Metaxa Honey Shot (0,7l)

Metaxa Honey Shot je úchvatné splynutí Metaxy 5* s intenzivním aroma medu divokých řeckých včel, a to nejen pro stávající milovníky nejjemnějšího destilátu pod sluncem. Řecko má s produkcí medu tisíciletou zkušenost a jeho kvalitu i vlastnosti pozitivně ovlivňují také jedinečné klimatické podmínky. Jedle, kaštany, jabloně, hloh, divoké růže. Jen v horách severní části Peloponésu roste tento ideální koktejl květů, který spolu se slunným klimatem dělá zdejší med nezaměnitelným.


  • Na skladě
335 Kč
Kategorie: Metaxa
Velikost lahve: 0,7l
Země původu: Řecko
Balení: Holá láhev
 

Metaxa Honey Shot je úchvatné splynutí Metaxy 5* s intenzivním aroma medu divokých řeckých včel, a to nejen pro stávající milovníky nejjemnějšího destilátu pod sluncem. Řecko má s produkcí medu tisíciletou zkušenost a jeho kvalitu i vlastnosti pozitivně ovlivňují také jedinečné klimatické podmínky. Jedle, kaštany, jabloně, hloh, divoké růže. Jen v horách severní části Peloponésu roste tento ideální koktejl květů, který spolu se slunným klimatem dělá zdejší med nezaměnitelným. Metaxa Master Costas Raptis ho pečlivě vybírá, aby s jeho přispěním podle tajné receptury stvořil z dokonalé Metaxy neméně dokonalou Metaxu Honey Shot.

Nejprve proběhne dvojitá destilace hroznů tří odrůd vyzrálých pod řeckým sluncem. Poté se destilát staří v ručně vyráběných dubových sudech z francouzské oblasti Limousin. Po dosažení požadované zralosti nastává mistrovská práce Metaxa mastera, a to sladění jednotlivých eaux-de-vie pro dosažení unikátní a konzistentní chutě. Následně se destilát míchá s archivními muškátovými víny z egejských ostrovů Samos a Limnos a s tajnou směsí bylin a koření. Pro dosažení výsledné jemné chuti se Metaxa, ještě před stáčením do lahví, nechává půl roku dozrát v sudech. Zrání tohoto produktu trvá po dobu pěti let.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

metaxa_logo

Metaxa (řecky Μεταξά) je řecká pálenka, kterou poprvé připravil Spyros Metaxas v roce 1888.

Metaxa je jedinečný řecký nápoj s dlouhou tradicí. Jeho autor Spyros Metaxas jistě v roce 1880 netušil, že se jeho značka stane jedním ze symbolů slunného Řecka. K výrobě pětihvězdičkové Metaxy se používají tři druhy (Savatiano, Sultanina a Black Corinth) sluncem vysušených vinných hroznů, které se dvakrát destilují tradiční metodou a zrají nejméně 5 let v pryskyřičných dubových sudech. Po skončení procesu zrání se destilát míchá s archivními ročníky muškátových vín, výtažky z růžových okvětních lístků a tajemnou směsí řeckých bylin, které pak ještě půl roku zrají – tím se výrobní proces liší od postupů používaných u brandy. Tato tradiční receptura se předává z generace na generaci více než 100 let. Obsah alkoholu se pohybuje kolem 38 %. Od koňaků se Metaxa liší svým místem původu, neboť pochází z Řecka, nikoliv z francouzské oblasti Cognac. Na oslavu 120leté historie a mezinárodního úspěchu byl na trh uveden ojedinělý produkt Metaxa AEN. Pro celý svět bylo naplněno unikátní tekutinou z legendárního Sudu číslo 1 pouze 1888 křišťálových, ručně zlacených dekantérů z „Crystal de Sévres“. Sud číslo 1 střeží dědictví Metaxy.

Druhy Metaxy:
Metaxa 3 stars
Metaxa 5 stars
Metaxa 7 stars
Metaxa 12 stars dry, Grand Olympian Reserve
Metaxa 12 stars
Metaxa Private Reserve
Metaxa AEN