Royal Oporto Colheita 2000 (0,75l) v dárkové krabičce

Zraje 20 i více let v sudech. „Colheitas“ - portská vína té nejvyšší kvality, vyráběná pouze ve výjimečných ročnících. Díky procesu zrání má nádhernou barvu topazu. Ve vůni je jemné a komplexní s tóny sušeného ovoce a oříšků. Chuť je kulatá, harmonická, nesmírně vrstevnatá a dlouhá. V sametové chuti se prolínají tóny dubu, což dodává vínu na komplexitě.


  • Na skladě
1 349 Kč
Kategorie: Royal Oporto
Velikost lahve: 0,75l
Země původu: Portugalsko
Oblast: Douro
Barva / Typ: Červené
Ročník: 2000
Balení: Dárkové balení
 

„Colheitas“ - portská vína té nejvyšší kvality, vyráběná pouze ve výjimečných ročnících.

 

Ročník

Pro portské byl ročník 2000 velkolepý. Zima byla tak chladná a suchá, že se poupata utlumila. Duben a květen přinesly vítané, ale vydatné deště a kvetení probíhalo v chladném a vlhkém počasí. Léto bylo teplé a suché až do září, kdy se objevily mírné deště. Sklizeň začala koncem září včas a bez problémů, což vedlo k malé, ale perfektní úrodě. Vína z tohoto ročníku jsou legendární, skvěle koncentrovaná a bohatá na ovoce a strukturu.

 

Hrozny

Odrůda: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz a další

 

Zrání

Zraje 20 i více let v sudech. Víno bylo filtrováno – neobsahuje tedy žádnou usazeninu.

 

Chuť

Díky procesu zrání má nádhernou barvu topazu. Ve vůni je jemné a komplexní s tóny sušeného ovoce a oříšků. Chuť je kulatá, harmonická, nesmírně vrstevnatá a dlouhá. V sametové chuti se prolínají tóny dubu, což dodává vínu na komplexitě.

 

Servírování

Dekantace není nutná, Colheita může být otevřena i několik týdnů.

Teplota servírování 16 - 20°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

royaloporto_logo

Royal Oporto je celosvětově nejoblíbenějším druh portského vína.

Jeho výrobce Real Companhia Velha, což je portugalská společnost, nechává toto portské víno zrát po dobu 5 let, což je podstatně déle, než činí její konkurenti, kteří pouze dodržují zákonem předepsané 3 roky.

Zraje tradičním způsobem a kombinuje příjemnost své zralé chuti s jemností, dosažené zráním v dubových sudech.

Doporučuje se podávat při pokojové teplotě a během horké sezóny o teplotě 16°C. Můžete si ho dopřát jako aperitiv, či naopak až po jídle.