Prunier Caviarshot Set (3x20g)
Popis
Už nikdy vás nezaskočí nečekaná návštěva! Představte si ten moment: zazvoní zvonek, a vy s klidným úsměvem sáhnete do lednice pro vaši tajnou zbraň elegance. Prunier Caviarshot Set je víc než jen kaviár – je to klíč k okamžitému luxusu, který můžete dopřát sobě i svým hostům.
Ať už k snídani na vajíčka, jako ohromující dezert, nebo jako exkluzivní předkrm k obědu či večeři, tento kaviár promění každý okamžik v nezapomenutelný zážitek.
Představte si dokonalou pohotovostní zásobu! Každá sada #Caviarshot obsahuje tři precizně odměřené 20gramové plechovky, které zajišťují, že máte vždy po ruce optimální porci pro každou příležitost. Zapomeňte na starosti s dávkováním – vaše „železná zásoba“ luxusu je připravena! A aby byl zážitek kompletní, dodáváme ji se třemi elegantními plastovými lžičkami stříbrné barvy, připravenými k okamžitému servírování.
Svět Caviar House & Prunier je bohatý na nuance chutí, od jemných po ty nejintenzivnější – ale pro začátek je tu něco výjimečného. Odrůda #CaviarShot je mistrovským dílem jednoduchosti a elegance. Její jemná, nekomplikovaná chuť, perfektní velikost jiker a ideální konzistence z ní dělají ideální bránu do světa gurmánských zážitků.
Pokud teprve objevujete kouzlo kaviáru, #CaviarShot je přesně to, co hledáte – oblíbená volba pro každého nového znalce, který si chce dopřát první dotek absolutního luxusu. Nenechte si ujít tuto příležitost!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
100 let Prunier Paris
Cesta tradicí a dokonalostí
Je to okamžik čisté magie – když se kaviár rozzáří ve své plné kráse. Stačí jediná lžička, jemný lesk perleti a krémově slaná chuť, která se rozplyne na jazyku. Za tímto okamžikem smyslového potěšení se ale skrývá příběh hluboce zakořeněný v gastronomii – příběh vášně, inovace a neúnavného hledání dokonalosti.
To je příběh Prunier.
Zrození legendy
Všechno začalo v roce 1872, kdy Alfred Prunier, tehdy čtyřiadvacetiletý mladík, otevřel v Paříži své první bistro. Ulice Rue d’Antin v samém srdci města se stala dějištěm jeho gastronomické vize. Alfred, syn normandského rolníka, přišel do metropole jen s odhodláním a vášní pro kuchařské řemeslo. Od pomocníka v malé kuchyni v Rouenu se vypracoval až k vlastní restauraci – splněnému snu.
Hosty si rychle získal čerstvými mořskými plody, zejména ústřicemi prodávanými přímo na chodníku před podnikem – tehdy nevídanou novinkou. Ale Alfred chtěl víc. Měl výjimečný cit pro vkus své klientely a brzy si všiml, že ji okouzluje „černé zlato“ – kaviár. Začal jej proto dovážet z Ruska, aby svým hostům dopřál to nejlepší.
Chápal, že kaviár není jen pochoutka, ale symbol luxusu a noblesy – spojení ruské a francouzské kultury. Paříž se tehdy stávala oblíbeným městem ruské aristokracie a Prunier se stal místem, kde se setkávala elita obou světů. Úspěch byl obrovský. Restaurace se brzy přestěhovala do Rue Duphot, kde se stala mekkou francouzské haute cuisine. Elegantní secesní interiér přitahoval pařížskou smetánku a nedaleko Opery Garnier se konaly večírky, o nichž se dodnes vypráví.
Émile Prunier – vizionář moře i gastronomie
Po Alfredově smrti v roce 1898 převzal vedení jeho syn Émile – muž s podnikavým duchem a vášní pro inovace. Patřil mezi první majitele automobilu v Paříži, sestrojil jednu z prvních myček nádobí, ale jeho skutečnou vášní bylo moře.
Pod jeho vedením se Prunier stal symbolem dokonalosti a moderní kuchyně. Rozšířil nabídku o vše, co přichází z moře, a zavedl prodej živých ryb. Nápad si přivezl ze svatební cesty v Norsku, kde ho inspiroval způsob přepravy ryb v nádržích. Začal proto dovážet ryby do Paříže speciálními železničními vagony s vodními nádržemi – revoluční myšlenka své doby.
Émile byl také průkopníkem udržitelného rybolovu, dávno předtím, než se to stalo tématem dne. Znepokojen úbytkem jeseterů ve francouzských vodách prosazoval jejich ochranu a podílel se na zavedení prvních pravidel, která měla jejich populaci zachovat.
Byl to právě on, kdo v roce 1921 zahájil výrobu francouzského kaviáru. Vzdal se závislosti na ruském dovozu a založil novou éru – éru, kdy Paříž získala status světového centra kaviáru a Prunier se stal prvním výrobcem kaviáru „made in France“.
Zlatá éra Belle Époque
Bouřlivá 20. léta přinesla obnovu i do domu Prunier. Po první světové válce se do Paříže vraceli ruští emigranti a restaurace znovu rozkvétala pod vedením Émila Pruniera.
Měl výjimečný cit pro dobu – zavedl například víno po skleničkách, aby si jej mohli dopřát i hosté s menším rozpočtem, a také degustační bar, kde bylo možné ochutnat ústřice a kaviár bez formálního stolování.
V roce 1924 otevřel druhou restauraci na Avenue Victor Hugo, která se brzy stala místem setkávání pařížské intelektuální a umělecké elity. Interiér ve stylu art deco, navržený Augustem Labouretem, a záře křišťálových lustrů vytvořily atmosféru, která okouzlovala hosty i slavné osobnosti – od Pabla Picassa přes Ernesta Hemingwaye po Coco Chanel. Christian Dior, sám vášnivý gurmán, si Prunier natolik oblíbil, že mu vzdal poctu i ve své tvorbě.
Prunier v Avenue Victor Hugo se stal ztělesněním francouzského luxusu a životního stylu – místem, kde se slavilo, snilo i tvořilo.
Simone Barnagaud-Prunier – žena, která psala historii
Po smrti Émila v roce 1925 převzala vedení jeho dcera Simone, tehdy teprve dvaadvacetiletá. Vedla podnik s neobyčejnou elegancí a rozšířila jeho slávu daleko za hranice Francie. Spojovala podnikatelský talent s citem pro umění – spolupracovala s významnými tvůrci, například s Cassandrem, autorem legendárního plakátu pro Prunier London.
Londýnská restaurace, otevřená v roce 1935 na St. James’s Street, se stala oblíbeným místem mezinárodní společnosti. Během druhé světové války sloužila jako útočiště evropských odbojářů – mezi nimi i generála de Gaulla, který zde plánoval kroky k osvobození Evropy. Samozřejmě nad sklenkou šampaňského a porcí kaviáru Prunier.
Pierre Bergé – pokračovatel odkazu
O několik desetiletí později, v 90. letech, vstoupil do příběhu Prunier Pierre Bergé. Stejně jako Émile Prunier věřil, že chov jeseterů je cestou k jejich záchraně. V roce 1997 investoval do farmy založené Laurentem a Valérií Sabeau, jejímž cílem bylo vyrábět kaviár špičkové kvality – „haute couture kaviár“.
Díky jeho úsilí se francouzský kaviár stal vyhledávaným po celém světě – v Evropě, Hongkongu, Austrálii i USA. Vyznačoval se jemností, vyváženou chutí a lehce oříškovým tónem. Bergé tak zajistil, že tradice a dokonalost Prunier budou pokračovat i v moderní době.
Nová kapitola: Yannick Alléno
V roce 2022 vstoupil do historie značky Yannick Alléno, mistr francouzské haute cuisine a držitel několika michelinských hvězd. Převzal vedení s úctou k tradici, ale s vizí, která ji posouvá do 21. století.
Zmodernizoval nabídku, zaměřil se na nejkvalitnější suroviny a precizní přípravu, která podtrhuje přirozenou chuť produktů. „Omáčka je srdcem francouzské kuchyně,“ říká Alléno, který se zasazuje o návrat klasických kulinářských technik.
K nejznámějším pokrmům nové éry patří „Vejce Christian Dior“ – elegantní reinterpretace historického receptu, v němž se snoubí tradice a moderní kulinářské umění. Výsledek? Zážitek, který potěší všechny smysly – tak, jak to umí jen Prunier.
Obnova ikonického interiéru
Pečlivá rekonstrukce nádherného interiéru, provedená ve spolupráci s uznávanými umělci a řemeslníky, vrátila restauraci Prunier její původní lesk a postavila ji znovu do čela pařížské gastronomické scény.
Srdcem prostoru je dnes elegantní šampaňský bar, vytvořená mistry z Atelier du Mur – místo, kde se luxus snoubí s lehkostí. Hosté si zde mohou vychutnat ty nejvybranější šampaňská vína, odpočinout si a na chvíli zapomenout na ruch každodenního života.
Tradice, která žije dál
Navzdory všem moderním proměnám zůstává jedno neměnné – hluboké propojení s historií a hodnotami, které Prunier definují už více než století.
Úspěch značky je výsledkem práce několika generací, které všechny sdílely jediný cíl: uchovat dědictví domu Prunier a zároveň se dívat vpřed.
- Alfred Prunier položil základy.
- Jeho syn Émile na nich vystavěl impérium.
- Vnučka Simone přenesla značku do nové éry.
Dnes v jejich odkazu pokračuje Yannick Alléno, který dává Prunier Caviar důstojnou pařížskou scénu.
Neméně zásadní roli sehrál Pierre Bergé, jehož úsilí o ochranu a zachování jesetera otevřelo cestu k nové, udržitelné budoucnosti francouzského kaviáru.
Kouzlo kaviáru – jedinečný okamžik
A na konci této cesty se vracíme zpět k tomu, čím vše začalo – k okamžiku, kdy se kaviár promění v čiré kouzlo. Možná právě proto, že v sobě nese odkaz legendárních hostin, při nichž kdysi těšil knížata, krále, císaře a carské rody. Žádná jiná delikatesa nedokáže zachytit vzácné životní chvíle s takovou smyslností a noblesou.
Každé zrnko je malá senzorická cesta, esence životního stylu, který přetrval po staletí. V Prunier se tento okamžik povyšuje k dokonalosti – každé sousto, každá perla kaviáru vypráví příběh tradice, výjimečnosti a neúnavného hledání dokonalosti. Právě tato oddanost udržuje Prunier už více než sto let na vrcholu – a bude ho provázet i v dalších desetiletích.
Ať kouzlo kaviáru nikdy nezmizí.
Prunier Manufacture
Požitek, styl, udržitelnost a autentičnost – hodnoty, které dnes patří k sobě stejně neoddělitelně jako samotný kaviár. Ten je totiž mnohem víc než jen luxusní delikatesa. Je to přírodní poklad, bohatý na lecitin, minerály, stopové prvky, mastné kyseliny a vitaminy – výjimečně výživný i zdravý produkt.
Už v 80. letech 20. století měl Pierre Bergé vizi vytvořit kaviárové farmy v oblasti Gironde. V polovině 90. let pak založil Prunier Manufacture, která dnes produkuje jesetery chované v přirozených podmínkách – v otevřených farmách u Bordeaux, přísně kontrolovaných podle evropských norem.
Důvod je jasný: populace volně žijících jeseterů, jedné z nejstarších rybích druhů na Zemi (existující už 250 milionů let), je ohrožená. Od roku 1998 jsou proto chráněny Washingtonskou úmluvou o ochraně ohrožených druhů (CITES).
Díky této odpovědné filozofii můžeme zaručit, že kaviár z Prunier Manufacture představuje nejvyšší kvalitu, transparentní původ a šetrnost k přírodě – dokonalou alternativu ke kaviáru z volného lovu.