Johnnie Walker Black Label 12 Years Old (0,7l)

Nejprodávanější luxusní skotská světa. Oblíbená značka Winstona Churchilla, která získala nejvíce ocenění na světě. Je krásné zlaté barvy, s jemně sladkou vůní a s dlouze odeznívajícím „hedvábným” koncem. Současnou podobu vytvořil vnuk Johna Walkera Alexander v roce 1909. Je složena z více než 40 vybraných sladových a obilných whisky zrajících nejméně 12, řada z nich však více než 20 let v dubových sudech.


  • Na skladě
675 Kč
Kategorie: Johnnie Walker
Velikost lahve: 0,7l
Země původu: Skotsko
Blend: Blended
Balení: Holá láhev
 

Nejprodávanější luxusní skotská světa. Oblíbená značka Winstona Churchilla, která získala nejvíce ocenění na světě. Je krásné zlaté barvy, s jemně sladkou vůní a s dlouze odeznívajícím „hedvábným” koncem. Současnou podobu vytvořil vnuk Johna Walkera Alexander v roce 1909. Je složena z více než 40 vybraných sladových a obilných whisky zrajících nejméně 12, řada z nich však více než 20 let v dubových sudech.


Ocenění:
Zlatá medaile na World Whiskies Awards 2012 v kategorii “Skotská míchaná whisky do 12 let”

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

jw_logo

V roce 1820 založil John Walker ve věku 15ti let malý koloniál ve městě Kilmarnock. Jako součást sortimentu nabízel různé whisky společně se svou vlastní směsí, kterou pečlivě připravoval z produktů místních palíren. Jeho syn Alexander pokračoval v podnikání a stále více se zaměřoval na svou vášeň - vytváření bohaté a silné směsi. Jeho filozofií bylo "udělat naši whisky tak kvalitní, že se jí jiná whisky nevyrovná".


Okolo roku 1920 se značka Johnnie Walker, už tehdy prodávaná ve více než 120ti zemích, etablovala jako jedna z prvních opravdu globálních značek. V posledním hodnocení známém jako "Klub milionářů", které probíhá každým rokem, se tato světově proslulá whisky umístila na 2. místě v kategorii nejlépe prodávaných lihovin a na 1. místě v kategorii whisky. Toto pořadí zveřejňuje časopis Drinks International na základě výzkumu PASH Beverage Research. Označení whisky pochází od galského "uisge beatha" nebo "usquebaugh", což znamená "živá voda". Proto, aby mohl nápoj vůbec používat název skotská whisky, musí být vyroben a zrát ve Skotsku po dobu nejméně tří let. Dle zákona je složení skotské whisky čistě přírodní.


Na osamělém místě, vysoko na svahu Mannoch Hill ve Skotské vysočině, jemně probublává rašelinou na povrch voda z podzemního pramene. Je to drsné a nehostinné místo bez lidského obydlí na míle daleko. Ledově studená voda je křišťálově průzračná a čistá, jak vyvěrá do svěžího horského vzduchu. Tento pramen, stejně jako další prameny Vysočiny, je místem, kde příběh skotské whisky začíná.


Voda, která plyne z těchto skotských pramenů je nejen zvláštní, ale i jedinečná a je to jedna z odpovědí na tajemství, proč chutná skotská whisky tak, jak chutná. Každá whisky, aby mohla být označena jako skotská - Scotch Whisky - musí ze zákona splnit několik podmínek. Mimo jiné musí být vyrobena v palírně ve Skotsku pouze z vody, kvasinek a ječmene, do kterého mohou být přidána jen celá zrna jiných obilovin. Musí zrát v dubových sudech o maximálním objemu 700 litrů a do destilátu se nesmí přidávat nic jiného než voda a přírodní karamel.

Na charakteristických vlastnostech skotské whisky se podílí především vzduch a voda, déšť a sníh, podzimní mlha v horách a zimní mořské bouře na ostrovech při pobřeží, vítr nad táhlými kamenitými vřesovišti a prohřátý vzduch nad slunnými loukami v nížinách. Když pronikáte do tajemství chuti skotské whisky, jako byste pronikali do samého srdce Skotska.