JACQUES SELOSSE COLLECTION DE SIX LIEUX-DITS (6x0,75L)

Jedinečná limitovaná kolekce šesti lahví od Anselma Selosse. Obsah každé lahve pochází z jiné Grand Cru vinice, takže s touto sadou získáte úžasný průřez skrz šampaňské regiony. V kolekci jsou:  1x JACQUES SELOSSE CARELLES EXTRA-BRUT (0,75L) z Mesnil sur Oger, 1x JACQUES SELOSSE LE CHANTEREINES (0,75L) z Avize, 1x JACQUES SELOSSE CHEMIN DE CHALON (0,75L) z Cramant, 1x JACQUES SELOSSE LA COTE FARON (0,75L) z Ay, 1x JACQUES SELOSSE LE BOUT DU CLOS (0,75L) z Ambonnay, 1x JACQUES SELOSSE SOUS LE MONT (0,75L) z Mareuil sur Ay. Vynikající dárek pro opravdové milovníky šampaňského nebo skvělý doplněk Vašeho sklepa.


  • Na skladě
69 900 Kč
Kategorie: Jacques Selosse
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Brut, Extra Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Ročník: 2007
Barva: Bílé
 

Jedinečná limitovaná kolekce šesti lahví od Anselma Selosse. Obsah každé lahve pochází z jiné Grand Cru vinice, takže s touto sadou získáte úžasný průřez skrz šampaňské regiony. V kolekci jsou:  1x JACQUES SELOSSE CARELLES EXTRA-BRUT (0,75L) z Mesnil sur Oger, 1x JACQUES SELOSSE LE CHANTEREINES (0,75L) z Avize, 1x JACQUES SELOSSE CHEMIN DE CHALON (0,75L) z Cramant, 1x JACQUES SELOSSE LA COTE FARON (0,75L) z Ay, 1x JACQUES SELOSSE LE BOUT DU CLOS (0,75L) z Ambonnay, 1x JACQUES SELOSSE SOUS LE MONT (0,75L) z Mareuil sur Ay. Vynikající dárek pro opravdové milovníky šampaňského nebo skvělý doplněk Vašeho sklepa.

Anselme Selosse z Domaine Jacques Selosse v Avize (Côte de Blancs) po studiích oenologie v Burgundsku přenesl tamní filozofii v roce 1980 do svého rodného kraje a způsobil revoluci – minimalistický přístup ve vinici (bez umělých hnojiv, herbicidů a pesticidů, jedny z nejmenších výnosů v Champagne) a ve svých vínech se od počátku snažil maximálně zachytit autentičnost svých vinic. Vlastní celkem cca 7,5 ha vinic v Grand Cru obcích Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Aÿ, Ambonnay, a 1er Cru Mareuil-sur-Aÿ. Hrozny z nich sbírá v plné fyziologické zralosti, tedy o 3–4 týdny později, než je v kraji běžné. Ke každému ročníku a vinici se chová individuální přístup. Primární fermentace moštu vždy probíhá spontánně v dřevěných sudech (nové do 16-20% max.) o různých velikostech (228 l, 400 l a 600 l) a leží alespoň rok na jemných kvasničních kalech, malolaktická fermentace někdy proběhne, někdy ne, konzervant SO2 se používá minimálně. Rezervní vína stráví rok ve velkých sudech (foudres), pak jsou uložena do nerezových tanků. Vína jsou bez dozáže a nebo s minimální dávkou. Svými plnými a charakterními víny záhy zvedl slušnou vlnu emocí, a to jak kladných, tak záporných. Mnoho pěstitelů inspiroval k výrobě vlastních vín - Selossovi následovníci: např. Egly-Ouriet či Ulysse Collin. Jeho vína jsou často nazývána jako Burgundsko s bublinami a je dobré se k vínu i takto chovat – pro lepší expresi Selossových vín jsou vhodné velké sklenice burgundského tvaru, provzdušnění před servírováním a zbytečně víno nepodchlazovat.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.