Novinka

Rioja Vina Collada Marqués de Riscal (0,7l)

Vyhlášená španělská oblast Rioja v podání jednoho znejoblíbenějších a nejrespektovanějších španělských vinařství, více než 150 let staré a dodnes rodinné značky Marqués de Riscal.
Marqués de Riscal patří mezi nejslavnější španělská vinařství, zároveň nejstarší v Rioja a přitom nejinovativnější, známé svým průkopnickým stylem již od svého založení v roce 1859.

 


  • Na skladě
225 Kč
Kategorie: Vina Collada
Velikost lahve: 0,7l
Země původu: Španělsko
Oblast: Rioja
Barva / Typ: Červené
Obsah cukru: Suché
Odrůda: Tempranilo
Balení: Holá láhev
 

Díky špičkové kvalitě svých červených dokonce jako první ne-francouzské vinařství získali v roce 1895 nejvyšší ocenění na Exposition universelle v Bordeaux, které dodnes hrdě tvoří součást etikety jejich vlajkové lodi (událost tehdy získala obrovskou publicitu – nejen že byla průlomová, ale dokonce tehdy porazili i velké, etablované zámky zvučných jmen z Pauillacu a Margaux).

V roce 2013 byli dokonce vyhlášeni časopisem Wine Enthusiast jako „Nejlepší evropské vinařství roku“, za svou stabilní kvalitu a neustávající hledání nových cest k autenticitě a kvalitě – jedním z enologů vinařství je i Paul Pontallier, winemaker vyhlášeného Château Margaux.

Oblast: Rioja (Alavesa)
Podloží: jílo-vápenité
Odrůda: 100 % Tempranillo
Vinifikace: v nerezových tancích při kontrolované teplotě 26 °C po 10 dní
Zrání: 4 měsíců v dubových sudech v 10 let starých sudech, poté další 3 měsíce v lahvi před uvedením na trh

Servírovací teplota: 16-18 °C

Sytá třešňově červená barva s odlesky dofialova, svěží vůně jahod a třešní. V ústech je středně plné, s příjemnými tóny zralého ovoce a lehkým dotekem toastu v závěru, prozrazujícím zrání v dubových sudech.

TŘEŠNĚ JAHODY DUBOVÉ TÓNY

Viňa Collada je lehké, lahodně ovocné červené pro každou příležitost, které se hodí k širokému spektru jídel od těstovin a salátů až po pečené a grilované bílé i červené maso.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: