv je masitá a plná chuti a hodí se jak pro výrobu olivového oleje, tak pro konzumaci. Olivy dávají jedinečný olivový olej, který se těžko zaměňuje s jiným. Olivový olej Manzanilla má vysoký podíl polyfenolů (nejvyšší z nabídky Casas de Hualdo) a má celou řadu zdravotních benefitů.

Excelentní hodnocení získává Casas de Hualdo i od italského průvodce Flos Olei, který je takovou obdobou Michelinského průvodce ve světě prémiových olivových olejů. Flos Olei vybírá 500 nejlepších olivových olejů světa a Casas de Hualdo má hodnocení 99 bodů ze 100!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: